Sport

Közel száz sportág és olimpikonok a hétvégi Nagy Sportágválasztón

Közel száz sportág és olimpikonok a hétvégi Nagy Sportágválasztón

2016. szeptember 15., csütörtök
Közel száz sportág és olimpikonok a hétvégi Nagy Sportágválasztón

Közel száz sportágat próbálhatnak ki pénteken és szombaton 9-től 17 óráig az érdeklődők a XIX. budapesti Nagy Sportágválasztón a Merkapt Sportközpontban, ahol riói olimpikonokkal is találkozhatnak.

Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportágválasztó szóvivője kiemelte, egy kisgyermek számára a legfontosabb, hogy szeresse, amit csinál. "A magyar sport erejét mutatja, hogy nem csak egy sportágban, nem csak férfiaknál vagy nőknél tudunk példaképeket, bajnok sportolókat megmozdítani. Olyan korszakos egyéniségeket, akik miatt a gyerekek és szülők eljönnek, és ami még fontosabb, segítségükkel megtalálják azt a sportot, amit öt-tíz év múlva is űzni fognak" - fejtette ki Kiss Gergely. Hozzátette, május után ezúttal is túllépik a száz sportágas határt. Pénteken és szombaton az épeket 101 sportág várja, míg a fogyatékkal élők négy sportágat próbálhatnak ki.

Szász Emese

olimpiai bajnok párbajtőrvívó kiemelte, lehet, hogy a szülők nem is gondolnak egy-egy sportágra, amit a gyerekek kipróbálnak és megszeretnek. "Eddig tv-n keresztül néztek minket, rendkívül fontosnak érzem, hogy találkozhassunk a gyerekekkel, akik nagy érdeklődéssel fordulnak felénk" - mondta Szász Emese.

Józsa Gábor

olimpikon, magyar bajnok maratoni futó hangsúlyozta, örül, hogy olyan sportágak is szerepelnek a Nagy Sportágválasztó listáján, mint a tájékozódási futás. "Saját példámon tapasztaltam, felnőttkorban, munka mellett nagyon nehéz a sportolást fenntartani. Nagyon jó látni, hogy a felnőttek között mennyi embert aktivált és motivált sportolásra az olimpia. Jó, hogy a gyerekeket ilyen korán igyekszünk megfogni, és fontos, hogy ne csak kipróbálják, hanem az életük részévé is váljon" - tette hozzá.

Siklós Erik

a Magyar Olimpiai Bizottság marketing és kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, az olimpia után megnő az érdeklődés a sportolás iránt. "Sok gyerek szeretne Szász Emese vagy Hosszú Katinka lenni ilyenkor, a Nagy Sportágválasztón pedig lehetőségük van rá, hogy kiválasszák a számukra testhezálló sportágat" - mondta Siklós Erik. Hozzátette, két nap alatt közel 25 ezer fiatalt várnak a rendezvényre, akik megtalálhatják a sporthoz, a különböző sportágakhoz vezető utat. A rendezvényen ott lesz többek között a riói érmesek közül

Szász Emese

,

Csipes Tamara

,

Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Szabó Gabriella, Imre Géza, Somfai Péter

és számos további olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportoló. A Merkapt Sportközpontban sorra kerülő eseményre a belépés ingyenes. Az előre bejelentkezett oktatási intézmények csoportjait pénteken egész nap, míg az egyéni látogatókat, családokat pénteken 14 óra után, valamint szombaton várják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.