Sport

Tokió 2020 - Mészáros János: éremszerzés a magyar karatésok célja

Tokió 2020 - Mészáros János: éremszerzés a magyar karatésok célja

2016. augusztus 4., csütörtök
Tokió 2020 - Mészáros János: éremszerzés a magyar karatésok célja

Sportágtörténelmi eseménynek nevezte Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke azt, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerdai döntése értelmében a sportág ott lehet a 2020-as tokiói olimpián. Hozzátette: a magyarok célja az éremszerzés a japán fővárosban.

"A karate számára régóta várt pillanat, ami történelmi eseménnyé változott, amikor a NOB kongresszusa is jóváhagyta a sportág tokiói programba kerülését" - nyilatkozta a szövetség honlapján a jelenleg a riói olimpia helyszínén tartózkodó Mészáros János, aki egyben a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is. Hozzátette, hogy óriási kihívás előtt áll a sportág, és mindenki arra készül, hogy bebizonyítsa, a NOB-nak érdemes volt ezt a döntést meghoznia. "Azon kell dolgozni, hogy elérjük: a későbbiek során, 2024-ben és azt követően is ott maradjunk az olimpiák programján. Magyar szempontból pedig az a feladat, hogy a következő négy évben a sportág itthon olyan helyzetbe kerüljön, hogy képesek legyünk kvalifikációt szerezni, és természetesen a cél az éremszerzés Tokióban" - tette hozzá a sportvezető. A NOB Agenda 2020 elnevezésű programja lehetőséget ad arra a mindenkori rendezőnek, hogy bizonyos feltételrendszer mellett maga döntsön sportágak egyszeri programba iktatásáról. Tokió esetében héttagú testület határozott arról, mely sportágakat javasolja a NOB végrehajtó bizottságának a meglévők mellé. A karate mellett a gördeszkázás, a hullámlovaglás, a sportmászás és a baseball/softball került a 2020-as tokiói olimpia programjába a NOB teljes ülésének szerdai döntése alapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.