Sport

Labdarúgás: leolvadt a Sopron ellen a Szeged-Grosics

Labdarúgás: leolvadt a Sopron ellen a Szeged-Grosics

2016. november 27., vasárnap
Labdarúgás: leolvadt a Sopron ellen a Szeged-Grosics
szeged_2011_sopron55_gs

Kétperces rövidzárlat okozta a Szeged 2011-Grosics Akadémia vesztét a Sopron elleni mérkőzésen: hiába vezettek Germán Tamásék, mégis pont nélkül maradtak.

A Kisvárda elleni szoros vereséget követően a Sopron ellen próbált meg javítani a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amelynek kezdőjéből ezúttal hiányzott a legutóbb a kiállítás sorsára jutott

Farkas Márk

. A nehéz talajú pályán aktívabban kezdett a Szeged-Grosics, sőt, a nyolcadik percben egy kényszerítő után

Germán Tamás

előtt adódott lövési lehetőség, amit a kapitány ki is használt, és jó 25 méterről küldte a bal alsóba a labdát, 1-0. A folytatásban is inkább a szegediek domináltak a meccsen, az első soproni komolyabb lehetőségre bő húsz percet kellett várni, de

Eszlátyi István

nem tudta már önmaga alól pontosan ellőni a labdát. Fél óra elteltével aktívabbak lettek

Supka Attila

tanítványai, de nagyon meleg pillanatokat nem kellett átélnie a szegedi védelemnek. A szünetre megérdemelt vezetéssel fordulhatott a Szeged-Grosics, amely játékban jobban működött ellenfelénél. A fordulás után még jobban összekapta magát

Klausz László

együttese: az agresszívabb, pontosabb játék eredményeként előbb

Jagodics Bence

, majd

Zádori Krisztián

is belőhette volna a másodikat, de

Heinrich

meccsben tartotta a Sopront. Ezt igazán csak a hetvendik percben bánhatta a Szeged-Grosics:

Erdélyi László

fejesével előbb egalizált, majd két perccel később ismét a vendégek tízesének szépségdíjas ollózásával már meg is fordította a meccset a Sopron. Innentől kezdve mindent megtettek Szántai Leventéék azért, hogy legalább egy pontot megmentsenek, de a soproni védelem remekül zárt hátul, rendre elhárította a fellőtt labdákat és nagyon kevés területet engedett a szegedi támadóknak, így végül bár vezetett, de pont nélkül maradt a Szeged 2011-Grosics Akadémia. Ezzel a szegediek a hatodik meccsüket veszítették el a bajnokságban és a kilencedik helyről várhatják a folytatást: a következő fordulóban majd a Békéscsaba vendége lesz a Szeged 2011-Grosics Akadémia.

Gyula, Grosics Akadémia, 50 néző
2016. november 27., 13.00
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Swietelsky-Soproni VSE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Veizer Roland •* Asszisztens: Medovarszki János, Garai Péter
1
-
2

Labdarúgó NB II 18. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Swietelsky-Soproni VSE 1 - 2(1-0)

Gyula, Grosics Akadémia, 50 néző, Vezette: Veizer Roland (Medovarszki János, Garai Péter).

Szeged:

Szántai - Achim, Tóth G. (Farkas A., 74'), Jagodics, Mészáros, Horváth A., Coroian, Zabari, Király, Germán, Zádori.

Vezetőedző

: Klausz László.

Sopron:

Heinrich - Fazakas, Tóth D., Nagy P., Kovács G., Szabó L., Soós (Kapacina, 76'), Eszlátyi, Erdélyi, Sifter, Batizi-Pócsi.

Szakmai igazgató:

Supka Attila.

Gól:

Germán (8') ill. Erdélyi (70', 72').

Sárga lap:

Mészáros M. (23') ill. Fazakas (33').

Online közvetítésünk

VÉGE

90+3'
Vége, Veizer lefújja: fájó vereséget szenved a Soprontól a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely két perc alatt kapott két gólt, és így hiába vezetett, végül pont nélkül maradt a mai meccsen.
90'
Két percet tesz rá Veizer játékvezető: ennyi ideje még maradt a Szeged-Grosiscsnak, hogy megmentsen egy pontot.
87'
A helyzet változatlan: lövik előre a labdát becsülettel a szegediek, de egyik lecsorgóból sem tudnak helyzetet kialakítani, a Sopron pedig minden erejével a védekezésre koncentrál.
80'
A Szeged-Grosics arra törekszik, hogy minél hamarabb odajuttassa a labdát a soproni kapu elé: rengeteg a felívelés, folyamatosan jönnek a fellőtt labdák a soproni védelem felé, ezeknek megjátszásában a védelemből a csatársorba feltolt Jagodics Bence is segíthet magasságával.
76'
Cserél a Sopron is: Soós Bence helyére Kapacina Valer áll be.
74'
Tóth Gábor jelzi, hogy nem tudja folytatni, így cserélnie kell Klausz Lászlónak: Farkas Aurél érkezik a pályára.
72'
Gól, hát ez hihetetlen, pillanatok alatt fordít a Sopron, megint Erdélyi! Balról lőtte át a labdát a túloldalra a vendég csapat, majd a beadást Erdélyi kapásból, ollózva lőtt az alsóba - el kell ismerni, szép mozdulat volt, de ez most nem vigasztal senkit, vezet a Sopron.
70'
GÓÓÓÓL! Kissé váratlanul, egyenlít a Sopron! Egy beadásra érkezett a hosszún Erdélyi, aki okosan a földre fejelte a labdát, onnan pedig teljesen más irányba pattant, mint amire Szántai számított, így ezzel a fejessel egalizálnak a vendégek, 1-1. Kár ezért, mert eddig a Szeged-Grosics irányította a meccset.
62'
Újabb szegedi helyzet: Germán látta meg remekül a tizenhatoson belül üresen álló Zádorit, aki mintegy tíz méterről, az ötös sarkával egy vonalból lőtt a felső sarok felé, de Heinrich bravúrral védett! Agresszívebben és összeszedettebben játszik a Szeged-Grosics a második félidőben!
55'
Jagodics lábában volt a második! Egészen az oldalvonal mellől, 25 méterről küldte a kapu elé a labdát Király, az érkező Jagodics pedig még bele tudott pöckölni, de a kapuját elhagyó Heinrich jól zárta a szöget, így négy méterről leadott lövést megfogta a soproni kapus.
52'
A szünet óta jobban játszik a Szeged-Grosics: több a mozgás elöl, így jobban is jár a labda Germánék lábain, a Sopronnál nem sokat van a játékszer a fordulást követően.
46'
Folytatódik a meccs, a szünetben egyik mester sem változtatott csapatán.

SZÜNET

45'
Nincs hosszabbítás az első félidő végén, így Germán Tamás távoli lövésével vezet 45 percet követően a Szeged-Grosics: az azonban látszik, ennél még többet kell tennie a folytatásban Klausz László együttesének annak érdekében, hogy meg is szerezze a három pontot.
42'
Fazakas a tűzzel játszik: Horváthnak lépett oda megint, önmagában lehet ez is lapot ért volna, de Veizer sporttárs nem húzza elő a második sárga kártyát.
36'
Különösebb változás nincs a játékban: a Sopron feljebb tolta a védekezését, egy kicsit bátrabban játszanak a vendégek, de egyelőre igazán nagy ziccert ebből nem tudtak kialakítani - a Szeged-Grosics védekezése pedig remekül zár hátul.
33'
Fazakas kap sárgát - és örülhet, hogy csak sárgát! Egy remek kontrát vezetett a Szeged-Grosics labdaszerzése után, három szegedi vihette két sopronira, Achim indult volna meg az üres területre, és érkezett is volna Germán labdája, de Fazakas csúnyán odacsúszott neki, a nélkül, hogy ott lett volna a labda, Veizer csak a sárgát mutatja fel.
29'
Figyelmeztető jelek: az utóbbi időben a már említett elszórt labdákat egyre hatékonyabban, veszélyesebben tudja megjátszani a Sopron, amely az utóbbi percekben átvette a meccs irányítását.
25'
Nagy Patrik tologatta a labdát, majd mintegy 18 méterről rá is lőtte: Szántai kiütötte, és most Fortuna is picit a Szeged-Grosiccsal volt, mert erre Eszlátyi érkezett, de egy picivel mögé jött a labda, így picit maga alól kellett ellőnie, ez pont elég volt ahhoz, hogy ne tudja kellően helyezni.
23'
Mészáros Márké a meccs első sárgája, aki a felezőnél tévesztett egy ütemet becsúszásánál.
19'
Eszlátyi nem féltette magát, egy, a bal oldali kapufához belőtt labdánál jött ki Szántai, a soproni azonban nem ugrotta őt át, hanem továbbcsúszott, így a Szeged-Grosics kapusa a fejét fájlalja, de szerencsére semmi komoly baj nincs. Ezekre azért figyelni kell, ezen a talajon benne vannak a durvább párharcok is.
14'
Az első kapuralövés a Soprontól: egy védelmi figyelmetlenséget használ ki a Hűség városának csapata, a balról, laposan beérkezett labdára érkezik Eszlátyi, aki be is tud fordulni, majd ballal lő, de Szántai rajta volt a hosszú alsó felé tartó labdán, a szegedi védelem pedig kirúgja a lecsorgót.
11'
Továbbra is a Szeged-Grosics próbálja építeni a támadásait, ami ezen a nehéz talajon nem tűnik egyszerű feladatnak: a Sopron tulajdonképpen abból él eddig, hogy ezeket a labdákat lefülelik, de komolyabb lehetőségig nem jutnak a vendégek.
8'
GÓÓÓÓL! Hát itt is az első gól, Germán Tamás! A szegediek kapitánya Zádorival kényszerítőzött, majd jó 25 méterről a pattogós labdát le tudta szorítani, nagy erejű lökete pedig pontosan a bal alsóban kötött ki, Heinrich tehetetlen volt, egy ilyen távoli lövés is rengeteget számíthat ma: 1-0 tehát.
6'
Óvatos tapogatózással kezdődik a meccs: a felázott, csúszós, sáros pályán nem is kezdenek nagy elánnal a felek, ezen a talajon pedig bizonyára nem a technikás futball fog dominálni, ami az idő elteltével csak fokozódhat: azt a kevés lehetőséget kell majd megragadni, ami adódik majd, és egyben kulcsfontosságúnak látszik az első gól megszerzése.
1'
A fehér mezben játszó vendégek kezdték a meccset, a Szeged-Grosics kék-feketében lép ma pályára.
szeged_grosics_sopron_11_27

12.57

- A Szeged-Grosicsban ezúttal a kispadon kezd majd Andorka Péter: mellette a kapus Molnár Péter, Geiger Norbert, Czirok József, Balogh Gusztáv, Farkas Aurél és Povázsai Zsolt közül küldhet majd be a meccs folyamán Klausz László.

12.44

- Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szeged-Grosics Sopron elleni mérkőzése: a tegnap óta szakadó eső bizonyára kihatással lesz a mai meccs lefolyására is.

A mérkőzés Veizer Roland sípszavára 13 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.