Sport

Labdarúgás: nem tudott visszakapaszkodni a SZEOL Mosonmagyaróváron

Labdarúgás: nem tudott visszakapaszkodni a SZEOL Mosonmagyaróváron

2016. november 6., vasárnap
Labdarúgás: nem tudott visszakapaszkodni a SZEOL Mosonmagyaróváron
szeol-zte007kf

Az első 45 perc eldöntötte a meccs sorsát: egy félidő alatt háromgólos hátrányba került a SZEOL SC a Mosonmagyaróvár vendégeként, ahonnan már nem tudott visszajönni Tóth Ákos együttese.

Ugyan az elmúlt játéknapon remekül játszott a Zalaegerszeg ellen a SZEOL, ám a 16. fordulóban is előzetesen egy hasonló teljesítmény kellett ahhoz, hogy pontot tudjon szerezni a Mosonmagyaróvár otthonában az újonc szegedi együttes. Öt perc elteltével rögtön megszerezte a vezetést a hazai együttes:

Schmatovich

egy szép csel után Mayer Milán elé tálalt, aki a tizenhatos előteréből kilőtte

Leindler Domonkos

kapujának jobb felső sarkát, ezúttal sem tudott jól kezdeni a SZEOL. A folytatásban egyenlő erők küzdelme zajlott,

Schrammel Ádám

és

Péter Antal

tetszetős kényszerítője után nagy mentésre is szükség volt az óváriak részéről, majd Mayer volt ismét veszélyes, aki a kapufát is eltalálta. A félidő hajrára egyértelműen a hármashatár-mentieké volt: előbb

Czár Richárd

távoli lövése is utat talált a szegedi kapuba, majd közvetlenül a szünet előtt Czár szögletét

Zsirai Martin

fejelte a SZEOL kapujába közelről, 3-0 - nehéz folytatás várt tehát a Tisza-partiakra. A szünetben beállt

Nikola Maksimovic

visszahozott némi reményt a kitámadott SZEOL-nak, mintegy tíz perc után Kéri lapos beadását a lendületből érkező támadó passzolta a bal alsóba a tizenhatoson belülről, 3-1. A meccs utolsó harmadában ugyan támadott a SZEOL, de nem tudott még közelebb lépni ellenfeléhez, így tulajdonképpen az első 45 perc eldöntötte a meccset, és újabb vereséget szenvedett

Tóth Ákos

együttese az NB II-ben. A másodosztályban kéthetes szünet következik a válogatott mérkőzése miatt, így legközelebb november 20-án, a Siófok ellen játszik a SZEOL a SZVSE-stadionban.

Labdarúgó NB II, 16. forduló

Credobus Mosonmagyaróvári TE - SZEOL SC 3 - 1 (3-0)

Mosonmagyaróvár, vezette: Berényi Tamás (Máyer Gábor, Király Zsolt).

MTE:

Tarczy - Bohner R., Koszó, Deák, Galambos (Jasarevic, 61'), Zsirai (Kószás - a szünetben), Schmatovich, Mayer, Bartos (Németh M., 74'), Laki, Czár.

Vezetedző:

Király József.

SZEOL:

Leindler - Ikonomu, Gajág, Vágó, Grünvald (Buzási, 77'), Kéri, Búrány, Schrammel, Németh L. (Forró, 57'), Rácz (Maksimovic - a szünetben), Péter.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gól:

Mayer (5'), Czár (40'), Zsirai (42') ill. Maksimovic (56').

Sárga lap:

Galambos (30'), Mayer (42') ill. Kéri (30'), Gajág (68'). Tóth Ákos:

"Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, csak amiket mi kihagytunk, azt a Mosonmagyaróvár beverte. Próbáltunk szépíteni, ennyire futja jelen pillanatban az erőnkből. Egy idő után nem csak szerencse, hanem képesség kérdése is, hogy a kapu előtt melyik csapat hibázik többet, ez nem edzés vagy felállásbeli forma kérdése. A szünet után kitámadtunk, de ez a meccs az első félidőben eldőlt."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.