Sport

Labdarúgás: parázs meccsen vették el a diszkoszvetősök az Algyő veretlenségét + FOTÓK

Labdarúgás: parázs meccsen vették el a diszkoszvetősök az Algyő veretlenségét + FOTÓK

2016. szeptember 24., szombat
Labdarúgás: parázs meccsen vették el a diszkoszvetősök az Algyő veretlenségét + FOTÓK
algyo-fk_szeged019kf

Kiélezett összecsapást vívott egymással az Algyő és az FK 1899 Szeged, amely utóbbi együttes győzelme mellett két kiállítást is hozott.

Nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe a hazaiak, az első negyedórában komoly nyomást kellett átvészelnie a kék-fekete alakulatnak, ezt követően azonban fokozatosan tevődött át a játék a két tizenhatos közé az erőviszonyok kiegyenlítődésével. Az első igazán nagy gólszerzési lehetőségre végül a 35. percig kellett várni, amikor

Bella Dávid

lőtt nem sokkal a jobb alsó sarok mellé 16 méterről. A félidő hosszabbításában aztán

Kalapács Zoltán

is ráijesztett a szegediekre, de jól helyezett szabadrúgását

Győri Róbert

kapus a keresztléc segítségével hárítani tudta. Fordulás után sokáig csendben peregtek a percek, aminek a 65. minutum eseményei vetettek egy csapásra véget. Ekkor

Rangos Bence

ugrott meg a lest reklamáló védők közül, majd a tizenhatos előterében már

Tombácz Róbert

mellett is eltolta a labdát, amikor a hazai hálóőr más megoldás híján felöklelte őt.

Dombai János

játékvezető viszont nem állította meg a támadást, a továbbguruló játékszert megszerezve pedig a 19 éves

Benkő Jakab

szabadon gyalogolhatott be az üres kapuig. (0-1) Tombácz az esetet végül megúszta egy sárga lappal. A folytatásban az Algyő igyekezett fokozni az iramot, néhány percig ismét komoly presszing alá véve az FK 1899 Szegedet, gólt azonban nem tudtak elérni Hatvaniék, a diszkoszvetősök védelme stabilan állta a sarat. A 85. percben pedig már eldőlni látszott a meccs: az egy kontrával meglóduló Benkőt

Csányi Péter

fellökte, amiért - kissé talán szigorúan - egyből kiállította őt a játékvezető. Sőt, a kispadtól a reklamáló

Takács Zoltánnak

is távoznia kellett. Ezzel ráadásul még nem volt vége, hiszen a 88. minutumban már csak kilencen maradtak a pályán az algyőiek, miután a

Hegyesi Péterrel

egy bedobás okán összekülönböző

Czebe Norbert

is kapott egy pirosat. A kettős emberelőnyben lévő diszkoszvetősök győzelmét innen már nem fenyegette érdemben veszély az ötperces hosszabbítás során. Az Algyő a jövő hétvégén szabadnapos lesz, míg a szurkolók csapata szombat este héttől a Szentest látja majd vendégül a Felső Tisza parti Stadionban.

Algyő, 120 néző
2016. szeptember 24., 16.00
Algyő SK
FK 1899 Szeged
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Dobai János •* Asszisztens: Barta Norbert István, Csöngető Endre
0
-
1

Férfi labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 6. forduló:

Algyő SK - FK 1899 Szeged 0-1 (0-0)

Algyő, 120 néző. Vezette: Dobai János (Barta Norbert István, Csöngető Endre).

Algyő:

Tombácz - Sebők (Tóth 60'), Czebe, Pénzváltó, Kalapács, Csányi, Bella, Daróczi (Lajkó A. 60'), Takács, Podonyi, Hatvani.

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

FK 1899 Szeged:

Győri - Prontvai, Dóra T., Turján, Barta (Hegyesi 71'), Szalai, Csuka, Imre, Lajkó Á. (Rangos 62'), Benkő (Lengyel 90+2'), Dóra J. (Degovics 33').

Megbízott edző:

Dóra János.

Gólszerző:

Benkő (65').

Sárga lap:

Tombácz (65'), Tóth (78'), ill. Barta (23'), Hegyesi (88'), Lengyel (90+3').

Kiállítás:

Csányi (85'), Czebe (88'). Takács Zoltán:

"A játékunk a nullával volt ma egyenértékű. Az első félidőben legalább helyzeteket alakítottunk még ki, de azokat is rendre kihagytuk. A második félidőre azt kértem a srácoktól, hogy játsszunk dinamikusabban, magasabb iramban, mert magától nem fog jönni a győzelem. Azt gondolom, mindenki arra számított, hogy majdcsak találunk egy gólt, és akkor megváltozik a meccs képe. Ez nem így történt, sőt, mi kaptunk egy - megítélésem szerint elég véleményes - gólt. Akár les volt, akár nem, a lényeg persze, hogy a játékvezető megadta. Ami pedig utána történt, már értékelhetetlen, legfőképpen azért, mert két olyan szituáció után állította ki a játékvezető a játékosaimat, amelyek közül egyik során sem voltunk szabálytalanok. Ettől függetlenül nyilván nem azért kaptunk ki, mert a játékvezető borzasztó gyengén és részrehajlóan vezette a mérkőzést, hanem azért, mert nem volt bennünk dinamika és nem használtuk ki a lehetőségeinket. A srácoknak is elmondtam a lefújás után az öltözőben, hogy ezt a vereséget elsősorban magunknak köszönhetjük. Ugyanakkor azt gondolom, nem szolgálunk rá, hogy ilyen események történjenek a bírók részéről."

Dóra János:

"Úgy érkeztünk a mai mérkőzésre, hogy kifocizzuk magunkból azt, amiért csináljuk az egész sportágat: élvezet, a baráti összetartás és a labdarúgás szeretete. Aztán ahogy egyre múlt az idő, egyre inkább éreztük azt, hogy nyerhetünk, de legalább is egy pontot el tudunk vinni az Algyő otthonából, amely évek óta a megyeegy meghatározó csapata."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+5'
Vége a mérkőzésnek, Dobai lefújta! Mennyiségileg több indulat fért ebbe a 90 percbe, mint gól, ugyanakkor utóbbi műfajból is láthattunk egy példányt. Mivel pedig azt az FK 1899 Szeged szerezte, az Algyő búcsút mondhat bajnoki veretlenségének erre a szezonra.
90+3'
Még egy kis lökdösődés, Lengyel taszajtotta el Tombáczot. Ezért is villant a sárga kártya.
90+2'
Időhúzó jelleggel még lehívja gólszerzőjét, Benkőt Dóra János a végére, Lengyel állt be helyette.
90'
Öt perc lesz a hosszabbítás.
89'
...Kalapács tekerése sem lövésnek, sem beadásnak nem volt jó.
89'
Degovics szorításában Hatvani huppant a földre, a tizenhatos sarkától jár az algyői szabadrúgás.
88'
Elszabadulni látszanak az indulatok: egy kis kakaskodás nyomán Czebe pirosat, a szegedi Hegyesi pedig sárgát kapott.
86'
...sőt, a reklamáló Takács Zoltánt is elküldték a kispadtól.
85'
Egy kis olaj a tűzre! Csányi előbb felöklelte az őt egy kontra során lehagyó Benkőt, majd a sípszó után indulatosa rárivallt Dobai Jánosra. Egyik sem volt jó ötlet, habár az azonnali piros egy kissé váratlanul hatott a külső szemlélő számára.
83'
Az idő előrehaladtával egyre inkább fokozódik a hangulat pályán belül és kívül egyaránt, amit jól jelez, hogy mostanra egyik tábor sem szimpatizál már különösebben a bíróval. Mindkét fél vélt vagy valós sérelmeit rója föl hangos szóval.
78'
Tóth belépőjét túlzottan keménynek látta Dobai sporttárs Dórával szemben, ezért is villant egy sárga.
77'
Zúg a taps a nézők közül: Lajkó fordult le ügyesen őrzőjéről a tizenhatos előterében, majd élesen nyesett a hosszú felső felé, de a kapus szeme által vert lövés centikkel elszállt a felső léc felett.
74'
Igyekszik fokozni az iramot a hátrányba került algyői együttes, percek óta a szegedi térfélen zajlik a játék.
71'
Barta helyett Hegyesi állt be az FK-ba.
69'
Majdnem ott az egyenlítés! Tóth Martin vett át egy balról érkező bepasszt a tizenhatoson belül, majd egy igazítás után lőtt ballal - egy-másfél méterrel a keresztléc fölé.
65'
Vitatható a döntés, mindenesetre Tombácz megúszta egy sárgával az iménti esetet. Eközben a hazaiak lest reklamálnak...
65'
GÓÓÓL!!! Rangos lépett ki egy jó ütemű indítással egyedül, Tombácz mellett is eltolta a labdát még a tizenhatoson kívül, amire válaszul a kapus teljesen egyértelmű szándékkal fellökte a fiatal támadót. Dobai azonban nem állította meg a játékot, a továbbcsorgó játékszerrel pedig Benkő szabadon sétálhatott be kapuba. 0-1!
62'
Nem sokáig volt két Lajkó egyszerre a gyepen, az FK-nál Ádámot Rangos Bence váltotta.
60'
Cserére szánta el magát Takács Zoltán: Sebők és Daróczi hagyta el a pályát, helyettük Tóth Martin és Lajkó András érkezett.
58'
Érdekes jelenetek egymás után: Tombácz nagyon hevesen vitatkozott a játékvezetővel, miután Imre szögleténél az ötösön belül akadályozták. Eközben Barta lövését ráadásul csapattársa, Prontvai blokkolta a gólvonalon, majd második szándékból már hiába jutott a hálóba a labda, Dobai sporttárs csak befújta a szabadot kifelé.
56'
A tizenhatosokhoz érve továbbra sem mutat egyik fél sem kellő határozottságot, másfelől nézve jól végzik dolgukat a védelmek. Egyre inkább elsüthető így az a közhely, hogy egy gól jót tenne a meccsnek.
52'
Egymás után két szögletet is elvégezhetett pár másodperc alatt Imre, majd harmadjára már a lecsorgót tekerhette be, de helyzet egyik esetből sem alakult ki. Nem úgy ezt követően, amikor a túloldalról jött be a labda, amely Dóra Tamás fejese révén a keresztléc tetején megpattanva hagyta el a játékteret.
46'
Folytatódik a meccs, a szünetben egyik mester sem változtatott csapata összeállításán.
SZÜNET
45+3'
Vége az első félidőnek, amely kétségtelenül több hazai gólszerzési lehetőséget hozott, ugyanakkor a mezőnyben az első negyedórát leszámítva már nem volt akkora a különbség a csapatok között. Gól mindenesetre egyik oldalon sem esett, így a második félidőre marad a kérdés, begyűjti-e valamelyik fél a három pontot.
45+3'
...Kalapács jó lövését Győrinek kellett a keresztlécre tolnia!
45+3'
Egy kis izgalom még a végére: 21-22 méterről, kissé balról lőhet szabadrúgást az Algyő.
43'
Dóra Tamás eltévesztett egy balról érkező beadást, így azt Hatvani vehette át, az erősen pörgő labdát azonban egy érkező bekktől is zavarva nem tudta már megfelelően kapura irányítani.
42'
Csendesen peregnek a percek, egyelőre egyik csapat sem vállal több kockázatot a kelleténél.
35'
Mi maradt ki?! Turján hibáját követően Bella szabadon lőhetett 16-ról, de a lapos kísérlet végül pár centivel a hosszú alsó előtt suhant el.
33'
Dóra mégsem tudja folytatni a játékot, Degovics szállt be helyette a meccsbe.
32'
Vasas masszőr beavatkozására is igény nyílt a gyepen egy ütközést követően, Dóra fájlalja a bal lábát. Sántikálva hagyta el a pályát a rutinos csatár, de alighanem vissza fog még térni.
28'
Az első félóra végéhez közeledve kezdenek kiegyenlítődni az erőviszonyok, sok küzdelem, de kevés izgalom jellemzi a játékot a mérkőzés ezen periódusában.
25'
Benkő fineszes passzánál résen kellett lennie Tombácznak, hogy az ötös sarkánál még meg tudja előzni a jó ütemben induló Lajkót.
23'
Más eszköz híján fellökte az őt kicselezőt Bellát, így Barta meg is kapta az első sárgát a meccsen.
20'
Barta és Lajkó ügyes kényszerítője révén először jutott el a tizenhatosig az FK. A támadás végül egy szögletet hozott eredményként, Imre beívelését Daróczi fejelte ki a rövidnél.
16'
Élesen lőtt középre balról Podonyi, nem volt túl kényelmes beadás, Győri csak lábbal tudott menteni a kapu torkában a csatárok elől.
14'
Nehezen szabadulnak a nyomás alól a diszkoszvetősök, egyelőre nem tudják huzamosabb ideig megtartani a labdát az agresszíven letámadó vendéglátókkal szemben.
10'
Veszélyesen tekert be jobbösszekötőből Bella, Sebők tisztán fejelhetett is 10 méterről, de nem talált célt.
7'
Aktívabban kezdenek a hazaiak: ezúttal Bella lőtt 11 méterről kapu fölé egy balról érkező beadást védője szorításában.
6'
Labdaszerzés után villámgyorsan lódult meg a balon Hatvani, Turján mellett is elhúzott, majd az ötös közelébe érve laposan centerezett volna, Prontvai azonban fontos mentést mutatott be két érkező fehér mezes elől.
5'
Itt is az első veszélyes helyzet: Podonyi szöglete befelé csavarodva mindenki felett átszállt, a hosszún üresen érkező Pénzváltó azonban az ötös sarkáról a keresztléc fölé belsőzte a lehetőséget.
1'
A nyári szabályváltozásoknak hála Dóra János immár egyszemélyes delegációként is elindíthatta a labdát - elkezdődött a mérkőzés!
15.58: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a játékvezetői hármas mögé felsorakozva várják a bevonulást. A hazaiak tiszta fehérben, a vendégek szokásos, kék-fekete szerelésükben lépnek ma pályára. Algyőn egyébként kifejezetten alkalmas az idő a futballra, hiszen nincs túl hűvös, de még a szél sem fúj. A mérkőzés Dobai János sípszavára 16 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Az algyőiek ott folytatják menetelésüket, ahol a tavalyi szezonban abbahagyták, amikor is csak egy hajszállal szorultak a bajnok Mórahalom mögé a táblázaton. Podonyi Norberték a mostani pontvadászat első öt körében nem találtak legyőzőre, mi több, pontot is csak egy hete Ásotthalmon veszítettek. Ami a homokháti együttest illeti, velük az FK 1899 Szegednek is meggyűlt a baja. A Hüvös-legénység három győzelemmel kezdte a megyeegyet, utána azonban következett egy négygólos vereség Kószó László tanítványaival szemben. A diszkoszvetősök az elmúlt hétvégén szabadnaposként nem léptek pályára, így volt idejük rákészülni a most szombati rangadóra. A két fél ugyanezen pályaválasztás mellett rendezett legutóbbi összecsapásán 4-1-es hazai siker született márciusban. A nyáron alaposan átalakult és megfiatalodott kék-feketék számára tehát lenne miért revánsot venni a bajnokaspiráns Algyőn idegenben. Ehhez azonban alighanem Takács Zoltán fiainak is lesz egy-két szava az izgalmasnak ígérkező 90 perc folyamán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.