Sport

Rio 2016: Imre Géza ezüstérmes

Rio 2016: Imre Géza ezüstérmes

2016. augusztus 9., kedd
Rio 2016: Imre Géza ezüstérmes
imre_geza_ezusterem

Ezüstérmet szerzett a párbajtőröző Imre Géza a riói olimpián, miután bár közel állt a győzelemhez, végül elveszítette a döntőt a koreai ellenfelével szemben.

Drámai küzdelemben és körülmények között lett ezüstérmes a párbajtőröző Imre Géza: a 41 éves sportoló a fináléban a a dél-koreai Pak Szang Jung ellen ugyan egyetlen tusnyira volt az aranyéremtől, hiszen 14-10-re vezetett, azonban ellenfele hihetetlen hajrával, zsinórban öt tust szerezve legyőzte a magyar olimpikont, ezzel Imre Géza bár nagyon közel állt az olimpiai bajnoki címhez, de ezüstérmet szerzett. A 2015-ös év világbajnoka a kolumbiai John Rodriguez és Boczkó Gábor 15-8-as, a kétszeres vb-aranyérmes észt Nikolai Novosjolov 15-9-es, valamint a világranglista-vezető francia Gauthier Grumier 15-13-as legyőzésével jutott el a döntőig, ahol 15-14-re kapott ki a dél-koreai Park Szang Joungtól úgy, hogy 14-10-re még ő vezetett. A párbajtőröző ezzel a magyar küldöttség első ezüstérmét gyűjtötte be a riói olimpián.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.