Sport

Labdarúgás: csereembere repítette a Nyíregyházát a Szeged-Grosics ellen

Labdarúgás: csereembere repítette a Nyíregyházát a Szeged-Grosics ellen

2016. szeptember 11., vasárnap
Labdarúgás: csereembere repítette a Nyíregyházát a Szeged-Grosics ellen
szeged_2011_sopron54_gs

A szünetben beállt Dragóner Filip duplájával 2-0-ra verte a Nyíregyháza a vendég Szeged 2011-Grosics Akadémiát az NB II 8. fordulójában.

Igen hamar megszerezhette volna a vezetést a hazai együttes, de a 9. percben

Pölöskey Péter

,

Jagodics Bence

és

Szántai Levente

ütközését követően

Tóth Gábor

kivágta a tovább csorgó labdát a gólvonal elől. A 25. minutumban balszerencsésen pattant meg Jagodics lábán egy beadás, Szántai azonban a helyén volt, így védeni tudta a társtól érkező "lövést". A játékrész hajrájába lépve aztán

Rudolf Gergely

tüzelt kapásból kapu fölé, kihagyva ezáltal a mérkőzés első igazi helyzetét. Fordulás után kis híján a szegediek jutottak előnyhöz,

Mészáros Márk

beadása ugyanakkor hiába találta meg középen

Pászka Lórándot

,

Hermány Bence

kapus bravúrral kitolta a hatméteres fejest a léc alól. A kimaradt ziccer pedig megbosszulta magát: az 54. percben

Harsányi Zoltán

centerezéséből a szünetben becserélt

Dragóner Filip

volt eredményes. (1-0) A folytatásban mind inkább fokozta a nyomást ellenfelén a vendégek alakulata, helyzet mégis a Mátyus-legénység előtt adódott legközelebb, amikor Harsányi távoli tekerését kellett nyújtózva védenie Szántainak. A 77. percben aztán

Zabari Dávid

16 méteres lapos löketét Hermány hárította akrobatikus mozdulattal, majd az ezt követő szögletnél Jagodics fejesét fejelte ki a hazai védelem a gólvonalról. Még fel sem lélegeztek a nyíregyháziak, máris újabb lehetőséget úsztak meg, amikor a fiatal

Balogh Gusztáv

nem tudta egy az egyben megverni az ellenfél hálóőrét. A 88. minutumban

Andorka Péter

17 méterről a felső lécet találta telibe, és mint utóbb kiderült, ez volt az utolsó egyenlítési esélye a Tisza-parti együttesnek. A hosszabbítás legvégén pedig végleg el is dőlt a találkozó: ismét Harsányi tekert be balról, és újfent Dragóner fejezte be középen az akciót, kialakítva ezáltal a 2-0-ás végeredményt.

Klausz László

tanítványai hiába voltak tehát teljes mértékig egyenlő ellenfelei a listavezetőnek, játékuk nem ért pontot ezen a napon. Germánék szerdán 16.30-tól a Dorog ellen hazai pályán folytatják bajnoki szereplésüket.

Nyíregyháza, Sóstói úti stadion, 1500 néző
2016. szeptember 11., 16.30
Nyíregyháza Spartacus FC
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Radványi Ádám •* Asszisztens: Punyi Gyula, Márkus Péter
2
-
0

Férfi labdarúgó NB II, 8. forduló:

Nyíregyháza Spartacus FC - Szeged 2011-Grosics Akadémia 2-0 (0-0)

Nyíregyháza, Sóstói úti stadion, 1500 néző. Vezette: Radványi Ádám (Punyi Gyula, Márkus Péter).

Nyíregyháza:

Hermány - Vámos, Rubus, Ur, Pálinkás (Dragóner - a szünetben), Tamási (Holdampf 79'), Kónya, Tisza, Rudolf, Harsányi, Pölöskey (Farkas M. - a szünetben).

Vezetőedző:

Mátyus János.

Szeged-Grosics:

Szántai - Áchim, Tóth, Jagodics, Zabari, Király (Geiger 74'), Horváth, Pászka (Balogh 59'), Mészáros, Germán, Zádori (Andorka - a szünetben).

Vezetőedző:

Klausz László.

Gólszerzők:

Dragóner (54', 90+4').

Sárga lap:

Király (22'), Horváth (26'), Pászka (30'). Mátyus János (a nemzetisport.hu alapján):

"Sok győzelemben volt már részem, amióta Nyíregyházán dolgozom, de ez az egyik legkedvesebb. A sérülések miatt elképesztő balszerencse-sorozat közepette vártuk a mérkőzést, de nagyon boldog vagyok, hogy ilyen csapatom van."

Klausz László (a nemzetisport.hu alapján):

"A döntetlenre rászolgáltunk volna, mert egy nullás hazai vezetésnél nagy helyzeteink voltak, egyszer a lécet is eltaláltuk, de a gólszerzés nem jött össze."

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+5'
Vége a mérkőzésnek, Radványi sporttárs lefújta. A 2-0-ás végeredmény aligha tükrözi hűen a pályán látottakat, de a futball már csak olyan, hogy gólra játsszák, e tekintetben pedig a mai napon a Szpari volt a jobb. Ezzel együtt a Szeged-Grosics nem érdemelt vereséget.
90+4'
Gól... Eldőlt a három pont sorsa. Egy gyors kontra végén Harsányi tekert középre, ahol Dragóner Jagodicsot megelőzve csúsztatott a hosszúba, Szántai már nem tehetett semmit ez ellen. 2-0.
90'
Négy perc lesz a hosszabbítás.
88'
Kapufa! Egy Germánnal lezajlott kényszerítőt követően Andorka trafálta telibe a keresztlécet 17 méterről! De kár ezért, hogy nem ment egy pár centivel lejjebb az a bomba!
85'
Mindent egy lapra feltéve rohamoz a szegedi együttes, a játék teljes mértékig áttevődött a nyíregyházi térfélre.
79'
Egy kisebb sérülés okán Holdampf váltotta a hajrára Tamásit.
78'
Óriási helyzet maradt ki! Balogh előtt nyílt meg a terület, bő 10 métert vezethette a labdát Hermány Bencére, a kapus azonban egy jó vetődéssel útját állta a támadónak.
78'
Kis híján ott az egyenlítés! A sarokrúgásnál Jagodics tudott fejelni, de a gólvonalon álló védő megmentette a nyíregyháziakat a góltól.
77'
Kapásból tüzelt egy lecsorgó labdából 16-ról Zabari, a lapos kísérletet Hermány akrobatikus mozdulattal tolta ki szögletre.
74'
Utolsó cseréjét is kihasználta Klausz László, Geiger szállt be a meccsbe Király helyén.
72'
Többnyire a vendégek akarata érvényesül a pályán, de a Szpari kontráiban rendre ott lapul a veszély.
69'
Dragóner kidobta a labdát balra, ahol Harsányi ügyesen cselezett a jobb lábára, de a hosszúra tartó tekerését Szántai kiütötte a keresztléc alól.
62'
Király átadásából Balogh azonnal be is mutatkozott, de lövése magasan a kapu felett hagyta el a játékteret.
59'
Újabb csere a vendégeknél, Pászka helyett Balogh Gusztáv a pályán, aki rögtön fel is kocogott Andorka mellé, Germán lép így visszább a középpályára.
54'
Gól... Harsányi beadása után hibázott a védelem, így Dragónerhez jutott el a labda, aki közvetlen közelről Szántait megelőzve a hálóba pöckölt, a gólvonalra befutó Tóth sem tudott már menteni. 1-0.
52'
Mi maradt ki?! Mészáros tekert középre balról, ahol érkezett is Pászka, de 6 méteres fejesét Hermány óriási bravúrral kitolta a léc alól!
47'
Rögtön Szántainak akadt dolga a játékrész elején, aki egy nem túl erős és helyezett fejest fogott meg Tisza beívelt szabadrúgását követően.
46'
A hazaiaknál Pölöskey és Pálinkás már nem jött ki az öltözőből, helyükre Farkas és Dragóner állt be, míg a vendégeknél Andorka váltotta Zádorit.
46'
Folytatódik az összecsapás, a szünetben három csere is történt.

SZÜNET

45+1'
Egy perc hosszabbítást jelzett a játékvezető, azt lényegében be is tartotta, majd lefújta az első játékrészt, amely abszolút kiegyenlített erőviszonyokat hozott. Eddig egyik csapat sem tudta felülmúlni a másikat.
41'
Horváth és ellenfele is ápolásra szorult egy középpályán történt ütközés következtében, szerencsére azonban mindketten folytatni tudják a játékot. Korábban Szántaihoz is bejött már egyszer az orvosi stáb, azaz némi hosszabbítás mindenképpen várható ebben a félidőben.
37'
Csak el kellett kiabálni... Harsányi találta magát szembe Szántaival, végül lövés helyett visszapasszolt Rudolf elé, aki viszont kapásból nem találta el a kaput.
36'
Egyelőre nagyobb helyzetek nélkül csordogál a mérkőzés, egyik fél sem tud érdemben a másik fölé nőni, miközben egyikük sem adja fel a stabil védekezését sem.
30'
A játékvezető újabb furcsa ítéleteit láthatta a publikum: előbb sem ő, sem az asszisztense nem vettek észre egy Jagodics elleni könyököst, majd Pászkának osztott ki elég könnyen egy sárgát a bíró. Miközben elkönyvelte a lapot, a nyíregyházi játékos sípszó nélkül elrúgta a labdát, amit bár visszafújt Radványi Ádám, oda azonban már nem mutatott fel semmilyen kártyát.
26'
Egy feltartásért Horváthnak is felmutatta a sárga kártyát Radványi sporttárs.
25'
"Uh!" - zengi a lelátó. Jagodics alaposan ráijesztett Szántaira, de a hálóőr végül fogta a társa lábáról balszerencsésen a kapu felé pattanó felszabadítási kísérletet egy jobb oldali beadás után.
22'
Király Patrik kapta a meccs első sárga lapját, neki ez már a negyedik a szezonban.
16'
A Szeged-Grosics bátor, nyílt játékkal veti magát a küzdelembe, ami láthatóan nem ízlik a vendéglátóknak. Egyelőre a mezőnyben gyűrik egymást a felek, az iramra ugyanakkor nem lehet panasz.
10'
Radványi sporttárs ismét a középpontban: a játékvezető nem ítélt tizenegyest, miután Germán 20 méteres szabadrúgása az egyik sorfalban álló játékos kezéről pattant ki szögletre. Csak sarokrúgással folytatódik a találkozó.
9'
Ez nem sokon múlt! Egy hosszú felívelésnél Jagodics nem avatkozott be fejjel, inkább várt Szántaira, végül pedig hárman Pölöskeyvel összeszaladtak. A továbbcsorgó labdát Tóth Gábor vágta ki az utolsó pillanatban a gólvonal elől.
5'
Harsányi láthatóan kézzel vette át a labdát a balon, a játékvezető azonban nem fújt, raádásul a nyíregyházi támadó beadása után Pölöskey pöckölésénél Szántainak kellett nagyot védenie.
1'
A piros-kék színösszeállításban pompázó hazaiak indították útjára a labdát, a szegediek tiszta fehérben játszanak. Verőfényes napsütés fogadja a mérkőzést egyébként Nyíregyházán, ami igen népes nézőtábort vonzott ki a lelátókra, túl persze azon a csábításon, hogy egy izgalmas összecsapásra van kilátás.

A mérkőzés Radványi Ádám sípszavára 16.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.