Sport

Ultimate frizbi: az A-Team nyerte az első alkalommal kiírt SZAUB küzdelmeit

Ultimate frizbi: az A-Team nyerte az első alkalommal kiírt SZAUB küzdelmeit

2016. augusztus 22., hétfő
Ultimate frizbi: az A-Team nyerte az első alkalommal kiírt SZAUB küzdelmeit
ermek

A hibátlan teljesítményt nyújtó A-Team győzelmével zárult az első alkalommal kiírt szegedi amatőr ultimate frizbi bajnokság (SZAUB).

UltiSnails - SzaubZero

Az 5. fordulóban a SzaubZero az első pontjaira hajtott, az UltiSnails pedig az újabb három bajnoki egységre ahhoz, hogy esélye legyen az aranyéremre a 6. körben. Az első pár percben gyors pontváltás történt, 1-1, ezt követően azonban az UltiSnails kicsit ellépett előbb 3-1-re, majd pedig 6-2-re. A meccs ezen szakaszában a csapatok tartották a pontkülönbséget, végül a SzaubZero kezdett inkább fáradni, és az előző mérkőzésekről hozott sérülések is hátráltatták őket. A meccs hajrájában már többnyire az UltiSnails szerezte a pontokat, így a végeredmény 13-6 lett a pályaválasztó csapat javára.

UltiSnails - A-Team

Az utolsó fordulóra az A-Team hibátlan eredménnyel érkezett, míg az UltiSnails egy elvesztett mérkőzéssel, de épp az A-Team ellenében. A meccs előtt már nyilvánvaló volt, hogyhaa az A-Team nyer, vagy döntetlent játszik, akkor ők az aranyérmesek. Ha viszont az UltiSnails akár egy ponttal is tud nyerni, akkor noha az egymás elleni meccsek alapján nem lehet egyértelmű eredményt hirdetni, azonban a többi csapat (jelen esetben SzaubZero) ellen dobott több pont függvényében az UltiSnails felkerülhet az 1. pozícióba. A mérkőzést az UltiSnails kezdte támadással, ahol gyakorlatilag turn-ök nélkül zajlott a játék. Mindkét csapat nagyon koncentrált így vagy 1 pont különbség volt az állás, vagy döntetlen. Sorra 1-0, 1-1, 2-1, 2-2, 3-2, 3-3, 4-3, 4-4. 4-4-es döntetlen állásnál az A-Team remek szériát kapott el, egymás után csináltak négy pontot, ami a 20. percre 4-8-as állást eredményezett. Az utolsó 10 percben az UltiSnails ismét tartotta a különbséget, vagy még hozott is rajta 1-1 pontot. Az idő azonban fogyott és többet kellett kockáztatniuk. Ezt az A-Team ki is használta, így a végeredmény 8-13 lett a javukra, amivel be is biztosították egyeduralmukat a mezőnyben.

A bajnokság végeredménye:

1. A-Team – 12 pont (43-27-es pontarány) 2. UltiSnails – 6 pont (38-33) 3. SzaubZero – 0 pont (22-43)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.