Sport

Futsal: 5-2-es előnyben összeomlott az SZTE EHÖK SE és kikapott az Újpesttől + FOTÓK

Futsal: 5-2-es előnyben összeomlott az SZTE EHÖK SE és kikapott az Újpesttől + FOTÓK

2016. november 7., hétfő
Futsal: 5-2-es előnyben összeomlott az SZTE EHÖK SE és kikapott az Újpesttől + FOTÓK
szte_ehok-ujpest023kf

Elképesztő utolsó percek után, 5-2-es előnyről szenvedett 6-5-ös vereséget az SZTE EHÖK SE az Újpesttől, Czermann tíz másodperccel a mérkőzés vége előtt döntött.

Az az Újpest látogatott Szegedre a futsal NB II Közép-keleti csoportjának nyolcadik fordulójában amely eddig meglehetősen jól szerepelt. Mindössze egy vereséget szenvedtek a fővárosiak, az előző fordulóban a Gyömrő ellen nyertek 4-2-re. Az SZTE EHÖK SE a Vác vendége volt egy körrel ezelőtt és 4-4-es döntetlennel távozott onnan. Rögtön magához ragadta a kezdeményezést a hazai csapat, több jó figurát is végig tudott játszani, a befejezésekkel azonban adódtak problémák, a játékszer rendre egyenesen Szőczei kezében landolt. Az első komolyabb helyzet Vellai előtt adódott, amikor egy kapusról kipattanó labdát lőhetett rá gyakorlatilag az üres kapura, de csak az oldalhálót találta el. Az újepstiek előtt jobbára akkor adódott lehetőség, amikor az SZTE EHÖK védelme labdát ajándékozott nekik, ilyenkor igyekeztek gyorsan végigvinni az akciókat. Bár a szegediek akarata érvényesült az első félidőben, az Újpest kétszer is eltalálta a kapufát. Rögtön a második vendég kapufa után megszerezte a vezetést a Szeged, Vellai Áron nagyjából tíz méterről vette célba Szőczei kapuját, az ütemtelenül elindított lövés pedig a kapu bal alsó sarkában kötött ki. A szünetre mégis döntetlennel vonulhattak a csapatok, Czermann kezdett egyéni akcióba és addig forgolódott a hazai kapu előtt, amíg lövőhelyzetet nem alakított ki magának, majd az ellentétes irányba mozgó Vasas mellett a kapu közepébe bombázott. Az folyamatosan érződött a csapatokon, hogy ez egy kiélezett és kiegyenlített mérkőzés, a feszültség tapintható volt a levegőben. Jól kezdte a második játékrészt a hazai csapat, viszonylag gyorsan kétgólosra növelte előnyét Dürgő és Popovics találataival. A 35. percben Czermann megszerezte második gólját, de erre még rögtön jött a válasz Rutaitól, majd úgy tűnt, hogy a 38. percben Rutai lezárja a találkozót, már két perc sem volt hátra, három góllal vezetett az SZTE EHÖK. Ami ezután történt, szinte csak a mesében van. Czermann zsinórban három gólt szerzett és nagyon gyorsan kiegyenlített az Újpest, majd tíz másodperccel a mérkőzés vége előtt jött a dráma, Czermann hatodik góljával megnyerte a vendégeknek a meccset.

Férfi futsal NB II Közép-keleti csoport, 8. forduló

SZTE EHÖK SE - Újpest FC-220 Volt 5-6 (1-1)

Szeged, Szeged Városi Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Belicza Bence Péter, Márkus András.

SZTE EHÖK SE:

Vasas - Dürgő, Makra, Balogh, Rutai Csere: Szabó (kapus), Kántor, Vellai, Popovics, Rádi.

Játékos-edző:

Brinszky Adrián.

Újpest:

Szőczei - Czermann, Kolena, Petró, Zolfai. Csere: Csicsó (kapus), Garami, Sós, Kolder Nagy, Joó.

Játékos-edző:

Zolfai Nándor.

Gól:

Vellai (14'), Dürgő (24'), Popovics (28'), Rutai (36'), Makra (38) ill. Czermann (18', 35', 38', 38' 39', 40')

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.