Sport

Labdarúgás: váltás a kispadon - Lóczi István irányítja a SZEOL-t

Labdarúgás: váltás a kispadon - Lóczi István irányítja a SZEOL-t

2016. november 22., kedd
Labdarúgás: váltás a kispadon - Lóczi István irányítja a SZEOL-t
mlsz_eloadas05kf

A folytatásban már nem Tóth Ákos vezetésével készül az NB II-es SZEOL SC: az másodosztályban újonc gárda vezetése az edzőcsere mellett döntött, így a kék-feketéket a továbbiakban a klubnál szakmai igazgatóként dolgozó Lóczi István irányítja.

Zsinórban nyolc vereséget szenvedett el az NB II-ben újonc SZEOL SC: a gárda legutóbb pontot szeptember 14-én tudott szerezni a Sopron otthonában, valamint az utolsó győzelem augusztus végére datálódik, az utóbbi hetek eredménytelensége után pedig a csapat a sereghajtó, huszadik helyre került. A hétvégén a válogatott mérkőzés miatt két hetes szünetet követően sem sikerült a javítás: a Siófok elleni hazai mérkőzésen szezonbeli legnagyobb vereségét szenvedte el a gárda, amely 5-0-ra kapott ki a Balaton-parti együttestől - mindezek edzőváltáshoz vezettek a csapatnál, amelynek szakmai munkájáért immáron nem

Tóth Ákos

, hanem a klubnál eddig szakmai igazgatóként dolgozó

Lóczi István

felel. "Teljes mértékben közös megegyezéssel, együtt gondolkodás eredményeként hoztuk meg ezt a döntést. A mai naptól az eddig szakmai igazgatóként dolgozó Lóczi István a csapat vezetőedzője. Egy ilyen szituációban, amiben mi vagyunk, nem is lehet más az elvárás: szeretnénk elmozdulni az utolsó helyről, nem adtunk fel, hogy bent maradjunk ebben az osztályban. Tóth Ákossal négy évet dolgoztunk együtt, ez egy nagyon sikeres négy év volt, a végén nem azt az eredményt hoztuk, amit elvárnának és szeretnénk. Ez az NB II-es bajnokság, amelybe először csöppentünk bele, Ákostól sokat tanultunk, mind szakmailag, mind emberileg büszkék lehetnek arra a játékosok, hogy ilyen edzőjük volt. A tisztességes munkát és a felkészültséget egy percig nem vitathatjuk el tőle, csak köszönettel tartozunk, hogy erősítette a csapatunkat" - fogalmazott Halkó Pál, a SZEOL SC ügyvezetője. Hozzátette, ebben a helyzetben nehéz előretekinteni, de szeretnék, ha Lóczi István a szezon végééig irányítaná az együttest, az UEFA Pro Licences szakember pedig a szakmai igazgatói posztot is betölti a folytatásban. A SZEOL szakmai stábjában más változás nem történt, így

Siha Zsolt

sportigazgató továbbra is ellátja feladatait. Halkó Pál kifejtette, elsősorban a játékosok pszichéjével kell foglalkozniuk, ezzel ugyan próbálkoztak a korábbiakban, de mint a Siófok elleni meccsen is látszott, az első gólt követően összezuhant a csapat. "Szeretném megköszönni Tóth Ákos munkáját, hihetetlen dolog, hogy két osztályt tudott ugrani, egyúttal köszönöm Siha Zsolt, Makra Zsolt és Bagdi Ferenc, valamint a vezetés munkáját is, már csak azért is, hogy bevállalták az NB II-t ilyen városi támogatottsággal. Óriási ellenszélben dolgoztak, az utóbbi két hétben edzett a csapat már Algyő, Dorozsmán és Mórahalmon, ráadásul rendkívüli sérüléshullám is sújtotta a csapatot, az első tíz pont bravúr volt. A szerencse egyszer ad és egyszer elvesz, a Mosonmagyaróvár és a Zalaegerszeg ellen nem sikerült a pontszerzés, pedig nem játszottunk rosszul. Ez egy nagyon nagy bravúr, hogy itt vagyunk az NB II-ben, az eredménytelenség ellenére. Az ő részükre ebben maximum tíz százalékot írok, ebben jóval nagyon többet jelentettek a feltételek. Aki ezt a feladatot elvállalja, az vagy beteg, vagy nagyon hiú. Hogy miért vállalom el? Engem nem a hiúság hajt, de a klub alkalmazásában állok, és a szertárossal nem mehet el a csapat. Tudom, hogy sok az ellenszurkolóm a városban, nekem most erkölcsi kötelességem megtámogatnom a csapatot. Megpróbáljuk ebből a fásultságból, eredménytelenségből kibillenteni valahogy a csapatot, de most beledugtuk a fejünket a guillotine-ba" - mondta el érdeklődésünkre a gárda új vezetőedzője, Lóczi István. Úgy folytatta, az első meccsén három emberre nem számíthat, hiszen Gajág Gergő, Péter Antal és Konstantinos Ikonomou eltiltás miatt nem játszhat, így kényszerűségből mindenképp változtatnia kell, az edzésmunkában azonban nem tervez változtatni. "Talán defenzívebben fogunk játszani Nyíregyházán, Ákos megpróbált egy picit támadóbb játékot, de hihetetlen balszerencsénk volt a Siófok ellen a tizenegyessel. Nem mi vagyunk az esélyesek vasárnap, egy olyan Nyíregyházához megyünk, amely komoly bajban van, mások a céljaik, mint nekünk, és valószínűleg úgy gondolkoznak, hogy kit nem verjünk meg, ha nem a Szegedet" - tekintett az idén még a SZEOL-ra váró feladatokra Lóczi István.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.