Sport

Száznál is több lovas versenyzett Algyőn + FOTÓK

Száznál is több lovas versenyzett Algyőn + FOTÓK

2016. augusztus 15., hétfő
Száznál is több lovas versenyzett Algyőn + FOTÓK
lovasnapok_algyo30_gs

Az időjárás is kegyes volt az algyői lovasnapok résztvevőihez: díjugratásban 100-nál is többen neveztek a nagy hagyományú versenyen. A nagyközség polgármestere is a lovak közé csapott.

Az idei algyői lovasnapok szombaton kilenc órától a Pusztai ételek főzőversenyével indult, ezzel egy időben pedig kezdetét vették a díjugrató versenyek is. A programot színesítette a kutyás bemutató, majd az első nap végén a Jaffa trióval tartottak pusztabált, míg vasárnap a fogatok zenés felvonulását követően az akadályhajtó versenyeket rendezték. Díjugratásban végül 116 nevező indult, míg fogathajtásban 42-en álltak rajthoz. A versenyek mellett a családok és gyerekek számára ingyenes pónilovaglás, sétakocsikáztatás, ugrálóvár és népi fajátékok biztosították a szórakozás lehetőségét. Ami az eredményeket illeti: fogathajtásban

Deli Dániel

nyert, a díjugrató Gyevi-kupát pedig az Airvent Lovas Club versenyzője,

Lehotai Máté

hódította el. „Sikeres lovasnapokat zártunk, mind a díjugratásban mind a fogathajtásban és a kiegészítő programokban is. Amit vártunk mindkét nap, az össze is jött, sokan használták ki az egyéb programok által kínált lehetőségeket is. A kilátogató közönségtől és a versenyzőktől is pozitív visszajelzéseket kaptunk, akárcsak az önkormányzat részéről” - fogalmazott portálunknak a szervezők nevében Gubacsi Szilárd. Az algyői lovasnapok több mint 20 éves történelemmel bír, a nagy hagyományokkal bíró rendezvény 2017-ben elképzelhető, hogy egy-két hónappal korábban, a nyár elejére kerülne. A szervezők ezúton is köszönik Algyő Nagyközség Önkormányzatának, valamint minden segítő közreműködését a sikeres rendezvényben.

Molnár Áron is rajthoz állt

Meglepetés versenyzője is volt a hétvégi lovas napoknak, hiszen a település polgármestere,

Molnár Áron

is fogatot hajtott. Az egyik etap végén meglepetésként érte a kilátogatókat, amikor bejelentették, hogy a következő fogat a polgármester hajtásával indul el: mint Algyő első embere kitért rá, nem állt szándékában rajthoz állni, azonban elfogadta a főszervező invitálását, amire egyből igent mondott. "Csak úgy szűzen a kocsira nem szerettem volna odaülni a kocsira, így péntek délután egy órát tudtunk gyakorolni. Soha életemben nem ültem még fogaton, hajtani pedig végképp nem hajtottam. Maga a gyakorlás is nagy élmény volt elsőre, akkor az alapokat próbáltam elsajátítani. Nem is izgultam, egészen vasárnap reggelig, amikor megláttam, hogy ez egy pálya, 14 akadállyal. Azon izgultam, hogy ne okozzak nagy csalódást, és nehogy balesetet okozzak valakinek, de szerencsére volt segítségem

Olasz Lajos

személyében, aki segédhajtónál egy kicsit nagyobb feladattal is volt megbízva. Nagy élmény volt, meglepetés volt a nézőknek is, hiszen nem vertük nagy dobra előtte. Jól éreztem magam, kedvet is kaptam ehhez az egészhez, alapvetően a lóval való foglalkozás minden emberben benne van. A lovaglást már próbáltam, de őszintén megmondva ez egy picit jobban megfogott" - mondta el tapasztalatait Molnár Áron, Algyő polgármestere.

molnar_aron_lovasnapok

A településen zajló lovaséletről Molnár Áron kifejtette, mindig többre és többre vágynak, a lovasnapok megrendezésével is az volt a szándék, hogy minél többeket tudjanak ösztönözni arra, hogy forduljanak a lósport felé. "Van egy olyan infrastruktúránk, ami a megyében nagyon kevés helyen van, a pályánk is igen jó minőségűnek mondható a versenyzők elmondása alapján. Ebben az évben három lovasversenyt rendez a sportkör lovasszakosztályba, így próbálunk életet lehelni az infrastruktúrába" - nyilatkozta Molnár Áron, aki hozzátette, szívfájdalma, hogy egyelőre nem találtak bérlőt a területre, hiszen Algyőn jelen pillanatban nincs lehetőség arra, hogy lovaglást lehetne tanulni. A polgármester reméli, hogy a lovasnapok hatására lesz majd valaki, aki ezt a feladatot szívesen vállalná. "Nehéz ügy, amibe a szervezők belevágták a fejszéjüket, mert nehéz az embereket megmozgatni, főleg augusztus közepén. Annak nagyon örültem, hogy a tavalyi lovasnapokkal többen látogattak ki, szeretnénk, ha ez évről-évre emelkedne. A kiegészítő programokat kell ugyanolyan színvonalúra megcsinálni, mint amilyen most volt" - fogalmazott Molnár Áron. Az algyői lovasnapokra sok család is kilátogatott, akik mindazokat a lehetőségeket kipróbálták, ami a lóhoz kötődik, hiszen ahogy Molnár Áron is mondta, mi magyarok nagyon sok mindent tudunk a lovakhoz kötni, így a jövőben ezt fokoznák tovább és még izgalmasabbá tennék a lovasnapokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.