Sport

Labdarúgás: Algyőn hagyta veretlenségét a Csongrád + FOTÓK

Labdarúgás: Algyőn hagyta veretlenségét a Csongrád + FOTÓK

2016. november 12., szombat
Labdarúgás: Algyőn hagyta veretlenségét a Csongrád + FOTÓK
algyo-csongrad014kf

Véget ért a listavezető hibátlanasága, a szünet után esett két gors gól eldöntötte a megyeegy szombati rangadóját.

A jelentős mennyiségű eső miatt a megyeegy szombati rangadóját az algyői műfüves pályáján játszották: az Algyő fontos sikert aratott az elmúlt fordulóban Tiszaszigeten, míg a listavezető Csongrád először nem gyűjtött be három pontot egy héttel korábban, amikor az FK Szeged ellen 2-2-s döntetlent ért el. Gyors pengeváltással kezdődött a meccs, mindkét oldalon volt egy-egy kapura lövés, de ezek nem jelentettek komolyabb problémát a kapusoknak. Igazán komoly helyzetre mintegy húsz percet kellett várni, amikor

Nagy Ádám

beadására érkezett

Rácz Dezső

, de közelről nem tudta

Tombácz Róbert

mellett ellőni a labdát. Néhány perccel később ismét a csongrádi szélső centerezése után adódott lehetőség a listavezető előtt, de

Huszka Milán

nem tudta kapáslövését úgy kivitelezni, hogy az veszélyes legyen - ráadásul a beadás után lent maradt Nagy Ádám, akit le is kellett cserélnie a vendégek mesterének,

Szűcs Róbertnek

. Az Algyőnek két veszélyesebb helyzete volt: pontosabban lett volna, de egyik alkalommal sem tudták a hazaiak a jó helyről járó szabadrúgással megtornáztatni

Bíró Mihályt

, így inkább a Csongrád állt közelebb a gólhoz az első félidő alapján. A fordulást követően azonban alaposan megváltozott a játék képe, mintegy tíz perc elteltével

Lovas Tamás

fejelhetett szabadon szinte a gólvonalról, és ugyan Bíró még bele tudott érni, de ezt csak a vonal mögött tette, így

Bosnyák Sándor

játékvezető középre mutatott, megszerezte a vezetést az Algyő.

Takács Zoltán

együttese hasonlóképp folytatta: kettő perccel később

Podonyi Norbert

elé került egy labda egy jobb oldali akció után, aki húsz méterről pazar gólt ragasztott jobb külsővel a csongrádi kapuba, ezzel 2-0. Nehéz helyzetbe került tehát a Csongrád, amely nem is tudott igazából újítani: mentek ugyan előre a csongrádiak, de igazán komoly lehetőségig nem jutottak - ellenben az Algyő egy pillanatra sem állt le kétgólos vezetését követően sem. Újabb találat ugyan nem esett, a két gyors góllal megfogta ellenfelét az első félidőben kevésbé veszélyesen futballozó Algyő, innen pedig már nem tudott visszajönni a Csongrád, amely ezzel elszenvedte első vereségét az idei pontvadászatban. Az Algyő a Tiszasziget otthonában aratott sikert követően ismét egy nagy győzelmet könyvelhetett el, és sikerével fellépett a harmadik helyre, ugyanakkor a Tiszasziget egyel kevesebb meccset játszott Podonyi Norbertékhez képest, akik a következő fordulóban a mögöttük álló Bordány otthonában lépnek pályára. A Csongrád először nem szerzett pontot idén, viszont így is maradt a tabella tetején, a következő játéknapon pedig egy újabb rangadó vár a csapatra a Szentes elleni hazai környezetben.

Algyő, 100 néző
2016. november 12., 13.30
Algyő SK
Csongrád TSE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Bosnyák Sándor •* Asszisztens: Marozsi Gábor Bence, Tóth Kitti.
2
-
0

Férfi labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 13. forduló:

Algyő SK - Csongrád TSE 2 - 0 (0-0)

Algyő, 100 néző. Vezette: Bosnyák Sándor (Marozsi Gábor Bence, Tóth Kitti).

Algyő:

Tombácz - Kalapács, Pénzváltó, Szélpál, Bella (Lajkó, 46'), Csányi, Farkas Sz., Takács, Podonyi, Hatvani (Tóth M., 80'), Lovas.

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Csongrád:

Bíró - Bodor, Bakos, Koncz, Mészáros M., Borda (Maszlag, 60'), Nagy A. (Szabó M., 31'), Juhász (Hortobágyi 67'), Huszka, Vellai (Fodor, 54'), Rácz.

Vezetőedző:

Szűcs Róbert.

Gól:

Lovas (56'), Podonyi (58')

Sárga lap:

Pénzváltó (16'), ill. Bodor (35'), Borda (48'), Rácz (64'), Maszlag (66'), Fodor (74') Takács Zoltán:

"Egy nagyon értékes és fontos győzelmet arattunk. Az első félidőben voltak nehézégeink, nem úgy játszottunk, ahogy elterveztük, volt is az ellenfélnek helyzete. Tudtuk, hogy a Csongrád egy jó csapat, attól függetlenül, hogy múlt héten döntetlent játszottak, de a veretlenségük megsüvegelendő volt. A félidőben azt kértem a csapatomtól, hogy próbáljunk meg pontosabban játszani, mert több van ebben a meccsben. A második félidei játékunk a legjobb volt ebben a félszezonban, mindenféleképpen rászolgáltunk a három pontra. Két szép gólt rúgtunk, és azt gondolom, hogy a játék minden elemében felülmúltuk az ellenfelünket. Az első gól döntő volt, egy gátat szabadított fel bennünk, utána kezdtünk el futballozni. Nagyon jó erőben van a csapatom, fizikálisan az ellenfél fölé nőttünk, akárcsak a múlt héten. Nagy kedvvel játszottunk, szerettünk volna még több gólt lőni, de így sem vagyok elégedetlen. Voltak problémáink a meccs előtt, Sebők Lacit kiállították múlt héten, Czebe Norbinak elszakadtak a szalagjai egy edzésen, Gonda Attilának sem jött rendbe a sérülése, de hál'istennek ezeket megoldottuk. Az nagyon pozitív, hogy ezt a két meccset nullára lehoztuk."

Szűcs Róbert:

"Most lezárult egy szép sorozat, de hiányérzetem csak annyiban van, ha az első félidőben berúgjuk a helyzeteinket, akkor ez a meccs is a szokásos mederben folyt volna. Ezt az időszakot kivédekezte az Algyő, aztán rúgtak két gyors gólt, ellenfelünk pedig van olyan jó csapat, hogy kétgólos előnyt kivédekezzen. A cserékkel próbáltam javítani a dolgon, de éreztük, hogy elment a hajó. Most nem volt szerencsénk sem, ha az első félidőben értékesítjük a lehetőségeinket, akkor egy sima meccs lett volna. Egész héten kis műfüvön edzettünk, érződött a játékunkon ez egy néhány meccs óta, de voltunk olyan erősek, hogy ezen átlendüljünk. Jövő héttől mi is tudunk nagy műfüves pályán készülni. Huszonkét meccs után egy vereség belefér, nem fogom a fejem, ezt a játékosok is érzik. A futballhoz kell egy kis szerencse is, ez ma nem volt meg. A múlt heti iksz sem volt ikszes meccs, simán nyernünk kellett volna, ez a két meccs most így alakult. Nem vagyunk megijedve, maradtunk a tabella élén, jövő héten pedig vár ránk egy Szentes elleni rangadó. Szorosabb lett a mezőny, izgalmasabb a bajnokság, de hosszú még a szezon. A dobogó a cél továbbra is, erős a keretem, nem tartok attól, hogy ez ne sikerülne."

Online közvetítésünk

VÉGE
90'
Nincs hosszabbítás a második félidő végén sem, ezzel megszakad a Csongrád veretlensége, az Algyő pedig a múlt hetet követően ismét egy nagy győzelmet arat.
80'
Hatvanit hívja le Takács Zoltán, akit Tóth Martin vált az utolsó tíz percre.A CSongrád ugyan megy előre, de nincs igazán benne a levegőben a listavezető szépítése.
74'
Fodor is reklamálásért kapott sárgát. Az látszik, hogy motiváltan futballozik a Csongrád, de talán egy kicsit túlpörögtek a vendégek.
71'
Podonyi kissé lecsúszott beadása majdnem megtréfálja Bírót, aki az utolsó pillanatban kitolja a léc alól a labdát.
69'
Lovas jó 20 méteres szabadrúgása kevéssel kerüli el a bal felsőt, veszélyesen csadott a tekerése.
67'
Juhász helyére Hortobágyi áll be a vendégeknél.
66'
Az imént beállt Maszlag reklamál egy ellene lefújt fault után, ám ezért ő kap lapot.
64'
Rácz tartott oda keményen Takácsnak, a csongrádi támadó ezért a megmozdulásáért besárgult. Ebből a helyzetből azért kényelmesebben futballozhat az Algyő, ugyanakkor úgy tűnik, a hazaiak két gólos előnyükkel sem dőlnek hátra.
60'
Reagál a Csongrád a kétgólos hátrányra: Borda helyére Maszlag áll a folytatásra.
58'
GÓÓÓL!!! A jobboldalon kicsiben elvégzett akció után, Podonyi elé kerül a labda, aki bár ballábas szögben volt, de jobb külsővel gyönyörűen kilőtte a jobb alsót, ezzel gyorsan megduplázza az előnyét az Algyő.
56'
GÓÓÓL!!! Egy középre tett labdával Lovas maradt egyedül, Bíró ugyan beleér, de a labda a gólvonalon túlra csorog.
54'
Cserél a Csongrád, Vellai helyét Fodor Dániel veszi át.
48'
Borda kap sárgát, aki elrúgta a labdát a sípszó után.
46'
Bella nem jött ki a folytatásra, helyét Lajkó veszi át a második félidőre.
46'
Folytatódik a meccs, a szünetben egyet cserélt az Algyő.
SZÜNET
45'
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő, többnyire kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, úgy tűnik, hogy az első gól akár el is döntheti a pontok sorsát.
36'
Podonyi áll oda, ám kísérlete elhalt a sorfalban. Egyre jobban rákezd az eső.
35'
Bodor kap sárgát, miután Hatvanit faultolta még éppen a 16-oson kívül. Jó helyről jár a szabadrúgás az Algyőnek.
33'
Pénzváltó nagy mentésére is szükség volt, Bodor indította Szabót, aki az alapvonalról gurított középre, de az algyői védő megelőzte Huszkát.
31'
Kényszerű csere a vendégeknél: Nagy beadása után lent marad, nem tudja folytatni. Szabó Márk váltja őt, így újra teljes látszámmal a Csongrád. Az utóbbi percek kevésbé szólnak a futballról.
23'
Huszka kapott egy rememk beadást Nagy Ádámtól, azonban a kapuval szemben hét méterre állva kapáslövése gyengére sikerült. Bellát kellett ápolni egy rövid időre, így az iménti helyzetnél tíz emberrel játszott az Algyő.
20'
Ez már helyzet volt! Egy jobb oldali csongrádi támadás végén Rácz talált Nagy Ádám elé, aki kiszorított helyzetből nagy erővel lőtt, de Tombácz védett.
16'
A meccs első sárgája Pénzváltóé, aki egy csines indítás után csúszott be Bakosnak, ezért előkapja a lapot a játékvezető. Kicsit talán preventív jellegű az ítélet, sportszerű a meccs.
14'
Egy csongrádi szöglet után Rácz szabadítja fel a kaput lövésével. Többnyire mezőnyben folyik a játék, kiegyenlített meccse folyik a pályán.
9'
Mindkét csapat egyelőre próbálja felépíteni a támadásait, azonban nem jutottak tovább egy-egy veszélytelen kapura lövésen.
1'
A zöld mezben játszó Algyő kezdte a meccset, a Csongrád tiszta sötétkékben játszik. Szemerkélő esőben indult újtára a labda, az időjárás miatt pedig a műfüvön játszák a meccset.
A találkozó Bosnyák Sándor sípszavára 13.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

A 13. forduló rangadóját Algyőn játsszák: a tavalyi ezüstérmes algyőiek azt a Csongrádot fogadják, amely ebben a bajnokságban még talált legyőzőre, és veretlenül vezeti a megyeegyet. Podonyi Norberték az elmúlt héten roppant fontos mérkőzést tudtak megnyerni a Tiszasziget otthonában, aminek köszönhetően felléptek a dobogós csapatok mögé, és amennyiben a múlt héthez hasonlóan ezúttal is sikerülne megállítaniuk egy remekelő csapatot, akkor már szinte látótávolságba kerülne a listavezető is. A Csongrád az elmúlt fordulóban először nem szerzett három pontot az idei kiírásban, a listavezető alaposan megizzadt az FK Szeged ellen az egy pontért is - és minden bizonnyal hasonlóan kemény feladat előtt áll majd szombaton is. A két csapat az elmúlt két szezon során rendre kiélezett, éles meccseket vívott egymással - várhatóan ez alól nem lesz kivétel a szombati találkozó sem, amely akár komoly kihatással lehet mindkét csapat őszi hajrájára is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.