Sport

Kézilabda: története első sikerét aratta Zágrábban a MOL-Pick Szeged

Kézilabda: története első sikerét aratta Zágrábban a MOL-Pick Szeged

2016. október 1., szombat
Kézilabda: története első sikerét aratta Zágrábban a MOL-Pick Szeged
pick_lowen18_gs

Megvan a MOL-Pick Szeged első győzelme az idei Bajnokok Ligája kiírásában: a szegediek először tudtak nyerni Zágrábban, ahol egy pokolian kemény meccsen sikerült két pontot elcsípniük idegenből.

Még soha sem nyert Zágrábban a MOL-Pick Szeged, így

Juan Carlos Pastor

tanítványai már csak ezért sem várt könnyű mérkőzés a horvát fővárosban - valamint az sem segítette a Pick dolgát, hogy a PPD Zagreb az első fordulóban kikapott Celjében.

Jonas Källman

szerezte a meccs első találatát, és a meccs első negyedében egészen jól működött a szegediek játéka, így Zubai Szabolcsék 5-3-ra megléptek. Ezt követően azonban védekezésben váltott a horvát együttes, ez pedig már kevésbé ízlett a Szegednek, egyúttal

Marin Sego

sem tudta azt a teljesítményt hozni a kapuban, mint amit egy hete nyújtott a Rhein-Neckar Löwen ellenében. Folyamatosan jött fel a Zágráb, amely előbb ledolgozta hátrányát, majd a vezetést is átvette - sőt, a huszadik percben Juan Carlos Pastornak időt is kellett kérnie 9-7-nél. A spanyol mester szavai hathattak tanítványaira, ugyanis zsinórban három lőtt gólnak köszönhetően ismét egált mutatott az eredményjelző, és ugyan a Zágráb rendre betalált, de erre érkezett a válasz a Pick részéről - példaképpen

Sandro Obranovic

az utolsó másodpercekben villámgyorsan, egymaga oldotta meg az akciót, így gólja után döntetlennel fordulhattak a felek. A második félidő hasonlóan kezdődött, mint az első: a Pick védekezésével kontroll alatt tudta tartani a zágrábi együttest, amely mintegy öt percet követően szerzett először gólt a szünet után. A folytatásban sem alakult ki nagyobb különbség – bár a Szeged olykor elkövetett pár technikai hibát támadásban, de a feljavuló Marin Sego kapuban nyújtott teljesítménye ellensúlyozta mindezt. Az utolsó öt percre is szoros állásról futhattak neki a csapatok, és ugyan hosszú idő után a vezetés megszerzéséért támadhatott a Zágráb, de három perccel a vége előtt Jonas Källman labdaszerzését követően önmaga fejezte be a kontrát, így 23-24-nél időt kért

Veselin Vujovic

– ezt is egy szegedi labdalopás követte, és

Mario Sostaric

ugyan beragasztotta a labdát a sarokba, de rögtön jött a horvát válasz, így maradt izgalom a végére.

Stipe Mandalinic

átlövését Marin Sego óriási bravúrral védte, így gyakorlatilag ugyanabba a helyzetbe került a Pick szűk egy perccel a meccs vége előtt, mint a legutóbbi, Löwen elleni meccsen: ha betalál, megvan a meccs, más esetben még bármi lehet a végén. Az éppen a zágrábi klubtól kölcsönvett

Sandro Obranovic

egy hete ellőtte, de nem talált be – most viszont egy óriási gólt szerzett, ezzel pedig eldöntötte a találkozót, és 26-24-re nyert a MOL-Pick Szeged Zágrábban. A MOL-Pick Szegedre a következő héten is két mérkőzés vár: kedden 18.30-tól Vácott lép pályára a szegedi együttes, amely vasárnap a Bajnokok Ligája címvédőjét, a Kielcét fogadja az újszegedi sportcsarnokban a sorozat következő fordulójában.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 2. forduló

PPD Zagreb - MOL-Pick Szeged 24-26 (12-12)

Zágráb aréna, 3000 néző. Vezette: Zigmars Sondors, Renars Licis (lettek)

PPD Zagreb:

Stevanovic - Horvat 6/2, Miklavicic, Vori 4, Kontrec, T. Valcic, Markovic 5. Csere: Skok (kapus), Sebetic 3, Mandalinic 5, J. Valcic, Vujic, Susnja, Jotic 1.

Vezetőedző:

Veselin Vujovic.

MOL-Pick Szeged:

Sego - Sostaric 6/2, Balogh 1, Skube, Bánhidi 2, Gorbok 5, Källman 5. Csere: Sierra (kapus), Blazevic, Thiagus Petrus, Gaber, Obranovic 5, Pedro, Buntic 2, Bodó.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Hétméteres:

2/2 ill. 3/2.

Kiállítás:

8 perc ill. 14 perc.

A csoport többi mérkőzésén:

Rhein-Neckar Löwen - RK Celje 31-30 Kielce - Kristianstad 38-28 HC Vardar - Meshkov Brest 31-27

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.