Sport

Vízilabda: önbizalmat adhat a bravúros döntetlen a ContiTech Szeged Diapolónak

Vízilabda: önbizalmat adhat a bravúros döntetlen a ContiTech Szeged Diapolónak

2016. október 21., péntek
Vízilabda: önbizalmat adhat a bravúros döntetlen a ContiTech Szeged Diapolónak
szeged_szolnok08_gs

Nagyszerű eredményt ért el a hétközi fordulóban a ContiTech Szeged Diapolo, amely a bajnokesélyes OSC otthonából tudott egy ponttal hazatérni. A találkozón végig tapadni tudott az esélyesebb újbudaiakra a Szeged, és a végén még a győzelemre is esélye volt, de Manhercz Krisztián nem szomorkodik e miatt – egyúttal reméli, dolgozhat még együtt a válogatottól távozó Benedek Tiborral.

Kiváló meccset játszott szerdán az A-Híd OSC Újbuda otthonában a ContiTech Szeged Diapolo.

A 11-11-es döntetlennel

véget ért meccsen

Varga Péter

tanítványai ugyan szinte végig az eredmény után futottak, ám a hajrában a javukra tudták fordítani a meccset, és győzelmi esélyeik is voltak a tavalyi bronzérmes otthonában, mindezekkel együtt persze a döntetlen is nagyszerű eredmény a bajnokság egyik legerősebb keretével bíró gárda vendégeként. „Kemény mérkőzés volt, hiszen Magyarország egyik legjobb csapatáról beszélünk, ahol nagyon sok válogatott, olimpiai és világbajnok játékosok játszanak, míg a mi csapatunk gerince fiatal, nem olyan sok rutinnal rendelkező játékos. Kihasználtuk a helyzeti előnyeinket, gondolok itt arra, hogy az OSC fáradtabb volt a Bajnokok Ligája miatt, mi pihentebbek volt, ezt pedig megpróbáltuk a saját javunkra fordítani. Ez sikerült is, mert az utolsó negyedben meg is tudtuk fordítani a meccset” – összegzett a ContiTech Szeged Diapolo játékosa, Manhercz Krisztián, aki rámutatott arra: a hétvégi BL-selejtezők miatt, ahol három meccset játszott az OSC, a korábbi szegedi tréner,

Vincze Balázs

együttese fáradtabban mozoghatott, mint a Tisza-partiak. A végén még győzelmi esélye is volt Kiss Csabáéknak, hiszen egyrészt azt követően, hogy 10-11-nél már nem túl sok ideje volt az egyenlítésre az OSC-nek, a legvégén még egy emberelőnyt kapott a Szeged, ezt viszont nem sikerült gólra váltani, így maradt a döntetlen. „Lehet azon rágódni, hogy mi lett volna, és hogy megnyerhettük volna a meccset, de én annak örülök, hogy fel tudtunk állni. Félig teli van a pohár, hiszen az OSC mentett meg egy pontot, valamint volt egy olyan tartása a csapatunknak, amely az elmúlt évek rangadóin hiányzott” – fogalmazott portálunknak Manhecz Krisztián.

contitech_szeged-szentes030kf

A szegediek riói olimpiát is megjárt pólósa hozzátette, a negyedik negyed előtt az volt a legfontosabb, amit Pepe

(Varga Péter, a szegediek vezetőedzője - a szerk.)

is mondott, hogy nyugodjanak meg az utolsó nyolc perc előtt. „Amikor szoros mérkőzés van, akkor az esélyesebb csapatot nyomja a teher. Az már látszott az első három negyed alatt is, hogy az OSC nem olyan robbanékony, ő is azt emelte ki, hogy pihentebbek vagyunk, bírni fogjuk, ezért meglesznek a lehetőségeink és nagyon keményen tegyük oda magunkat. Ez párosult egy jó védekezéssel és egy kiváló kapusteljesítménnyel, így nem lehetünk elégedetlenek, bár meg lehetett volna a győzelem, akár kétszer is, de egy szép, sikeres és ráadásul izgalmas meccs volt” - mondta a Szeged 19 éves játékosa. A ContiTech Szeged Diapolo két komoly derbin van túl, hiszen az OSC-t megelőzően a címvédő Szolnok látogatott az újszegedi sportuszodába. A két meccset összegezve Manhercz Krisztián elmondta, annak ellenére, hogy a Szolnok ellen vereség lett a vége, mind a két mérkőzésből tudnak meríteni, tudnak magunkban olyan önbizalmat generálni, amit a nem aranyéremért menő csapatok ellen kamatoztathatnak majd. A másfélhetes szünetet követően, ami a Szolnok és az OSC elleni meccsek közé ékelődött be, a szombati, KSI-vel szemben vívott bajnoki után is egy kisebb pauza vár a ContiTech Szeged Diapolóra, amely a szombati meccset követően november másodikán, a Vasas elleni hazai meccsel folytatja a bajnokságot. „A bajnoki ritmusról annyit mondanék, tavaly januárban volt egy Eb, aztán két hét bajnokság, majd olimpiai kvalifikáció, majd megint három hét bajnokság, utána megint felkészülés, tehát ez még egy ideálisabb, hogy kéthetente játszunk két meccset egy héten. Máshogy kell beosztanunk, mintha minden szombaton lenne meccsünk, de ezt nem csak mi, hanem más csapat is tudja kezelni” – tért ki a kissé szokatlan tempóra a szegedi pólós. Csütörtökön a magyar válogatott szövetségi kapitánya,

Benedek Tibor

bejelentette

, hogy nem folytatja a munkáját a nemzeti csapat élén: a Benedek-éra alatt mutatkozhatott be a válogatottban Manhercz Krisztián, így számára örökké emlékezetes marad a kapitány regnálási időszaka. „Számomra egy nagyon fontos ember, egyik példaképem is. Sok köszönettel tartozom neki, amiért behívott a válogatottba és világversenyeken szerepelhettem az ő keze alatt. Számomra fájó dolog, hogy elköszön a nemzeti csapattól. Jobban örültem volna, ha pár évet még edzősködik felettem, és bízom benne, hogy erre még lesz lehetőség, akár klubszinten” – nyilatkozta a szövetségi kapitány döntéséről Manhercz Krisztián.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.