Sport

Makón tartják a hétvégén a Csongrád megyei díjugrató bajnokság döntőjét

Makón tartják a hétvégén a Csongrád megyei díjugrató bajnokság döntőjét

2016. szeptember 16., péntek
Makón tartják a hétvégén a Csongrád megyei díjugrató bajnokság döntőjét
algyoi_dijugrato08_gs

A Makói Lovas Egyesület lovardájában rendezik Csongrád megye díjugrató sportjának kiemelkedő eseményét: szeptember 17-én és 18-án rendezi meg a megyei döntőt a Csongrád Megyei Lovas Szövetség.

A lovasok szombaton az elő- és középdöntőkben, vasárnap pedig a döntőkben mérhetik össze tudásukat. A rendezvényre a tavasszal kezdődő, nyolc minősítő fordulót számláló idény zárásaként kerül sor, amelyen a következő kategóriákban avatnak bajnokot: kezdő ló, kezdő lovas, ifjúsági lovas, amatőr lovas, felnőtt egyéni és felnőtt csapat. Szombaton a legrangosabb versenyszám (egyben a felnőtt középdöntő) a 125 cm-es magasságon magrendezett HRP Nagydíj lesz, míg vasárnap a mezőny a bajnoki címeket elnyerése mellett Makó Város Nagydíja elnyeréséért száll majd nyeregbe. A döntő fővédnökének Makó város polgármester asszonyát,

Farkas Éva Erzsébetet

kérte fel a Csongrád megyei Lovas Szövetség. Mint azt

Ferenci Richárd

, a Csongrád Megyei Lovas Szövetség elnöke portálunknak elmondta, az elnökség mindig próbálja úgy kiválasztani a helyszínt, hogy az alkalmas pálya mellett azt is figyelembe veszi, hogy a megye minél több régiójában legyenek versenyek. „Makón volt hajlandóság, valamint a körülmények is olyanok, amelyeknek köszönhetően színvonalas döntőt lehet rendezni, ráadásul az önkormányzat is támogatja és a verseny mellé állt. Több alkalmas helyszínünk van, lehet, hogy jövőre újra az a kellemes szituáció lesz, hogy el kell döntenünk, hogy hova kerüljön a döntő” – fogalmazott Ferenci Richárd. Hozzátette, bíznak abban, hogy megfelelőek lesznek az időjárási körülmények a verseny megrendezéséhez. Az idei verseny legjelentősebb szponzora Makó város önkormányzata, ezért a vasárnapi felnőtt döntőt Makói Nagydíjnak nevezték el, valamint a két másik szponzor, a HRP Hungary és a CE Glass is szerepel a nagydíjakban. Az érdeklődők számára ingyenes a belépés a döntőre, amelyet a makói régi vásártér, a Shell-kút mellett tartanak a hétvégén.

A Csongrád megyei díjugrató bajnokság döntőjének plakátja:

md_plakat_2016

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.