Sport

Ultimate frizbi: színes nemzetközi mezőny repteti a korongot hétvégén Szegeden

Ultimate frizbi: színes nemzetközi mezőny repteti a korongot hétvégén Szegeden

2016. szeptember 9., péntek
Ultimate frizbi: színes nemzetközi mezőny repteti a korongot hétvégén Szegeden
ultimate_frizbi

Kétnapos nemzetközi tornának ad otthont szombaton és vasárnap a Kertész utcai UTC-pálya. A Szufla által szervezett DISCover Szeged 2016-ra Európa több pontjáról, sőt, a tengerentúlról is érkeznek résztvevők.

A hagyományteremtő szándékkal megrendezendő versenyen a hazai együttes mellett pályára lép majd a bosnyák UFC Lukavac, a szabadkai UFC Wasps és a székesfehérvári Fehérvár Lionz is, valamint egy pikáns pick-up csapat. Az ötödik gárda ugyanis az American Sky lesz, amelyet a frizbi őshazájának számító Egyesült Államokból származó, jelenleg Budapesten tanuló amerikai játékosok erősítenek, a szlovákiai Sky Up néhány tagjával karöltve. A mérkőzéseket szombaton 10 és 17 óra, majd vasárnap 10 és 13 óra között rendezik az újszegedi létesítményben. A döntőre és a bronzmeccsre egy időben, vasárnap déltől kerül sor. A tornát egy igen látványos extra elem is színesíti, hiszen szombat este 20 órától éjszakai frizbizés szerepel a programban, amikor is a játékosok világító korongok és pálcák segítségével hódolnak majd kedvenc sportjuknak. http://www.youtube.com/watch?v=rGjrW3Drhtk A szervezők minden érdeklődőt szívesen látnak a publikum soraiban, illetve mindazokat, akiknek megjön a kedvük a játék iránt, örömmel invitálnak az októberi, immár hatodik alkalommal kiírt SZUPI-kupára, amelynek kifejezett célkitűzése, hogy a kezdőktől a tapasztalt frizbisekig bárkinek lehetőséget nyújtson a versenyzésre.

A DISCover Szeged 2016 menetrendje:

Szombat:

10.00-11.10: American Sky - Fehérvár Lionz

(1-es pálya)

; UFC Wasps - UTC-Szufla

(2-es pálya)

12.00-13.10: UTC-Szufla - American Sky; Fehérvár Lionz - UFC Lukavac 14.00-15.10: Fehérvár Lionz - UFC Wasps; UFC Lukavac - American Sky 16.00-17.10: UFC Wasps - UFC Lukavac; UTC-Szufla - Fehérvár Lionz 20.00-22.00: éjszakai frizbi

Vasárnap:

10.00-11.10: UFC Lukavac - UTC-Szufla; American Sky - UFC Wasps 12.00-13.10: döntő; bronzmérkőzés 14.00-14.10: eredményhirdetés

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.