Sport

Márton Anitát és a Biacsi ikreket köszöntötték a Klúg-iskolában + FOTÓK

Márton Anitát és a Biacsi ikreket köszöntötték a Klúg-iskolában + FOTÓK

2016. október 12., szerda
Márton Anitát és a Biacsi ikreket köszöntötték a Klúg-iskolában + FOTÓK
marton_anita_es_biacsi_ikrek_klug_iskola017kf

A riói olimpián bronzérmes Márton Anitát, valamint a paralimpián 2. és egy 5. helyet elérő Biacsi ikreket köszöntötték a Klúg-iskolában szerdán. Az iskola által szervezett találkozó célja az volt, hogy a gyerekek valódi példaképekkel ismerkedhessenek meg.

A Klúg Péter Iskola hallássérült és tanulásban akadályozott tanulói köszöntötték

Márton Anitát

,

Biacsi Ilonát

és

Bernadettet

, akik azért érkeztek, hogy riói élményeikről meséljenek. A sportolók meglepetésvendégek voltak, a gyerekeknek először felvételeket vetítettek az iskola tornatermében az olimpiáról. Szólt a "Szép volt lányok!", óriási taps és ováció fogadtak őket az iskolában. A gyerekek elsősorban arra voltak kíváncsiak, miért éppen az atlétikát választották a sportolók, izgulnak-e a versenyek előtt, milyen élményekkel gazdagodtak Rióban, illetve azt is megkérdezték, ki jutott először eszükbe a dobogón állva. A bronzérmes Márton Anita azt mondta, neki 8 éve elhunyt nagypapája és az elmúlt 16 év felkészülése jutott eszébe, míg Biacsi Ilona a szurkolókra, a családtagjaira és a szegediekre gondolt.

Horváth Norbert

, az intézmény igazgatója portálunk érdeklődésére elmondta, a sportolók révén azt szerették volna megmutatni a gyerekeknek, szorgos munkával bárki sikereket érhet el. A vendégek egy rajpályázat eredményhirdetésében is részt vettek: az első helyezett

Hatvani Kitti Viola

, a második helyezett

Börcsök Botond

, illetve a harmadik

László Szilárd

apró ajándékot kapott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.