Sport

Műfüves labdarúgópályával gazdagodott Tápé + FOTÓK

Műfüves labdarúgópályával gazdagodott  Tápé + FOTÓK

2016. augusztus 2., kedd
Műfüves labdarúgópályával gazdagodott  Tápé + FOTÓK
tape_palyaatado_010kf

70 százalékos állami támogatással, mintegy 38 millió forintos beruházás keretében készült el a Tanító téren a 20X40 méteres kispálya, melynek avatásán Király Gábor is részt vett.

Nagyszerű új létesítményt vehettek birtokba hétfőn Szeged-Tápé városrész lakói, hiszen ünnepélyes keretek között átadták a Tanító téri 20X40 méteres, palánkos műfüves kispályát, mely bő egy hónap alatt épült fel. Több száz tápéi, a településrész apraja és nagyja köszöntötte együtt az újabb fejlesztést, ami ékesen bizonyítja, milyen óriási népszerűségnek örvend a sportág Tápén. A díszvendég a magyar válogatott ikonja és egyik Eb-hőse, a 107-szeres válogatott kapus

Király Gábor

volt. A rendezvényen beszédet mondott

Joób Márton,

a közgyűlés sportbizottságának elnöke,

Szécsényi Ferencné

önkormányzati képviselő és

Nógrádi Tibor,

az MLSZ Csongrád megyei igazgatója. "A magyar labdarúgás néhány héttel ezelőtt az Európa-bajnokságon megmutatta, milyen fantasztikus közösségteremtő erővel bír, és milyen fontos példaképeket adhat a mai fiataloknak. Ezeknek a pozitív élményeknek, ajándékoknak a befogadásához megfelelő térre is szükség van, azaz labdarúgópályákra: a mai napon ilyen született itt Tápén, közvetlenül az általános iskola szomszédságában. Ez a műfüves grund kicsiket és nagyokat egyaránt szolgálni fog, mindenki használhatja, aki imádja a focit. Köszönet a pályaépítésben nyújtott segítségért a tápéiaknak, a helyi közösségnek, Szeged városnak, hálásak vagyunk a beruházás finanszírozásáért a Magyar Labdarúgó-szövetségnek, Magyarország kormányának és

Orbán Viktor

miniszterelnöknek! További sok örömöt és sikert kívánok Tápé labdarúgásának, mely megkerülhetetlenül fontos intézménye a megyei futballnak, 1930-as alakulása óta két megyebajnoki címet és számtalan dicsőséget szerezve a helyieknek" - fogalmazott Nógrádi Tibor. Az átadást követően a helyi ifjú futballpalánták azonnal birtokba is vették a műfüvest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.