Sport

Labdarúgás: Germán tizenegyese szállította a győzelmet a Szeged-Grosicsnak

Labdarúgás: Germán tizenegyese szállította a győzelmet a Szeged-Grosicsnak

2016. szeptember 14., szerda
Labdarúgás: Germán tizenegyese szállította a győzelmet a Szeged-Grosicsnak
szeged_2011_siofok40_gs

Megizzadt az újonc Dorog ellen a Szeged 2011-Grosics Akadémia, de Germán Tamás büntetőből szerzett góljának köszönhetően nyerni tudott a hétközi fordulóban.

Az újonc Dorog ellen folytatódott az NB II-es bajnokság a Szeged 2011-Grosics Akadémia számára: mindkét együttesnek fontos lett volna, hogy javítani tudjon a hétközi játéknapon, hiszen az elmúlt héten egyaránt vereséget szenvedett mindkét csapat. Főképp rögzített helyzetekből kerültek helyzetbe a felek,

Germán Tamás

Ivancsics Gellértnek

visszatett labdája, valamint

Medgyes Zoltán

lövése jelentett ez alól kivételt, de nagy bravúrra egyik kapustól sem volt szükség. A fordulópont mintegy húsz percnyi játék után jött el, amikor

Zádori Krisztián

tudott kilépni

Jagodics Bence

felívelésével, a visszafutó

Grabant Péter

azonban megakasztotta a támadót, és mivel mindezt a tizenhatoson belül tette, ezért büntetőt végezhetett el a Szeged-Grosics: a labda mögé Germán Tamás állt, aki magabiztosan lőtt a kapu bal oldalába,

Vajda Gellért

kapus a másik irányba ment, így nem tudott hárítani, ezzel megszerezte a vezetést

Klausz László

együttese. A folytatásban is a kapu elé ívelt labdák után alakultak ki helyzetek, de Jagodics Bence és

Berkó Ádám

fejese után sem született gól. A fordulást követően már egy bátrabb Dorog jött ki a pályára, amely jóval többet kockáztatott, mint az első félidőben, ám nem tudott olyan jellegű nyomást helyezni a szegedi kapura, amely magában hordozta volna az egyenlítés lehetőségét. A távoli lövések sem jelentettek veszélyt a vendégek részéről, és a meccs végén ugyan egyre több időt töltött a szegedi térfélen a Dorog, de jól állták a sarat hátul Tóth Gáborék, így Germán Tamás büntetőből szerzett góljával mindhárom pontot otthon tartották Klausz László tanítványai. A Szeged 2011-Grosics Akadémia ezzel negyedik győzelmét aratta az NB II idei kiírásában, a hétvégi fordulóban pedig vasárnap egy újabb újonc, a Kozármisleny érkezik a Grosics Akadémiára.

Gyula, Grosics Akadémia, 150 néző
2016. szeptember 14., 16.30
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Dorogi FC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Németh Ádám •* Asszisztens: Farkas Balázs, Vígh-Tarsonyi Gergő.
1
-
0

Férfi labdarúgó NB II, 9. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Dorogi FC 1 - 0 (1-0)

Gyula, Grosics Akadémia, 150 néző. Vezette: Németh Ádám (Farkas Balázs, Vígh-Tarsonyi Gergő).

Szeged-Grosics:

Szántai - Achim, Jagodics, Tóth G., Mészáros M., Horváth A., Zabari, Király, Ivancsics (Geiger, 64'), Germán, Zádori (Balogh G., 90').

Vezetőedző:

Klausz László.

Dorog:

Vajda - Grabant P., Berkó, Bora, Füredi, Kovács I. (Csák, 67'), Kővári (Szedlár, 75'), Tóth M., Mészáros Á. (Sitku, 55'), Medgyes, Perovics.

Vezetőedző:

Németh Szabolcs.

Gólszerzők:

Germán (23', tizenegyesből).

Sárga lap:

Zabari (59') ill. Grabant P. (22'), Kővári (48'), Kovács I. (50'), Tóth M. (69'). Klausz László:

"A nyíregyházi meccs után nagyon fáradt volt a társaság, az a meccs sok energiát kivett belőlünk. Az első félidőben tudtuk a saját játékunkat játszani, de aztán a második félidőre teljesen elkészültünk az erőnkkel, nem nagyon volt lehetőségem váltani, így jóformán védekeztünk, de erre is számítottam. Ritka, amikor ilyet kérek a játékosaimtól, de most ezt is kértem, mert egyébként szeretem tartalommal is megtölteni a győzelmet, de most eltekintettem ettől, csak legyen meg az a győzelem. A szünet után egyértelműen a szív és az akarat dominált nálunk, ezért is tudtuk megnyerni a meccset."

Online közvetítésünk

VÉGE

90+3'
Vége, Németh Ádám lefújja, ha nem is könnyedén, de begyűjtötte a három pontot a Szeged 2011-Grosics Akadémia.
90+1'
Három percet tesz rá Németh Ádám játékvezető.
90'
Utolsó lehetőségét is ellövi Klausz László: Zádori Krisztián helyét Balogh Gusztáv foglalja el a véghajrára.
89'
Zabari lőhetett volna ígéretes helyzetből, szinte az ötös sarkáról, ám hiába kapott remek kiugratást, kicsit kisodródott a labdával, így már nem tudta kellően visszahúzni azt.
87'
Továbbra is mindent elkövet a Dorog az egyenlítésért, de nem tud igazán komoly lehetőséget kialakítani Németh Szabolcs együttese - a szegediek jól bírják a nyomást hátul.
83'
Cserél a Szeged-Grosics, a sokat dolgozó Horváth Attila helyére Farkas Aurél érkezik, aki ezzel debütál új klubja színeiben az NB II-ben.
81'
Most szerencséje is volt a Szeged-Grosicsnak, egy bal oldalról visszatett labdát Perovics kapásból lőtt el, de saját játékosát találta el, majd a lecsorgóra érkező Sitku már nem tudta kellően helyezni a labdát közelről - egy kis flipperezés után aztán végül felszabadít az utóbbi pillanatokban kisebb nyomás alá kerülő szegedi védelem.
77'
Tóth Martin unja meg, hogy közelebb nem tudnak kerülni a szegedi kapuhoz, ezért jó 25 méterről is rátűzi, de jócskán célt téveszt.
75'
Kihasználja utolsó cserelehetőségét is a Dorog: Kővárit Szedlár váltja az utolsó negyed órára.
73'
A Dorog ugyan egyre többet kockáztat, már jóval fentebb védekeznek a vendégek, mint ezt megelőzően, de a félpályánál tovább nehezen jutnak, nagyon jól zár és szűkíti a területeket a szegedi védelem.
69'
Nem durva meccs, de ez is sárga: egy dorogi szöglet után Achim indult volna meg a kontrával, de Tóth Martin még az előtt megállította, hogy komolyabb problémát okozott ez volna a Dorognak, villant is a sárga.
67'
Cserélnek a vendégek: a sárga lapos Kovács István helyére a tavalyi NB III-as gólkirály, a korábban Csongrád megyében is futballozó Csák Zoltán áll be.
64'
Változtat Klausz László is: Ivancsics Gellért helyére Geiger Norbert érkezik.
62'
Az azért elmondható a második félidő eddig eltelt periódusáról, hogy mindkét oldal igen sok hibával, pontatlansággal játszik, nehezen tudják most végigvinni a támadásaikat a csapatok.
59'
Zabarié az első sárga a Szeged-Grosicsból, a fiatal játékos egy félpályánál elkövetett taktikai fault után kap lapot.
57'
Rögtön Sitku okoz némi riadalmat a szegediekben, miután fejesénél Szántainak is résen kell lennie, de komolyabb gondot nem okoz ez a labda a kapusnak.
55'
Először Németh Szabolcs nyúl bele a meccsbe: Mészáros Áron helyére a rutinos támadó, Sitku Illés érkezik.
52'
Jóval nyíltabban játszik a Dorog, mint tette azt az első félidőben: így azért van egy kis területe is a Szeged-Grosicsnak, most ígéretes helyzetből Ivancsics lőtt, de lecsúszott a lábáról, így elkerülte a kaput próbálkozása.
50'
Kovács István is besárgul egy kemény belépőt követően.
48'
Rögtön egy sárga a vendégeknél, Kővárié a meccs második figyelmeztetése.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben egyik mester sem változtatott csapatán.
További félidei eredmények: Budaörs-Mosonmagyaróvár 0-1 ; Cegléd-Nyíregyháza 3-1, Kisvárda-Cigánd 2-0, Soroksár-ZTE 1-1.SZÜNET
45'
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő: Germán Tamás büntetőből szerzett gólja után vezet a Szeged-Grosics, amely azonban csak akkor nyugodhatna meg, ha sikerülne minél hamarabb megduplázni előnyét a szünet után.
43'
Talán az eddigi legveszélyesebb vendég helyzet: egy kapu elé tekert szabadrúgást Berkó tudott megcsúsztatni, és alig ment el a kapufa mellett a labda, ezekre jobb lesz figyelni a folytatásban!
38'
Továbbra is a Szeged-Grosics dominálja a mérkőzést, viszont a Dorog egyelőre nem ad lentebb a zárt védekezéséből, így ugyan jócskán többet van a labda a szegedieknél, de húsz méternél közelebb ritkán jutnak a dorogi kapuhoz.
36'
Túl sokat dolgozott kézzel Germán ellenfele, ezért jó helyről végezhet el szabadrúgást a Szeged-Grosics: a gólszerző próbálná visszarúgni a hosszú sarok felé a labdát, de nem tudja ezt jól kivitelezni, így nem okoz nagy gondot Vajdának.
30'
Király Patrik jó húsz méteres lövése majdnem megvicceli Vajdát, hiszen egy kicsit irányt változtat, miután megpattan, de ez nem jár túl a kapus eszén, aki erre is odaér - nem panaszkodhatnak az ő teljesítményére a túloldalon.
28'
Az újabb szöglet után sokáig ott pattogott a labda a dorogi ötösön belül, senki sem tudta elrúgni, majd nagy kavarodást követően kivágták a vendégek a veszélyes zónából.
27'
Ismét Jagodics veszélyeztetett, egy szögletre érkezett kiváló ütemben, azonban fejese után Vajda valahogy kiszedte a léc alól a labdát, nagy védés volt!
23'
GÓÓÓÓÓL! Germán Tamás magabiztosan értékesíti a tizenegyest, balra lőtt, Vajda pedig jobbra ment, így esélye sem volt a hárításra, ezzel megszerzi a vezetést a Szeged-Grosics, 1-0!
22'
Grabant Péter sárgát is kapott az iménti megmozdulásáért.
22'
TIZENEGYES! Jagodics indította remek ütemben Zádorit, aki megtolta a labdát, a visszazáró Grabant Péter azonban hátulról megakasztotta őt a tizenhatoson belül, Németh Ádám rögtön a mészpontra mutatott!
17'
Az azért látszik, hogy a Dorog ugyan gondosan ügyel a védekezésre, és igen gyorsan visszazár, de már egy bátrabb felfogásban játszik, többször oda is tud kerülni a kapu elé a vendég együttes - kérdés persze, hogy erőnlétileg majd mennyire bírják ezt Németh Szabolcs fiai.
14'
Medgyes kísérlete is veszélyesebbnek tűnt, már ami a helyzetet illeti: ballábas lövése nem okozott komolyabb gondot Szántainak.
10'
Ez tetszetős támadás volt a Szeged-Grosicstól, még ha nem is koronázták meg góllal a végén: Germán tett vissza okosan és látványosan egy felívelt labdát Ivancsicsnak, aki a balösszekötő helyéről kapásból lőtt, nagy erejű bombája azonban ha kevéssel is, de elkerülte a kaput.
6'
Az első helyzet a vendégek előtt: egy felívelt labdát Szántai öklöz ki, majd ütközik többekkel, a labda nem jut messzire, az érkező Medgyes pedig az üres kapu felé próbálná lőni azt, de Tóth Gábor önfeláldozóan blokkol, így nem jut el a labda a kapuig.
4'
Király Patrik végezhetett el szabadrúgást balról, jól is kanyarodott a beívelése, a pontrúgáshoz előre húzódó Jagodics meg is tudta csúsztatni, de lemaradtak a társak a hosszún, ebben talán több volt.
2'
Az már az első pillanatokban látszik, hogy igen zárt védekezést választott a Dorog, nem lesz könnyű feltörnie ezt a védelmet Germán Tamáséknak. Az első lehetőség is a szegediek előtt adódik, de egy picit pontatlan a felívelés.
1'
A kékben futballozó Szeged-Grosics kezdte a mérkőzést, a Dorog zöld szerelésben futott ki a pályára.
16.27 - A szegedi kispadon Molnár Péter kapus mellett Czirok József, Balogh Gusztáv, Geiger Norbert, Andorka Péter, Povázsai Zsolt és Farkas Aurél foglal helyet. 16.24 - Köszöntjük olvasóinkat, ismét egy újonc vár a Szeged 2011-Grosics Akadémiára, ám merőben más a helyzet, mint a hétvégén, amikor a Nyíregyházához utaztak Klausz László tanítványai. A Szeged-Grosics mestere egyetlen helyen változtatott a legutóbbi kezdőhöz képest: a megsérült Pászka Lóránd helyét Ivancsics Gellért foglalta el. A mérkőzés Németh Ádám sípszavára 16.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.