Sport

Ultimate frizbi: szlovak-amerikai győzelmet hozott a DISCover Szeged + FOTÓK

Ultimate frizbi: szlovak-amerikai győzelmet hozott a DISCover Szeged + FOTÓK

2016. szeptember 14., szerda
Ultimate frizbi: szlovak-amerikai győzelmet hozott a DISCover Szeged + FOTÓK
frizbitorna033kf

Összesen öt együttes részvételével rendezett nemzetközi ultimate frizbi tornát a múlt hétvégén Szegeden a Szufla csapata.

A Kertész utcai UTC-pályán lezajlott megmérettetésen a házigazdákon kívül Magyarországról a Fehérvár Lionz képviseltette magát, de érkeztek frizbisek a környékbeli országokból és az Egyesült Államokból is. Végül közel 60 játékos lépett pályára a verseny két napja folyamán, ebből 19-en a szegedi különítményből kerültek ki. A csapatok szombat reggeltől vasárnap délutánig játszottak a két, egyenként 100×37 méteres pályán, csapatonként összesen öt 80 perces találkozót. A körmérkőzések után helyosztók következtek az első és a harmadik helyért. A két versenynap között a szombat estét éjszakai frizbizés színesítette. A küzdelmeket végül a szlovák Sky Up tagjaiból és Budapesten tanuló amerikai hallgatókból álló American Sky nyerte veretlenül, a második a szabadkai UFC Wasps lett, megelőzve a dobogó alsó fokára felálló hazai együttest.

frizbitorna022kf

"Jó alkalom volt ez a verseny arra, hogy azok a junior korú játékosaink is bemutatkozzanak, akik a 2015/2016-os tanévben ismerkedtek meg a sporttal a Suli Frizbi Program keretében. Az UFC Wasps és az UFC Lukavac is sérülésekkel küszködött, így a Szufla kölcsönjátékosokkal segítette ezeket a csapatokat" - mutatott rá

Csiszár Tímea

szervező. "Felmerült az igény azon magyar csapatokban, amelyek a versenyprogramjukat leginkább a mixed kategóriára alapozzák, hogy a régióban több ilyen hét a hét elleni tornát is rendezhetnénk. A mixed kategória annyit jelent, hogy a pályán lévő játékosok között három vagy négy lány is szerepel. Ezeken a tornákon azonban szívesen látunk olyan csapatokat is, akik kevesebb lánnyal tudnak részt venni. Mivel Szegeden már van tapasztalatunk nemzetközi verseny szervezésében, ezért úgy döntöttünk, külföldi csapatok meghívásával is szeretnénk színesíteni a mezőnyt. Az elképzelés bejött, Szerbiából, Bosznia-Hercegovinából, Szlovákiából és Amerikából is érkeztek játékosok. Nem mindennapi élményt jelentett ellenük játszani, és a nézők is izgalmas meccseket láthattak" - tette hozzá a Szufla tagja. Kitért rá, már tervezik a 2017-es folytatást, a következő szegedi frizbis eseményre azonban nem kell ilyen sokat várnia a sportág kedvelőinek. Október 7-én ismét megmérkőznek a szegedi iskolák junior csapatai a Suli Frizbi Kupáért, október 8-án pedig hatodik alkalommal tartják meg a SZUPI névre keresztelt kalaptornát, amelyre mindenkit szeretettel várnak játékosként és nézőként egyaránt, kortól és tapasztalattól függetlenül. Továbbá a tervek szerint szeptember végén elrajtol a

SZAUB második kiírása

is, amelyre szeptember 19-ig tart a nevezési időszak. A SZUPI-kupáról

ide kattintva

olvasható bővebb információ.

DISCover Szeged 2016 végeredmény:

1. American Sky 2. UFC Wasps 3. Szufla 4. UFC Lukavac 5. Fehérvár Lionz A legsportszerűbb csapatnak járó Spirit-díjat a Szufla érdemelte ki a résztvevők szavazatai alapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.