Sport

Labdarúgás: a hatodikat is behúzta a Csongrád a Kertész utcában + FOTÓK

Labdarúgás: a hatodikat is behúzta a Csongrád a Kertész utcában + FOTÓK

2016. október 1., szombat
Labdarúgás: a hatodikat is behúzta a Csongrád a Kertész utcában + FOTÓK
utc-csongrad022kf

Bár nem indult könnyen, de végül a Csongrád lendületesebb és gyorsabb játékának köszönhetően legyőzte az UTC-t, így továbbra is száz százalékos a megyeegyben.

Hibátlan mérleggel utazhatott a Kertész utcába a Csongrád TSE, amely mind az öt bajnokiját megnyerte ezt megelőzően - az Ujszegedi TC azonban eddigi hat fellépése alatt nem tudott győzelmet ünnepelni, és ezúttal sem számított esélyesnek. Az első tíz perc gyakorlatilag esemény nélkül telt, majd

Fodor Bálint

találta telibe a kapufát

Szabó Márk

centerezését követően - erre válaszképp egy veszélyes beadással jelentkezett az UTC. A Csongrád az idő elteltével sem lett idegesebb, próbálta a saját játékát játszani, azonban remekül zártak hátul Rácz Zoltánék, és időnként a csongrádi kapu elé is kerültek, de

Bíró Mihálytól

nem volt szükség bravúrra. Az első félidő hajrájához közelítve egyre jobban tudta fokozni az iramot a Csongrád, ennek következtében egyre nagyobb fölénybe került, végül hét perccel a szünetet megelőzően ha némi szerencsével is, de Juhász Sándor megszerezte a vezetést a vendégeknek, miután kétszer is visszakerült a labda elé helyzeténél, majd közelről már nem volt nehéz dolga, 0-1. A fordulást követően is hasonló volt a játék képe: a Csongrád szép akciókat vezetve próbálta bevinni a másodikat, az UTC ebben az időszakban már nem tudott úgy felérni a kapu elé, ahogy tette azt az első 45 perc folyamán. Mintegy tíz perc elteltével

Maszlag Tiborra

jött ki a kicsiben lejátszott támadás, aki az ötös jobb sarkáról kilőtte a hosszú alsó sarkot, megszerezve ezzel a kulcsfontosságú második gólt, 0-2. Tíz minutummal később Maszlag Tibor végleg eldöntötte a meccset, miután közelről

Nagy Gergely

mellett a kapuba pörgetett egy jobb oldali beadást követően - az utolsó húsz perc is ugyan a vendégek fölényével telt, de a meccs érdemi része ezzel le is zárult, így a bár sokáig jól tartotta magát az UTC a remekelő Csongrád ellen, de ezzel a vereséggel tovább húzódik nyeretlenségi sorozata, míg a csongrádiak hatodik sikerüknek, valamint a Makó SZVSE ellenében elszenvedett vereségének köszönhetően immáron listavezetőként várhatják a folytatást. Az UTC a következő játéknapon október nyolcadikán a Bordány vendége lesz, míg a Csongrád ugyanezen napon hazai környezetben a Szőreg ellen folytathatja kiváló sorozatát.

Újszeged, Kertész utca, 100 néző
2016. október 1., 15.00
Ujszegedi TC
Csongrád TSE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Soós István •* Asszisztens: Kovács Attila, Kasza László.
0
-
3

Férfi labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 7. forduló:

Ujszegedi TC - Csongrád TSE 0-3 (0-1)

Újszeged, Kertész utca, 100 néző. Vezette: Soós István (Kovács Attila, Kasza László).

UTC:

Nagy G. - Balogh D., Laczkó, Péczely (Pióker Ta. - a szünetben), Valach (Kondacs, 77'), Rácz, Zsibrita, Hevesi, Gulyás, Pióker Ti., Koncz.

Vezetőedző:

Pálfy Zoltán.

Csongrád:

Bíró - Bánfi, Bakos, Koncz, Mészáros M., Hortobágyi, Szabó M. (Nagy, 61'), Fodor (Huszka, 75'), Maszlag (Budai, 75'), Bálint A. (Borda, 61'), Juhász S. (Vellai, 70')

Vezetőedző:

Szűcs Róbert.

Gólszerző:

Juhász S. (38'), Maszlag (56', 66').

Sárga lap:

Fodor (26'), ill. Valach (72'). Pálfy Zoltán:

"Az első gólig egyenrangú partnerei voltunk az ellenfelünknek, majd a kapott gól kicsit morálisan visszavetette a társaságot. A második félidőben fölénk nőtt a vendégcsapat. A folytatásban a hozzánk hasonló kategóriájú csapatokat kell elkapnunk."

Szűcs Róbert:

"Próbáltam azokat játszatni, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, azért, hogy mindenkit tűzben tartsak. Ez a csapat még nem volt annyira összecsiszolódva, ez látszott az első félidőben. Érezhető volt, hogy az ellenfelünkben nincs annyi, hogy fordítani tudjon. Sokat gyakoroljuk a rövidpasszos, egy, kétérintős játékot,ez most visszaköszönt. Rúghattunk volna több gólt is, de nem vagyok elégedetlen."

Online közvetítésünk

VÉGE
90'
Vége! Hosszabbítás néálkül ér véget a meccs, az UTC ugyan próbálkozott, de nem tudta megállítani a lendületes Csongrádot, amely hatodik győzelét arratta a bajnokságban
85'
Szép egyérintős játékot követően Huszka lő tizennyolc méterről, lövése a bal kapufán csattant, majd a kipattantót kapásból ráfejelte, ezt már nem tudta irányítani, így Nagy begyűjtötte a labdát.
77'
Az imént lapot kapott Valach jelezte is, hogy lejönne, Kondacs jön a helyére.
75'
Ismét kettőt cserél a Csongrád: Fodort és Maszlagot hívja le a pályáról a vendégek trénere, akiket az utolsó negyed órára Huszka és Budai vált.
72'
Az imént beállt Vellai cselezte ki Valachot, aki viszont megrúgta őt, ezért felmutatja neki a sárgát a bíró.
70'
A percek óta az oldalvonal mellett álló Vellai végül be tud állni, a jól mozgó Juhász számára fejeződött be a meccs.
66'
GÓÓÓL!!! Ezzel minden bizonnyal eldőlt, megint egy gyors ritmusváltást láttunk a Csongrádtól, aminek végén könnyedén adhatja be Juhász. Az érkező Maszlag pedig Nagy mellett a hálóba pörgeti, 0-3!
61'
Kettős cserével frissít sajátjain Szűcs Róbert: Bálint Attila és Szabó Márk jön le, helyükre Borda Szilárd és Nagy Ádám érkezik.
56'
GÓÓÓL!!! Maszlag kavarta meg alaposan a hazaiak hátsó alakzatát, majd az ötös jobb sarkáról egy szép, kicsiben kijátszott akció után passzolt a jobb alsó sarokba. 0-2!
52'
Pióker Tibor kissé meglepte jüó harminc méterról Bírót, aki kissé bizonytalanul nyúlt a távolról a bal alsóhoz ékrező szabadrúgásra, de végül ki tudta ütni a sarok elől.
50'
Bár nincs augusztus 20., de van tűzijáték az UTC kapuja előtt, Szabó Márk jobb oldali beadását Juhász Sándor szép mozdulattal, egy félollóval kapásból lőtte rá, de Rácz nagyot blokkolt, majd a kipattanóra érkező Hortobágyi nagy erővel lőtt, de Nagy Gergely bravúrral hárítani tudott, majd a sarokrúgást követően felszabadul az UTC kapuja.
46'
Péczely nem jön már ki a folytatásra, helyére Pióker Tamás áll be.
46'
Folytatódik a meccs, a szünetben egyet cserélt az UTC
SZÜNET
45'
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő. A játékában magasabb ritmusra kapcsolt Csongrád megérdemelten vezet a szünetben, az UTC-től főleg támadásban kellene több a második félidőben ahhoz, hogy legalább egy pontot otthon tartsanak.
38'
GÓÓÓL!!! Bár Fortuna is egy kicsit a Csongrádnak kedvezett, de érett a vendégek vezető találata, ismét Juhász Sándor tört be a tizenhatoson belülre, lendületből lefutotta védőjét, majd lövését ugyan Nagy bravúrral védte, viszont a kipattanó először visszakerült Juhászhoz, majd másodjára a menteni igyekvő Zsibrita is blokkolni tudott, viszont megint Juhászhoz került vissza a labda, akiről a kapuba csorgott. 0-1!
34'
Szabó Márk kavarta meg az újszegedi védelem bal oldalát, majd élesen a kapu elé lőtte a labdát, de ott nem talált társat. Ebben több volt, mint amit kihozott belőle végül a Csongrád. Az utóbbi percekben egyre nagyobb fölénybe tudnak kerülni Szűcs Róbert tanítványai.
33'
Egy kicsiben megjátszott bedobás utáni beadást követően ismét Fodor érkezett a bal oldalon, de hiába fejelhetett üresen, labdája a kapu fölött kötött ki.
28'
Egy tetszetős vendégakció végén Szabó Márk lő mintegy tizenhét méterről, de a jobb alsó felé tartó labdája, ha kevéssel is, de elkerüli az UTC kapuját.
26'
Fodor kap sárgát reklamálásért, picit meg is dorgálják őt ezért a társak, ez volt a meccs első figyelmeztetése.
23'
Egy életerős, jó húsz méteres kísérlet Bálint Attilától, azonban kísérlete jóval a kapu fölött köt ki: az utóbbi percekben egyre lendületesebben játszik a vendégcsapat.
20'
Az egy-egy lehetőség után visszaállt a meccs abba a kerékvágásba, ahol elkezdődött: az UTC lelkesen hajt, a Csongrád pedig ugyan próbálkozik, de nem tudja átjátszani a hazaiak védelmét.
16'
Ez sem volt veszélytelen, a jobb oldalon iramodott meg Rácz, akinek beadása ugyan túl magas volt a hosszún érkező Valach, de nem sokkal suhant el a bal kapufa mellett a labda - ha egy kicsit közelebb áll a kapuhoz Valach, ebből komolyabb dolog is kisülhetett volna.
13'
KAPUFA! Centikre állt a vezetés megszerzéséhez a Csongrád! Egy szépen kijátszott támadás végén Szabó Márk tör középre a jobb oldalról, majd a balösszekötőben, lendületből érkező Fodor elé tálal, aki kapásból lő, de labdája a bal kapufán csattan!
10'
Jól szűkíti a területet mindkét csapat: nehezen tudnak gyors támadásokat felépíteni, egyéb módon pedig egyelőre nem tud egyik gárda sem veszélyes lenni - sem pontrúgásból, sem átlövésből.
6'
Az első lendületesebb UTC-kontra, azonban Péczely indítása pontatlan a középen beinduló társnak, így elhal a hazaiak támadása.
5'
Csendesen kezdődik a meccs, a Csongrád ugyan többet birtokolja a labdát, de főképp a középpályán gyűrik egymást a felek.
1'
A fehér mezben játszó hazai együttes kezdte a mérkőzést, a Csongrád kék-fekete szerelésben lép pályára.
A mérkőzés Soós István sípszavára 15 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Még várat magára az Ujszegedi TC első sikere a 2016/17-es, Csongrád megyei I. osztályú bajnokságban: Pálfy Zoltán együttese eddigi hat mérkőzésén két pontot tudott szerezni, ezzel a tizenharmadik helyről várja a nem éppen könnyűnek ígérkező folytatást, hiszen szombaton az a Csongrád érkezik a Kertész utcába, amely nem csak hogy megnyerte eddigi össze bajnoki mérkőzését, ezzel egyedüliként a mezőnyben 100%-os mérleggel áll, hanem előző négy bajnokiján gólt sem kapott, így kirobbanó formában várhatja az újabb kihívást a csongrádi alakulat. Ugyanakkor a Kertész utcából sosem könnyű pontokkal távozni, erre talán helytálló példa a két csapat tavalyi mérkőzése is, amikor Rácz Dezsőék csak a hajrában lőtt gólnak köszönhetően tudták elvinni mindhárom pontot az UTC otthonából: arra pedig mérget vehetünk, hogy az újszegediek ezen a délutánon is mindent meg fognak tenni azért, hogy megállítsák a Csongrád egyelőre száguldó expresszét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.