Sport

Frizbi: sűrű lesz a program a hétvégén

Frizbi: sűrű lesz a program a hétvégén

2016. október 6., csütörtök
Frizbi: sűrű lesz a program a hétvégén
frizbi07kf

Pénteken és szombaton is várják a sport szerelmeseit:a rossz időjárásra való tekintettel a Felső Tisza-parti tornateremben tartják meg a frizbiversenyeket, azaz október hetedikén 3. alkalommal rendezett szegedi Suli Frizbi Kupát, míg másnap a Kertész utcai UTC pályán a SZUPI Kalaptornát rendezik meg.

Tekintve, hogy a fiatalok körében felmerült az igény arra vonatkozólag, hogy évi egy alkalomnál sűrűbben mérnék össze tudásukat, így idén nem csak májusban, hanem októberben is megrendezik a szegedi Suli Frizbi Kupát: az október hetedikén, pénteken esedékes versenyre négy szegedi iskola, a Kőrösy József Gazdasági Szakképző Iskola, a Móravárosi Ipari Szakképző Iskola, a Dugonics András Piarista Gimnázium és a Déri Miksa Szakgimnázium és Szakközépiskola összesen hét csapata jelentkezett. Az idei tanévben így őszi és tavaszi fordulót is rendeznek, ez által a vándorkupa félévente új gazdára talál - amennyiben nem sikerül valakinek a címvédés, erre most a legutóbb diadalmaskodó Kőrösy diákjainak van esélyük. Nem lesz könnyű dolguk, hiszen a többi csapatban is szerepelnek a Szuflában már aktívan versenyző, junior korú frizbisek. A helyszín az esős időjárásra való tekintettel a Felső Tisza-parti stadion tornaterme. Reggel fél 9-től egy bemutató játékot láthatnak majd a diákok, melyen a Szufla tagjai játszanak, 9 órától pedig 3 pályán folyamatosan mennek majd a meccsek, körülbelül 13 óráig. Az eseményen való részvétel és annak megtekintése is ingyenes, a szervezők pedig szívesen látnak minden érdeklődőt! Szombaton hatodik alkalommal rendezik a SZUPI kalaptornát, amelyre idén több mint 50-en jelentkeztek. A mezőny ismét színes, a szegedi játékosok mellett érkeznek résztvevők Budapestről, Veszprémből, Diósdról, Nyíregyházáról és több vajdasági városból. A jelentkezési időszak ugyan már lezárult, de van még néhány kiadó hely a csapatokban. Az esemény részleteiről és a jelentkezés módjáról a "SZUPI 2016 Ultimate Hat Tournament, Szeged"

facebook eseménynél

tájékozódhatnak az érdeklődők. A frizbis közösség kalaptornájának különlegességét az adja, hogy itt nem csapatok vívnak meg egymással, hanem játéktudásuk, tapasztalatuk alapján az egyéni jelentkezőket sorolják kalapokba, majd azokból sorsolják össze részben irányított módon a csapatok tagjait. Mindez a gyakorlatban annyit tesz, hogy akár teljesen amatőrök is bátran kipróbálhatják ezt a látványos, pörgős és érdekes, fair play alapú csapatsportot. A helyszín ismét az UTC Kertész utcai pályája lesz,a verseny reggel 9-kor kezdődik a sorsolással, a meccsek pedig 10-től 13 óráig és 14-től 17 óráig tartanak majd, az esemény megtekintése ingyenes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.