Sport

Labdarúgás: a szünet után döntött a HFC Gyulán

Labdarúgás: a szünet után döntött a HFC Gyulán

2016. október 29., szombat
Labdarúgás: a szünet után döntött a HFC Gyulán
hfc_szeol_edzomerkozes02_gs

Idegenben aratott győzelmet a Hódmezővásárhelyi FC, amely az első negyvenöt perc során kettős emberelőnybe került, a fordulás után pedig három gólt szerezve három pontnak örülhetett a Békés megyei fürdővárosban.

Bár otthonában még nem tudott nyerni a Várfürdő-Gyulai Termál FC, mégsem várt könnyű meccs a Hódmezővásárhelyi FC-re. Szűk negyed óra elteltével azonban javultak a vásárhelyiek esélyei, hiszen

Szabó Csaba

csak lerántani tudta a kilépő

Bartyik Norbertet

, amiért

Sándor Csaba

játékvezető egyből piroslappal kiállította a gyulai védőt. Az emberfórt az első félidőben nem tudta gólra váltani a HFC, amely ugyan fölényben futballozott, de kimaradtak a lehetőségei, majd még a pihenő előtt

Kerekes Istvánt

is kiállította a játékvezető, egy szöglet utáni könyökös miatt, így kilenc ember ellen folytathatta a Vásárhely. Nyolc perccel a fordulást követően

Kökény Tamás

megtörte a jeget, és vezetéshez juttatta a kék-sárgákat, miután egy lecsorgó labdát tíz méterről vágott a gyulai kapuba, de a két kapufáig is jutott HFC csupán húsz perccel később nyugodhatott meg igazán, amikor

Kormányos Kolos

is betalált egy szép támadás végén, így már kettővel vezettek

Major László

tanítványai negyed órával a lefújás előtt. Az i-re a pontot

Szabó Mihály Dávid

tette fel, aki egy kontrát még befejezett a hajrában, ezzel kialakította a 0-3-s végeredményt, így a Hódmezővásárhely zsinórban a negyedik győzelmét aratta a bajnokságban, ennek köszönhetően pedig feljött a tabella ötödik helyére a forduló vasárnapi mérkőzései előtt. A Hódmezővásárhelyi FC legközelebb november hatodikán, 13.30-tól a Szekszárd ellen játszik hazai pályán.

NB III Közép csoport, 13. forduló

Várfürdő-Gyulai Termál FC - Hódmezővásárhelyi FC 0-3 (0-0)

Gyula, id. Christián László Sporttelep. Vezette: Sándor Csaba (Takács Attila, Benkő Róbert)

Gyula:

Krnács - Bogdán, Szabó Cs., Kerekes, Zámbori, Sipos, Ferenczi, Nagy G., Okos (Katona, 16'), Styecz (Szántó, 88'), Balogh M. (Burai I. D., 68').

Megbízott edző:

Szentléleki Béla.

HFC:

Bordás - Kormányos, Tóth I. (Marton, 73'), Kökény, Pataki (Végh, 33'), Bartyik N. (Szabó M. D., 60') Szilágyi, Szabó D., Tóth A., Máté, Puskás.

Vezetőedző:

Major László.

Gól:

Kökény (53'), Kormányos (74'), Szabó M. D. (81').

Sárga lap:

Tóth A. (62').

Kiállítva:

Szabó Cs. (13'), Kerekes (45'). Major László:

"Idegenben 3-0-ra nyerni akármilyen körülmények között nagy dolog, mindkét kiállítás jogos volt. A piros lapig is mi uraltuk a játékot, de picit fáradtabbak voltunk gondolkozásban, ha szerdán nincs a kupameccs, akkor gólkülönbséget tudtunk volna javítani, de maximálisan elégedett vagyok. Jól teljesített a csapatom az elmúlt négy mérkőzésen, ha a Szekszárdot itthon meg tudnánk verni, akkor nagyon szép őszt zárnánk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.