Sport

Labdarúgás: nem hozott gólt a hagymavárosi derbi + FOTÓK

Labdarúgás: nem hozott gólt a hagymavárosi derbi + FOTÓK

2016. október 8., szombat
Labdarúgás: nem hozott gólt a hagymavárosi derbi + FOTÓK
mako_asotthalom31_gs

Gólnélküli döntetlenre végzett egymással a Makó és az Ásotthalom: a küzdelmes meccsen kevés alkalommal forogtak veszélyben a kapuk, viszont egyik csapat sem lehet igazán elégedett a döntetlennel.

A két csapat bő két hónap elteltével találkozott ismét: augusztus 24-én a Csongrád megyei Magyar Kupában a Makó hazai környezetben 3-1-re legyőzte az Ásotthalmot, most azonban bajnokin mérték össze a tudásukat a felek: a Makó a SZVSE elleni vereséget követően próbált javítani, míg a homokhátiak a Kistelekkel szemben begyűjtött három pontjuk után egy újabb győzelemmel folytathatták volna kapaszkodásukat az élbolyhoz. Főképp távoli lövéseknek köszönhetően veszélyeztetett mindkét csapat a találkozó elején, ám ezek egyike sem jelentett komoly problémát a két kapusnak. Taktikus csata folyt a pályán, az Ásotthalom átadta a területet a hazaiaknak, azonban labdaszerzéseiket követően villámgyorsan voltak képesek felépíteni egy-egy támadást. Majd fél órát kellett várni az első nagy helyzetre:

Varga Viktor

centerezése után

Széll Kristóf

lőhetett a tizenhatoson belülről, de a blokkban elhalt kísérlete. A félidő végére be tudta szorítani ellenfelét a Makó, de nagy helyzetig ekkor sem jutott: hiába voltak mezőnyfölényben a hagymavárosiak, ezt nem tudták gólra váltani. A szünetben frissített övéin

Méhes Tibor

, aki

Bánóczki Dániel

helyére

Gyurkovics Tamás

állt be a második félidőre. Öt perccel a fordulás után

Baji Renátó

lőhetett egy vendég szöglet után, de mivel kevés helye volt, így nem tudta helyezni a labdát, így

Garamvölgyi Csaba

rajta volt a lövésen. Nem mozdult el a meccs arról az első félidő során kialakult pontról, ugyanabban a mederben folyt a találkozó, ahogy elkezdődött: bár bő egy óra után kicsit megélénkült a meccs, de

Tóth Timotheusz

, és

Gémes Bence

is célt tévesztett, bravúrra pedig nem volt szükség egyik szituációnál sem

Vasas Gábortól

. Hiába a makói mezőnyfölény, gólt ez nem hozott a kilencven perc során - bár több esetben tizenegyest reklamáltak a hazaiak, de

Szeles Ádám

Gémes Bence egyik földre kerülését követően sem ítélt büntetőt, mezőnyből pedig nem sikerült a gólszerzés az aktívabb Makónak, az Ásotthalom kontrái pedig ezen a napon nem ültek úgy, amiből betalálhattak volna

Kószó László

tanítványai. Ezzel a Makó a harmadik helyről várhatja a folytatást, a következő fordulóban pedig az FK Szeged vendége lesz, míg a hetedik Ásotthalomra a Kiskundorozsma vár hazai környezetben.

Makó, 150 néző
2016. október 8., 15.00
Makói FC
Ásotthalom TE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Szeles Ádám •* Asszisztens: Szöllősi Ferenc, Bozóki Rajmund.
0
-
0

Férfi labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 8. forduló:

Makói FC - Ásotthalom TE 0-0

Makó, 150 néző. Vezette: Szeles Ádám (Szöllősi Ferenc, Bozóki Rajmund).

Makó:

Garamvölgyi - Rakonczai, Sirokmán, Hacker, Bánóczki (Gyurkovics - a szünetben), Tóth T., Varga R., Széll (Solymosi, 79'), Varga V., Gémes, Szil (Galló, 67').

Vezetőedző:

Méhes Tibor.

Ásotthalom:

Vasas - Németh P., Szabadi, Vastag, Mészáros Z., Grósz, Balogh Á., Király (Mihalkó M., 67'), Dürgő (Szabó T., 67'), Hatvani I., Baji.

Vezetőedző:

Kószó László.

Sárga lap:

Gémes (37'), Gyurkovics (90+1') ill. Szabadi (35'), Grósz (60'), Mihalkó M. (83').

Online közvetítésünk

90+2'
Vége, Szeles lefújja: egy küzdelmes meccsen megosztoznak a pontokon a felek, ezt pedig inkább a Makó bánhatja, amely többet tett a meccsen a győzelemért.
90+1'
Gyurkovics kap még egy lapot a meccs végén, aki a tizenhatos bal oldalánál faultolta ellenfelét.
89'
Lassan vége a rendes játékidőnek: innentől már igazán fájdalmas lenne mindkét csapatnak, ha vereséggel jönne le a pályáról. A helyzet továbbra is változatlan: a Makó irányít, de eredmény nélkül.
83'
Egy vendég szögletből indult a Makó kontrája, amit megállított a visszazáró Mihalkó, aki visszarántotta Varga Richárdot, ezért sárgát kapott.
79'
Cserélt a Makó: Széll Kristóf helyére Solymosi állt be az utolsó tíz percre.
77'
Széll a kapuba lő - de mindezt már sípszó és a partjelző zászlaja jelzését követően teszi, így érvénytelen a gól.
74'
Galló lép ki a bal oldalon, majd egy igazítás után 18 méterről rá is rúgja: a bal alsóba tartó labdára leér Vasas. Egyre komolyabb a hazaiak fölénye, az Ásotthalom nehezen tudja megtartani a labdát, viszont továbbra sincs gól a meccsen.
70'
Ez sincs bent! Egyre nagyobb a Makó fölénye, egy kapu elé keresztbe lőtt labdáról éppen csak lemarad Gémes - újabb figyelmeztető jel az Ásotthalomnak!
67'
Mindkét csapat cserél: a Makóban Szil Zsolt helyére áll be Galló Gergő, míg a vendégeknél kettős cserét hajt végre Kószó László, Dürgő Péter és Király Bence megy le, Mihalkó Máté és Szabó Tamás áll be.
65'
Talán a meccs legnagyobb lehetősége volt: egy jobb oldalon futott hazai akció után Tóth Timotheusz csinált egy cselt befelé, majd ballal lőtt, és centikkel ment el a bal kapufa mellett a labdája, nagy helyzet maradt ki!
60'
Grósz kap sárgát a vendégektől.
59'
Ez szép volt, egy felpasszt Gémes pörget a lendületből érkező Gyurkovicsnak, akinek lövésre lendülő lába elöl Vastag vágja ki a labdát a tizenhatos vonalán - kockázatos, de fontos mentés volt.
55'
Széll kapu elé ívelt szabadrúgását csúsztatja meg Hacker, de ez sem okoz komoly gondot Vasasnak - nagyjából hasonló a játék képe, mint a szünet előtt, kérdéses, kinek lesz majd annyira fontos a győzelem, hogy többet kockáztasson.
51'
Az ásotthalmi szöglet utáni kavarodást követően Baji lőhetett, de kevés helye volt erre, így Garamvölgyi védésére ugyan szükség volt, de nem volt helye a csatárnak eltenni a kapus mellett a labdát.
49'
Szil bújt ki a balösszekötő helyén, majd Szabadi mellett visszagurított Gémesnek, aki álltában eltekerte, de ez nem volt veszélyes - ugyanakkor a második félidő első pár perce is inkább a hazaiaké.
46'
A szünet után már nem jött ki Bánóczki, akit Gyurkovics vált a hazaiaknál.
46'
Folytatódik a meccs, a szünetben egyet cserélt a Makó.
SZÜNET
45+1'
Vége az első félidőnek: kiegyenlített és kevés helyzetet hozó 45 perc után gól nélkül állnak a felek.
43'
Az utóbbi percekben kicsit beszorul az Ásotthalom, ugyanakkor a vendégek védelme hibátlanul zár.
37'
Gyorsan egyenlít a lapok tekintetében a Makó: Gémes sárgul be egy kemény faultért, az ásotthalmi kontrát megállítva ezzel.
35'
Most viszont már nem mondhatjuk el azt, amit az imént: Szabadi sózott oda Széllnek, ezért Szeles már előhúzza a lapot.
32'
Széll és Balogh Ádám kakaskodik egy kicsit egy kemény párharc után: végül lecsillapodnak a kedélyek, Szeles Ádám magához hívja a két érintettet, rendeződik a viszony. Egyébiránt sportszerű a meccs, nem csak az alapján, hogy még nem volt sárga lap.
26'
Az első nagyobb lehetőség: Varga Viktor tudott megint megiramodni a bal szélen, majd lapos centerezése Széll elé került, akinek közeli lövését azonban blokkolták - a korner után sem alakul ki helyzet az ásotthalmi kapu előtt.
24'
Ezekben több volt mindét oldalon: Széll tudta kijátszani a balon üresen maradt Varga Viktornak, de beadása pontatlan volt. Ebből indult az ásotthalmi kontra, Dürgő azonban a második védőt, Sirokmánt már nem tudta lerázni, így hiába kísérték többen is a támadást, ebből nem tudott komolyabb helyzetig eljutni az Ásotthalom.
20'
A Makó némileg aktívabb mezőnyben, és többet van a labda a hazaiaknál, de ezt nem tudják helyzetekre váltani - ugyanakkor az Ásotthalom eddig is megmutatta, hogy mindössze néhány érintéssel, villámgyorsan fel tud építeni egy akciót - szokták volt mondani, egy gól jót tesz a meccsnek, esetünkben is igaz, egy bármelyik oldalon esett találat most nagyot változtathatna a játék képén.
15'
Viszonylag csendes, főképp mezőnyjátékkal telt percek után Gémesnek készítik le lövésre, előbbi tekerése éppen középen, Vasas kezeiben landol. Egyik fél sem kockáztat, persze erre még van is bőven idejük.
9'
Baji csúsztat meg egy kirúgást Hatvaninak, aki Dürgő elé tálal: a vendégek játékmestere mintegy 20 méterről rá is tűzi, de lapos, pattogós lövése nem okoz gondot Garamvölgyinek.
7'
Egy távoli kísérlet Szélltől, azonban lapos lövése elkerüli Vasas kapuját. Egyelőre kiegyenlített, küzdelmes meccs.
4'
Egy kemény fault a túloldalon Balogh Ádámtól: jó helyről, balról, az oldalvonal mellől, a tizenegyesponttal egymagasságban végezhet el szabadrúgást a Makó, a beívelést azonban kivágja Szabadi.
3'
Király Bence kap egy jó kiugratást középen, azonban Varga Viktor szorításában nem tud ezzel kapura fordulni, majd társa elé tálalna, de ezt már lefüleli a makói védelem.
1'
Köszöntjük olvasóinkat Makóról, ahol futballra ha nem is ideális, de egészen jó idő köszöntötte a feleket. A drukkereket még a tegnapi válogatott meccs is foglalkoztatja, egyesek Lang hibáját emelik ki, míg mások inkább a feröeri döntetlen miatt sajnálkoznak. A Makó tiszta kékben, míg az Ásotthalom bordó szerelésben lép pályára, a vendégek kezdték a meccset.
A mérkőzés Szeles Ádám sípszavára 15 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Megtorpant az előző fordulóban a Makói FC, amely a Vasutas-stadionból pont nélkül térhetett haza, ennek köszönhetően élre állt a Csongrád, amely ráadásul már soros szabadnapját is letöltötte, így a hagymavárosiak lépéshátrányba kerültek. Szombaton az ellen az Ásotthalom ellen próbálhatják meg ezt behozni, akiknek szintén fontos lenne a három pont megszerzése, hiszen hat meccs után tíz pontot szerezve a hetedik helyről várhatják a folytatást - egy győzelem ugyanakkor nagyot lendíthetne Kószó László együttesén is, amely a szezon során kétszer már vereséget szenvedett idegenben, és most sem lesz könnyű dolga az otthonában még 100%-os Makó ellen. A két csapat közelmúltban lejátszott meccsei inkább az Ásotthalomnak sikerültek jobban, példaképp a Makó 2014 márciusa óta nem tudta legyőzni Baji Renátóékat, igaz, akkor igen magabiztos, 5-0-s sikert arattak, azóta viszont három döntetlen mellett két ásotthalmi sikert fedezhettünk fel, így a két gárda legutóbbi, egymás elleni meccsén is az Ásotthalom tudott nyerni, méghozzá idegenben. Fontos, akár a szezon további szakaszát is meghatározó meccs lehet tehát a szombati, amelyen a vesztes nehéz helyzetbe kerülhet a folytatást illetően, viszont a döntetlen nem igazán kedvez egyik csapatnak sem, így izgalmas meccsre van kilátás!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.