Sport

Labdarúgás: visszahozná a villanyfényes meccsek hangulatát a szurkolók csapata

Labdarúgás: visszahozná a villanyfényes meccsek hangulatát a szurkolók csapata

2016. augusztus 18., csütörtök
Labdarúgás: visszahozná a villanyfényes meccsek hangulatát a szurkolók csapata
fk_mako34_gs

Vasárnap elrajtol a labdarúgó Csongrád megyei I. osztály küzdelemsorozata, így megkezdi bajnoki szereplését az FK 1899 Szeged együttese is. Az első kör előtt Hüvös Gábor vezetőedzőt kérdeztük a szezonra vonatkozó várakozásairól.

Az elmúlt idény 10. helyezettjét a nyáron több meghatározó játékosa is elhagyta, így például a kapus

Garamvölgyi Csaba

Makóra, a jobbhátvéd

Heredea Máté

Nagymágocsra, a középpályás

Gyurkovics Tamás

Mórahalomra, a szélső

Tóth Attila

Sándorfalvára, a támadó

Mihalkó Dávid

pedig Üllésre igazolt. Ráadásul a klub ikonikus alakja, a rutinos

Turján György

is várhatóan kevesebb szerepet tud majd idén vállalni a megyeegyben, így tehát szinte az alapoktól kell újraszervezni a kék-feketéket az új pontvadászatban. "Egy lényegesen megfiatalodott FK várható ebben a szezonban. Négy játékost,

Murka Tibort

,

Répási Adriánt

,

Mikuska Bencét

és

Katona Richárdot

a saját U19-es együttesünkből hoztuk fel az első kerethez, nyilván nekik időre lesz szükségük ahhoz, hogy belerázódjanak a felnőtt futball tempójába. Szintén most érkezett hozzánk

Hegyesi Péter

és

Kovács Gábor

, akik korábban voltak már játékosaim a Tisza Volánnál. Ugyan van már felnőtt mérkőzés a lábukban, de még nem mondhatóak tapasztalt labdarúgóknak.

Zsilák Martin

a SZEOL U19-ből jött, míg a testvére,

Tamás

Németországból tért vissza.

Degovics Dániel

és

Szabó Tamás

pedig újrakezdték, így nekik mind-mind ugyancsak van egyelőre némi lemaradásuk. Az mindenképpen előremutató, hogy olyan játékosok juthatnak majd több lehetőséghez és válhatnak alapemberekké, akikről ez korábban kevésbé volt elmondható. Lényegében tehát egy teljesen új csapatot építünk, megtartva néhány régi bútordarabot, akikre bátran lehet támaszkodni" - összegezte portálunknak a keret alakulását a diszkoszvetősök mestere.

huvosgabor_tiszavolan_fk_mj-013

Kitért rá, a felkészülési időszakban nem értek még a munka végére, a gárda játéka egyelőre nincs kész. "Túlzás lenne azt állítani, hogy tökéletesen összeállva várnánk a bajnoki rajtot. Az edzőmeccsek során voltak kimondottan jó szériáink, de voltak olyan mérkőzések is, ahol gyakorlatilag osztálykülönbség mutatkozott az ellenfelünk javára. Igyekszünk persze a pozitívumokból építkezni, illetve azt gondolom, kiesési gondjaink nem lesznek. A 9-12. helyek közötti pozíció lenne a realitás számunkra" - fogalmazott

Hüvös Gábor

. "Nem könnyű feladat évről évre betáplálni a csapatba az FK-szív lényegét. Bízom benne, hogy az újonnan érkezők megértik majd, miről is szól az, amit mi itt csinálunk. Természetesen nem ez az első alkalom az életemben, hogy új csapatot kell építenem, nem is vagyok ettől megijedve. Ettől függetlenül jól jött volna még két-három hét a felkészülésben, de ezen már nincs mit változtatni. Az első két körben előbb elmegyünk Szőregre, majd fogadjuk a Sándorfalvát. Érzésem szerint ezen a két meccsen egyenlő erők fognak egymásnak feszülni, aztán majd kiderül, ki tart egy picit előrébb a másiknál" - tette hozzá. A megyeegy mezőnyében jelentősebb változások mentek végbe az előző szezon végeztével, hiszen a Tápé, az Újszentiván és a Szeged 2011 B nem adott le nevezést, a Mindszent a megyei második vonalban indul, a Mórahalom pedig feljutott az NB III-ba. Végül az idei bajnokság tizenöt résztvevővel rajtol el hétvégén, miután a megyekettőből fellépett a HFC II., Kiskundorozsma, Bordány trió. "A Hódmezővásárhely és a Mórahalom - illetve talán idesorolható még a SZEOL is - felszippantották a megyeegyből azokat a játékosokat, akik megütik az NB-s színvonalat, ebből kifolyólag egyértelműen gyengült a bajnokság. A magam részéről azért arra kíváncsi vagyok, hogy melyik csapat miként tud majd megélni a saját utánpótlásából. Kérdés, hol milyen munkát végeztek el ezek a játékosok. Azt várom ugyanis, hogy a jelen helyzetben sok fiatal labdarúgó kerül majd elő a kosárból a kluboknál, akik között feltűnhetnek az új Dóra Janik és Turján Gyurik is akár" - árulta el a liga erőviszonyairól az FK trénere.

Felkapcsolnák a villanyt

fk_hfc07_gs

"Az FK mindig törekedett arra, hogy kuriózumnak számítsanak a mérkőzései. Kimondottan családbarát elképzelésként azt találtuk ki, hogy péntek esténként szeretnénk hazai pályán fogadni az ellenfeleinket. Egyelőre ennek technikai akadálya van, miszerint a kandelábereken ki kell cserélni az égőket, hogy azok az MLSZ által előírt fényerőt teljesíteni tudják. Ha ez elkészül, akkor a szövetség - előzetes ígérete szerint - zöld utat ad majd a törekvésünknek" - fogalmazott

Hüvös Gábor

, hozzátéve, a tervek szerint várhatóan még a héten elvégzik a szükséges munkálatokat. "A többi csapatot ez nem fogja különösebben rosszul érinteni, hiszen a szezon során gyakorlatilag egyetlen egy alkalommal kellene pénteken játszaniuk. Arról nem is beszélve, hogy szerintem kifejezetten vagány dolog lenne az egész heti meló végeztével, péntek este futballozni. Az is egy fontos cél ezzel persze, hogy a megyei NB-s csapatokéval még véletlenül se ütközzenek a mi bajnokijaink, hiszen a szurkolóink így gond nélkül ki tudnának járni a SZEOL meccseire is. Továbbá nyugodtan mondhatom, az is szerepet játszott a döntésünkben, hogy a vezetőségben többeknek vannak már gyerekeik, ennek megfelelően pedig szeretnénk minél több időt a családdal tölteni hétvégén. Mindezek okán szeretnénk tehát péntek esténként lejátszani a hazai mérkőzéseinket, amikor ráadásul szerintem rengetegen rá fognak érni. Nagyon komoly hiányt szenvedtünk el azzal a nézőszám tekintetében, hogy nem tudtunk villanyfényes meccseket rendezni. Hiányzott az esti derbik hangulata a szurkolóknak, próbáljuk ezt visszaadni nekik" - mutatott rá a kék-fekete együttes vezetőedzője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.