Sport

Labdarúgás: lefocizta a Budaörsöt a Szeged-Grosics

Labdarúgás: lefocizta a Budaörsöt a Szeged-Grosics

2016. október 16., vasárnap
Labdarúgás: lefocizta a Budaörsöt a Szeged-Grosics
szeged_2011_balmazujvaros39_gs

A duplázó Zádori Krisztián vezetésével magabiztosan gyűjtötték be a három pontt a mieink, akik már az első félidőben eldöntötték a meccset.

Csákvár, 200 néző
2016. október 16., 14.30
Budaörs
Szeged 2011-Grosics Akadémia
A meccs véget ért.
Játékvezető: Barna Gábor •* Asszisztens: Kiss Balázs, Bertalan Dávid
0
-
4

Labdarúgó NB II 13. forduló:

Budaörs - Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-4 (0-3).

Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 200 néző, vezette: Barna Gábor (Kiss Balázs, Bertalan Dávid).

Budaörs:

Ordasi - Gál, Kinyik, Horváth L., Gyurácz, Menyhárt, Marques-Airosa, Ferkó (Petró 62'), Stieber, Bogáti (Lajer 32'), Pethő (Horváth P. 60'). Vezetőedző: Miskei Attila.

Szeged:

Szántai - Horváth A. (Farkas A. 64'), Tóth G., Germán (Ivancsics 77'), Andorka (Balogh G. 70'), Mészáros M., Farkas M., Povázsai, Zabari, Király, Zádori. Vezetőedző: Klausz László.

Gólszerzők:

Mészáros M. (9'), Farkas M. (19'), Zádori K. (30', 79') Klausz László:

"Az eredménnyel elégedett vagyok. Az első félidőben viszontláttam az edzésen gyakoroltakat. Mondhatom, ez szenzációs volt. A második félidőben a vezetés biztos tudatában azt játszottuk, amit ilyenkor kell."

Online közvetítésünk:

90'
Itt a vége, megvan a három pont, magabiztos játékkal győzött a Szeged-Grosics!
86'
Egy lövéssel (Lajer engedte el) és egy fejessel (Horváth P. bólintott) is veszélyeztettek a hazaiak, de Szántainak nem kellett közbeavatkoznia, a kísérletek célt tévesztettek, nincs meg a becsületgól. Horváth járt közelebb, az ő stukkolása centikkel kerülte el a kapunkat.
79'
GÓÓÓL 0-4! Itt a negyedik! Király Patrik nagyszerű mélységi labdával indította Zádori Krisztiánt, aki átemelte a kifutó Ordasi kapust, és a jobb alsóba helyezte el az újabb találatunkat.
77'
Ivancsics Gellért váltotta a kapitány Germán Tamást a Grosicsban.
76'
Stieber András 17 méterről végzett el szabadrúgást, lövése méterekkel a szegedi kapu fölött szállt el.
71'
A játék képe nem változott, magabiztosan uralják a találkozót a vendégek, komolyabb helyzet most egyik kapu előtt sem adódott.
70'
Fiatalít a vendégek mestere, Andorka Péter helyett Balogh Gusztávot küldte a pályára.
66'
A bal oldalon most eljutottak a tizenhatosunkig a hazaiak, a mai napon nem túlságosan foglalkoztatott Szántai azonban együtt élt a játékkal, magabiztosan lépett ki kapujából a beadásra, és magához ölelte a labdát.
64'
Klausz László első cseréje: Horváth Attila le, Farkas Aurél be.
62'
Ferkót is lehívta Miskei Attila, aki már mindennel megpróbálkozik a szépítés érdekében, Petró áll be az utolsó félórára.
60'
Második cseréjét is végrehajtotta a Budaörs, Pethő le, Horváth P. be.
58'
Többet van a labda a Budaörsnél, de veszélyesebb a Szeged. Amint megszerzik a lasztit a vendégek, a feljebb tolt hazai védelem mögé passzolják azt a hatalmas üres területekre, és elsősorban továbbra is a bal szárny az aktív. Az imént Andorka nyargalt el ott, centerezésére Zádori csúszott be, de lábáról nem a kapu felé perdült a bogyó.
52'
Rizikósabb játékra váltott a Budaörs, ténylegesen feljebb húzódott, és amennyire tud, le is támad. Néhány veszélyes akciót már láthattunk is a hazaiak részéről, de ezzel együtt fel is lazult a védelmük, a mieink ezt úgy használnák ki, hogy Zabarit igyekeznek folyamatosan megjátszani és kiugratni a bal oldalon.
46'
A hazaiak kezdték a második félidőt. Cserét nem fedeztünk fel. Miskei Attila hangos kiabálással kéri övéit, hogy húzódjanak feljebb, helyezzék nyomás alá a szegedi védelmet, de ez a "presszing" szervezetlennek tűnik, nem mozog egységesen a Budaörs, komoly hézagok mutatkoznak középpályáján.

SZÜNET!

45'
Véget ért az első félidő, magabiztos vezetéssel vonulhatnak pihenőre a szegedi fiúk.
41'
Szépen tartják a labdát a szegediek, keresik a réseket a középpályán és a védelemben, a budaörsiek sokszor hosszú ideig nem is találkoznak a játékszerrel. Az imént Andorka Péter szelídített meg a bal szélen egy hosszúnak tűnő indítást, még a beadása is sikerült, ám végül az oldalhálóban landolt.
37'
Továbbra is 20-25 méterre a kapunktól elhal minden budaörsi akció. Feltűnő, hogy a csalódott hazaiak rengeteget veszekednek egymással, az erejüket erre pazarolják, nem a játékkal törődnek. Persze ez a vendégek szempontjából kedvezőnek is mondható...
32'
A kapitány Bogáti helyett Lajer érkezik a Budaörsbe, Miskei Attilának valamit változtatnia kell, mert eddig nagyon nem működik a gépezet.
30'
GÓÓÓL 0-3! Mesés, immár hárommal vezetünk! Labdát veszítettek a budaörsiek, majd teljesen megkavarta a hazai védelmet Zabari, Germán és Zádori, az arany szerelésben futballozó védők képtelenek voltak kitalálni, mire készülnek a mieink kreatív játékosai. Germán Tamás tört be végül balról a tizenhatoson belülre, élesen lőtt, becsúszott Zádori Krisztián, és a kapus fölött közelről a hálóba továbbította a bogyót.
27'
Rövid passzokkal keresik társaikat a szegediek az ellenfél térfelén, így igyekeznek most bontani a budaörsi védelmet. A hazaiakat érezhetően megfogta a két gyors találat, képtelenek kibontakozni, komolyabb támadást indítani. Egyelőre nem is vállalnak fel kockázatot, nem akarnak kinyílni; ha ez megtörténne, még több terület nyílna a fehér mezesek gyors támadói előtt.
23'
Túl az első felvonás felén megnyugtató, amit a pályán látunk, továbbra is dominál a Szeged, és két gólt már berámolt a Budaörsnek.
19'
GÓÓÓL 0-2! Itt a második találat, ez eddig nagyon jó! Ismét Povázsait nem tudták tartani a budaörsiek, a jobb oldalon az alapvonalig cselezte magát, ott akasztották. Király Patrik ívelte befelé a szabadrúgást közvetlenül a szögletzászló közeléből, amire Farkas Márk remek ütemben érkezett, és 16 méterről, tanítani való mozdulattal a hosszú alsó sarokba fejelt, közvetlenül a kapufa mellé, Ordasi hálóőr ezt nem védhette.
17'
Kemény küzdelem, férfias párharcok, de rendkívül kevés helyzet - így összegezhetjük az eddig látottakat. Szerencsére a mieink akarata azért érvényesül, és a vezetés is megvan egy jól elvégzett szabadrúgásból.
15'
Sokkal érettebben, tudatosabban fociznak a szegediek, mint a pályaválasztó budaörsiek. A vendégek kontrollálják eddig a mérkőzést, látszik, mit akarnak, ügyesen építgetik akcióikat, védelmüket pedig jól megszervezték. A hazaiak támadásai nem jutnak 25 méternél közelebb a látogatók kapujához. Az első negyedóra végén tehát Grosics-előny és Grosics-fölény.
9'
GÓÓÓL 0-1! Povázsai Zsolt nagyszerűen cselezgetett, de a tizenhatos előterében buktatták a hazaiak. Mészáros Márk végezte el a szabadrúgást, igazodva az időjárási körülményekhez és a játéktér adottságaihoz laposan lőtt, a sáros-nedves talajon megpattant a lövés Ordasi előtt, a portás a kapufára ütötte, onnan a hálóba perdült. Vezetünk!
5'
Az ötödik helyen tanyázó szegediek eresztették el az első lövést távolról, de ezt célt tévesztett, majd egy beadásunk is pontatlannak bizonyult. Látható, hogy a széleken igyekszünk akciókat vezetni. Hazai részről Pethő kísérletezett aztán, Marques-Airosa lepattanó labdáját küldte kapura, de az erőtlen löket nem okozott gondot Szántainak.
1'
Megkezdődött az összecsapás. A mieink hozták játékba a labdát.

14.15:

Köszöntünk mindenkit Csákvárról, ahol hamarosan megkezdődik a Budaörs és a Szeged-Grosics NB II-es mérkőzése! A hazai együttes arany felsőben, fekete nadrágban, fekete sportszárban lép pályára, míg a mienk tiszta fehérben fociznak.

A mérkőzés és a közvetítés 14.30-kor kezdődik Barna Gábor sporttárs sípjelére.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.