Sport

Labdarúgás: eddigi legnagyobb hazai vereségét szenvedte el a SZEOL + FOTÓK

Labdarúgás: eddigi legnagyobb hazai vereségét szenvedte el a SZEOL + FOTÓK

2016. november 20., vasárnap
Labdarúgás: eddigi legnagyobb hazai vereségét szenvedte el a SZEOL + FOTÓK
szeol-siofok002kf

Egy tizenegyes alapjaiban megváltoztatta a meccset: Petneházi Márk mesternégyesével nyert a Siófok a SZVSE-stadionban.

Javítani készült a SZEOL SC a válogatott szünet után: az eddigi idegenben nem remekelő Siófok látogatott a SZVSE-stadionba a 17. fordulóban. Kiegyenlítetten kezdődött a meccs, a mezőnyben teljesen egyenrangú partnere volt a Siófoknak a SZEOL, amely előtt adódott is lehetőség a gólszerzésre:

Péter Antal

azonban közelről nem jól találta el a lepattanó labdát. Mintegy húsz perc elteltével azonban átvette az irányítást a Siófok, majd fél óra után egy véleményes szituáció után tizenegyest ítélt

Oláh Gábor

játékvezető a vendégeknek,

Szilágyi Zoltán

beadása után középütt eltűnt a siófoki támadó, de elég könnyű síppal fújt tizenegyesnek tűnt:

Petneházi Márkot

mindez nem zavarta, és magabiztosan a bal sarokba lőtt, 0-1. A gól után sem volt igazán meggyőző fölényben a Siófok, ám mégis sikerült megdupláznia előnyét a Balaton-parti együttesnek: egy szépen végigvitt támadás után a hosszúra átlőtt labdára remek ütemben érkezett a szegedi születésű

Gréczi Gábor

, aki kapásból a bal sarokba küldte a labdát, 0-2 - a szünet előtt esett második gól egészen más folytatást vizionált, mintha maradt volna a 0-1. A második félidőre kettős cserével igyekezett frissíteni csapatán

Tóth Ákos

,

Buzási Péter

és

Puskás Csaba

érkezett a szegedi együttesbe. Negyed óra elteltével azonban minden apró remény tovaszállt a pontszerzésre: Petneházi újabb két gólt szerzett, előbb egy keresztpasszt becsúszva továbbított az üresen maradt szegedi kapuba, majd ismét remekül érkezett egy beadásra, de az 58. percben fejjel volt eredményes, 0-4. A magabiztos előnyében futballozó Siófok még egyet lőtt ezt követően: a kiválóan játszó Petneházi lőhetett még egy tizenegyest, amit szintén értékesíteni tudott, így beállítva az 5-0-s végeredményt. A SZEOL nem tudott újítani az első gólt követően, a második félidőben pedig a nagy kedvvel futballozó vendégek kontrái ellenében tehetetlen volt. Ezzel a SZEOL szezonbeli legnagyobb vereségét szenvedte el, ez volt a szegediek tizenharmadik veresége a bajnokságban. A folytatás sem ígérkezik könnyűnek, hiszen a Nyíregyházához látogat az együttes a 18. fordulóban.

Szeged, SZVSE-stadion, 500 néző
2016. november 20., 13.00
SZEOL SC
BFC Siófok
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Oláh Gábor •* Asszisztens: Garai Péter, Bornemissza Norbert.
0
-
5

Férfi labdarúgó NB II, 17. forduló:

SZEOL SC - BFC Siófok - (0-2)

Szeged, SZVSE-stadion, 500 néző. Vezette: Oláh Gábor (Garai Péter, Bornemissza Norbert).

SZEOL:

Leindler - Ikononomu, Rácz (Buzási - a szünetben), Gajág, Grünvald, Búrány, Forró (Puskás - a szünetben), Vágó, Schrammel (Lévai, 66'), Maksimovic, Péter.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Siófok:

Tajti - Mogyorósi, Czingráber, Nagy D. (Kovács D., 74'), Elek, Szilágyi, Petneházi, Gréczi (Kozma, 66'), Farkas N., Gál, Nagy R. (Berki, 71').

Vezetőedző:

Goran Kopunovic.

Gól:

Petneházi (33', 55', 58',76'), Gréczi (40').

Sárga lap:

Péter (17'), Ikonomu (19'), Vágó (24'), Gajág (38') ill. Czingráber (9'), Farkas (34'). Tóth Ákos:

"Gratulálok a Siófoknak, teljesen megérdemelten nyertek. Jelen pillanatban olyan olcsón kapjuk a gólokat, hogy ebből nem tudunk felállni, a mai napon már a tisztes helytállás sem volt meg. Egy 5-0-s meccsen teljesen felesleges egy tizenegyesről beszélni, az én, és a kollégáim lelkiismerete teljesen tiszta. Szerintem nem kis dolog az sem, hogy itt vagyunk. Nehéz helyzetben vagyunk, és ez enyhe kifejezés. Mindent egybevetve nem kis dolog az sem, hogy NB II-es meccseket játszanak Szegeden, erre pedig legyenek büszkék a srácok akkor is, ha most mi voltunk a kétfenekű dob, akit elkalapáltak. Borzasztóan fáj, hogy hétről-hétre gratulálok, mert pontosan tudom, hogy nem dolgozunk sem kevesebbet, sem rosszabbul, mint a többi csapat."

Goran Kopunovic:

"Gratulálok a srácoknak, korábban is bíztam a csapatomban, mert tudtam, hogy keményen dolgoztunk. Tudtam, hogy valaki nagyon bele fog szaladni a késbe, ezt mondtam is a srácoknak, azt nem tudom, hogy ez pont a Szeged lesz. Az utolsó hat fordulóban nagyon játszottunk, csak nem tudtunk gólt lőni. Ma két csatárral álltunk fel, ez abszolút bejött, és eredménye lett a kőkemény munkának. Megyünk tovább, nem szeretném azt, ha itt megállnánk. Mindenki fáradt már ilyenkor, de nekünk még keményebben kell dolgoznunk, mert soha nem leszek annyira elégedett, hogy hátradőlhessünk. Köszönöm a SZEOL-nak is, nem rossz ellenfél, vannak ilyen napok, amikor így alakul, sok sikert kívánok nekik a folytatásban!"

Online közvetítésünk

90+2'
Vége, megkönyörül Oláh a SZEOL-on: nem várt arányú vereséget szenved a Siófoktól a szegedi együttes, amely hiába volt partiban ellenfelével mintegy fél órán keresztül, ezúttal sem tud pontot szerezni.
90+2'
Puskás szabadrúgása megpattan, de ez is középre érkezik.
87'
Egy próbálkozás Maksimovictól, de középre tartó labdáját Tajti fogja, majd a túloldalon Berki is llő, de túlhúzza.
80'
Péter tud befordulni védője mellett, majd ballal lő is a tizenhatosról, labdája elzúg a kapufa mellett.
76'
Petneházi ezt is belőtte, ugyanoda, mint az elsőt - Leindler ugyan rajta volt, de nem tudta megfogni a pontos lövést, 0-5.
75'
EZ IS BÜNTETŐ! Egy jobb oldali akció után tört be Elek, akit Gajág még az alapvonal előtt szerel - de eltalálja ellenfelét is, ismét a mészpontra mutat Oláh sporttárs.
74'
Lejön a Balaton-partiak csékája, Nagy Dániel, jön Kovács Dávid.
72'
Egy szép szegedi lövés: megint Maksimovic a balösszekötő helyről, kicsit kisodródva, de a rövidet fogja Tajti - ez is kiérdemli a tapsot a nézőktől.
71'
Cserélnek a vendégek: Nagy Richárd jön le, az utolsó húsz percre pedig Berki Péter érkezik.
70'
Maksimovic tologatja középen, majd jó húsz méterről rá is küldi, azonban a kapu fölé bombáz. Elkeseredetten próbálkozik a SZEOL, a Siófok pedig kényelmes tempóban futballozhat.
66'
Mindkét csapat cserél: a SZEOL-ban Schrammel jön le, akit Lévai vált, míg a túloldalon a szegedi Gréczi számára ér véget a meccs, és Kozma áll be.
58'
Gól, 0-4, Petneházi szikrázik ma: igaz, most sem volt nehéz dolga, Nagy ívelt középre remekül a bal szélről, a lendületből érkező Petneházi pedig a kapu közepébe fejelt nagy erővel az ötösről, 0-4.
55'
Gól, ezzel valószínűleg el is dőlt: egy gyors támadás végén Nagy passzolja keresztbe a labdát, a balösszekötő helyén teljesen üresen jön Petneházi, akinek egy picit hosszú a labda, de becsúszva a hosszúba pöcköli, 0-3.
54'
Az első helyzet: Gréczi rántja meg Gajág mellett a tizenhatoson belül, majd centerezésébe Vágó ér bele, végül kivágja a szegedi védelem.
53'
Eseménytelenül telnek a második félidő első percei - ez pedig csak a Siófoknak jó.
46'
Rácz és Forró nem jött ki a folytatásra, Buzási és Puskás váltotta őket.
46'
Folytatódik a meccs, a szünetben kettős cserét eszközölt Tóth Ákos.
SZÜNET
45'
Vége, nincs hosszabbítás az első félidő végén: nagyon nem így nézett ki, de a Siófok kétgólos előnyre tett szert, szinte a semmiből - erős folytatásra lesz szükség a SZEOL-tól!
40'
Gól, nagy a baj, 0-2! Szép akció volt, el kell ismerni, egy jobb oldali akció után Gréczi a hosszún teljesen üresen érkezett, és kapásból vágta a bal sarokba a labdát, 0-2. Nagy kár érte, nem így indult ez a meccs, innentől viszont pokolian nehéz lesz.
38'
Gajág lép oda ütemkéséssel Szilágyinak, ez is lapot ér.
34'
Farkas kap lapot a vendégektől.
33'
Gól, Petneházi állt oda, aki higgadtan a bal alsóba küldte a labdát, 0-1.
32'
TIZENEGYES! Teljesen váratlan és ártalmatlan szituáció, Szilágyi beadása után eltűnik középen Elek, Oláh pedig középre mutat.
28'
Az utóbbi percek már inkább a vendégek fölényével telnek: az imént Elek Bence ollózott háttal a kapunak egy felpattanó labda után, de nem talált kaput.
24'
Petneházi éles szabadrúgását öklözi ki szép mozdulattal Leindler.
23'
Vágó is besárgul, szinte ugyanott szabálytalankodott, mint az imént Ikonomu.
22'
Ez már egy nagyobb helyzet volt: Elek tartotta meg a labdát, majd lapos lövésébe Petneházi teszi bele a lábát, de Leindler mellett nem tudja ellőni, jól jött ki a kapus!
21'
Most meg tudja bontani a siófoki védelem jobb oldalát a SZEOL, Maksimovic kanyarít középre, Tajti kicsit határozatlan, majd Péter elé pattan a labda, aki azonban nem találja el jól.
19'
Ikonomu még éppen a tizenhatoson kívül koccintja össze ellenfele bokáját - ez is sárga. A szabadrúgást végül Leindler lehúzza.
17'
Péter kap lapot, miután a felezőnél akasztja ellenfelét. Nincs változás, egyelőre a védelmek stabilan állnak hátul - de fogalmazzunk úgy, a támadók nem tudják meglepni az ellenfelet.
12'
Ikonomu maradt fent egy bedobás után, majd betört a tizenhatoson belülre, de Mogyorósi pont odaért, mire passzolni tudott volna a szegedi. Mezőnyben teljesen egyenrangú partnere a Siófoknak a SZEOL, sőt, támadásban talán nagyobb lendület is van a szegediek játékában.
9'
Czingráberé a meccs első sárgája, aki a meginduló Schrammelt borítja fel egy ígéretes szegedi kontra alkalmával.
4'
Egyelőre meddő mezőnyjáték: egyedül Maksimovic kapu elé ívelt szabadrúgásánál mentett nagyot Czingráber, de a komolyabb lehetőségre még várni kell.
1'
A vendégek sárgában, a SZEOL a hagyományos kék-fekete szerelésében lép pályára. A Siófok kezdte a meccset.
12.52 - A szegediek kispadján Dongó Dénes kapus mellett Puskás Csaba, Stefan Tomisic, Németh László, Buzási Péter, Lévai Norbert és Mendebaba Szása vár bevetésre. 12.41 - Köszöntjük olvasóinkat a SZVSE-stadionból, november végéhez képest egészen szép időben melegíthetnek a csapatok. A SZEOL-ból az eltiltott Kéri Tamás került ki a kezdőből, a kispadon viszont már ott van a Kozármisleny ellen megsérült Stefan Tomisic. A mérkőzés Oláh Gábor sípszavára 13 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.