Sport

Labdarúgás: alaposan megizzasztotta az újonc a Tiszaszigetet + FOTÓK

Labdarúgás: alaposan megizzasztotta az újonc a Tiszaszigetet + FOTÓK

2016. augusztus 21., vasárnap
Labdarúgás: alaposan megizzasztotta az újonc a Tiszaszigetet + FOTÓK
tiszasziget-dorozsma009kf

Izgalmas, változatos mérkőzésen 3-1-es győzelmet aratott a Tiszasziget a vendég Kiskundorozsma ellen a megyeegy nyitókörében.

Komoly elánnal kezdték a találkozót

Fazekas István

tanítványai, a hazaiak az első negyedórában a felezővonalat is alig tudták átlépni, miközben

Illés Tibor

egy alkalommal ziccerben nem tudta kapu felé terelni a labdát

Molnár Bertalan

centerezésénél, a 17. minutumban pedig

Makai Árpád

csilingeltette meg a jobb kapufát szabadrúgásból. A folytatásban kiegyenlítődtek az erőviszonyok, a játék áttevődött a két tizenhatos közé, miközben a csapatok is óvatosabb tempóra kapcsoltak. Az állóvizet aztán a 40. perc eseményei kavarták fel, amikor

Bernát Péter

lendületből elhúzott a tizenhatos sarkánál, de már a vonalon belül

Kiss Attila

mellett, aki viszont becsúszva elkaszálta a labdát megtoló csatár lábát. A jogosan megítélt büntetőt

Drágity Dusán

magabiztosan értékesítette, megszerezve ezáltal a vezetést együttesének. (1-0) Szinte még fel sem ocsúdtak a vendégek, máris jött egy újabb, számukra hátrányos bírói ítélet, ami ezúttal sokkal inkább volt már vitatható.

Soós István

játékvezető közvetett szabadrúgást fújt a Tiszasziget javára, amiért

Udvari Tamás

hat másodpercnél tovább tartotta kezében a labdát. A lekészítést végül Bernát kíméletlenül a bal alsó sarokba vágta a lábak erdeje között megtalálva a rést, így magabiztos előnnyel vonulhattak a szünetben az öltözőbe a kék mezesek. (2-0) A Kiskundorozsma domináns játékkal rukkolt elő a második félidőben is, ugyanakkor az első helyzetre egészen a 64. percig kellett várni, amikor a rövidre berobbanó

Ottlik Márk

fejelte nem sokkal kapu mellé Makai szabadrúgását. Kicsivel később

Füleki Gábor

egy fineszes passzal gyönyörűen játszotta át a tiszaszigeti védelmet, Illés azonban luftot rúgott ziccerben. A 72. minutumban viszont már összejött a szépítés: ekkor éppen Illés Tibor volt az, aki a mezőny fölé emelkedve bólintott a hálóba egy balról érkező szögletet. (2-1) A hajrába érkezve a vendégek minden megmaradt energiájukat mozgósították az egyenlítés érdekében, de a rivális jó ütemű letámadásai alaposan megnehezítettek a Fazekas-legénység támadásépítését. A három pont sorsa ráadásul két perccel a lefújás előtt végleg eldőlt, miután

Deák Donát

sarokrúgását követően

Bálint Dániel

fejjel mattolta Udvarit. (3-1) A következő fordulóban szabadnapos Tiszasziget tehát győzelemmel kezdte a bajnokságot, de a mutatott játék alapján az újonc dorozsmaiaknak sincs oka az aggodalomra. Makaiék jövő szombaton a Csongrádot fogadják majd.

Tiszasziget, 100 néző
2016. augusztus 21., 17.00.
Tiszasziget SE
Kiskundorozsmai ESK
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Soós István • asszisztens: Kádár Németh Zoltán, Burzon Márk
3
-
1

Férfi labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 1. forduló:

Tiszasziget SE - Kiskundorozsmai ESK 3-1 (2-0)

Tiszasziget, 100 néző. Vezette: Soós István (Kádár Németh Zoltán, Burzon Márk).

Tiszasziget:

Weszelovszky - Papp Á., Bálint D. Farkas II F., Bálint T. (Horváth 86'), Réczi (Deák 66'), Kasza F., Juhász (Papp P. 73'), Fődi (Cene 59'), Drágity, Bernát (Szécsi 79').

Játékos-edző:

Bernát Péter.

Kiskundorozsma:

Udvari - Takács, Kiss, Marjanucz, Szabó (Farkas I F. 32'), Géczi (Szecskó - a szünetben), Füleki, Molnár, Makai, Ottlik, Illés (Fekete 90').

Vezetőedző:

Fazekas István.

Gólszerzők:

Drágity (41' - tizenegyesből), Bernát (45'), Bálint D. (88'), ill. Illés (72').

Sárga lap:

Kasza F. (31'), Bálint T. (75'), ill. Kiss (41'), Marjanucz (44'), Molnár (75'), Füleki (82'). Bernát Péter:

"Számítottunk rá, hogy egy masszív, jó játékot játszó Dorozsmával fogunk találkozni, ahogy ez történt is. Mi viszont nem vagyunk még kész a felkészüléssel. A jövő héten szabadnaposak leszünk, így nyerünk még két hetet. Ez a mai meccs arról szólt, hogy ha nyögvenyelősen is, de húzzuk be, innentől pedig van még időnk készülni, hogy megfelelő állapotban utazzunk majd el Csongrádra a harmadik fordulóban."

Fazekas István:

"Úgy érzem, végig mi irányítottuk a játékot, de a befejezéseknél mindig hiányzott valami, hiába dolgoztuk ki folyamatosan a lehetőségeinket. A mai mérkőzésen lényegében helyzet nélkül nyert 3-1-re a Tiszasziget. Meg kell még szoknunk a bírói ténykedést is, mert a magabiztos játékunkból elég sokszor billentett ki minket a játékvezetés."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+1'
Vége, Soós sporttárs lefújta! Közönségszórakoztató meccsen a Tiszasziget gyűjtötte be a három pontot az újonc Kiskundorozsma ellenében.
90'
Illés helyett Fekete a pályán a vendégeknél.
88'
GÓÓÓL!!! Eldőlt? Deák szögletét Bálint Dániel fejelte a hosszúra érkezve a hálóba. 3-1!
86'
Időhúzó jelleggel Horváth Tibor váltotta az egyébként is sárgás Bálint Tamást.
85'
Deák tüzelt 22 méterről, megpattanó bombája két-három méterrel ment kapu fölé.
82'
Füleki kapott sárgát egy belépő nyomán.
80'
A hajrához érkezve bátor letámadással igyekszik gáncsolni ellenfele támadásépítéseit a Tiszasziget. Ettől függetlenül izgalmas utolsó tíz percre van kilátás a játék képe alapján.
79'
Bernát Péter saját magát is lecseréli: Szécsi állt be a játékos-edző helyett.
76'
Felzúg a lelátó! Makai beadását elnézte Weszelovszky, szerencséjére azonban a mögötte érkezők közül senki sem találta le a játékszert.
75'
Páros sárga lap: Bálint Tamásnak és Molnár Bertalannak is jutott egy-egy az igazságosság jegyében.
73'
Papp Péter is beállt a hazaiakhoz, Juhász hagyta el a gyepet.
72'
GÓÓÓL!!! Illés Tibor két emeletet emelkedve bólintott a kapu rövid oldalába a sarokrúgásnál! 2-1!
72'
Nagyon aktív Füleki, most előbb elindult balról keresztbe, majd Marjanucznak készített le, akinek a lövése egy védő lábán megpattanva ment szögletre.
71'
Füleki! Nagyszerűen látta meg a rést a tiszaszigeti védelem mögött, de a jó ütemben bepasszolt labdájánál a bemozgó Illés luftot rúgott. Hatalmas szépítési lehetőség maradt ki!
66'
Réczi számára véget ért a mérkőzés, Deák Donát váltotta.
64'
Rezdült a háló, de csak oldalról! Makai szabadrúgásába a rövidre berobbanó Ottlik tette bele a fejét - nem sokkal tévesztett célt a kísérlet.
63'
Nagyon nyomnak a vendégek, de a kaputól húsz méterre rendre megtorpannak a masszív tiszaszigeti védelmen. Eközben Bernát Péter türelmetlenül várja a gyors indításokat elöl.
59'
Csere a vendéglátóknál: Fődi helyett Cene állt be.
55'
Nincsenek pontos adataink a vonatkozó statisztikát illetően, de egyelőre a fekete mezesek birtokolják többet a labdát. Fazekas István láthatóan támadólag küldte ki a második játékrészre is fiait - persze a kétgólos hátrányt máshogy nem is lehet ledolgozni.
51'
...Makai lövéséből nem jött ki igazán a csavar, így Weszelovszky könnyedén magához tudta ölelni a középre tartó löketet.
50'
Réczi rálépett Füleki sarkára, kissé balról, 23-24 méterről jár a szabadrúgás.
46'
Géczi helyett Szecskó a pályán a második félidőre.
46'
Folytatódik a meccset, egyet cseréltek a vendégek szünetben.
SZÜNET
45'
Vége az első félidőnek, amely után a hazaiak magabiztos vezetéssel vonulhatnak az öltözőbe. A dorozsmaiak bosszankodhatnak, mert jobban kezdték a találkozót.
45'
GÓÓÓL!!! Bernát teketóriázás nélkül bevágta a rövid alsóba a lekészítést! 2-0!
44'
Szabadrúgás a Tiszaszigetnek: talán hazaadás miatt, talán azért, mert sokáig tartotta kézben a labdát Udvari, mindenesetre a tizenhatoson belülről jár a pontrúgás. Három kék mezes is a labda mögött.
41'
GÓÓÓL!!! Udvari jobbra mozdult, Drágity balra lőtt, 1-0!
41'
Villant a sárga is Kiss Attilának.
40'
Tizenegyes! Bernát lendületből megcsinálta a cselt Kissel szemben, a védő pedig már messziről becsúszva kaszálta el a támadót. Mindez a tizenhatos sarkánál, de már a vonalon belül történt, tehát jó az ítélet.
34'
Elég mérgesek a vendégek: Ottlik két védő között tört be a tizenhatoson belülre, már az egyensúlyát is visszanyerte, amint a játékvezető mégis visszafújta az esetet faulttal. Makai éles szögből aztán magasan kapu fölé vágta a szabadrúgást.
32'
Szabó Attila vádlija eddig bírta a meccset, Farkas Ferenc váltotta.
32'
Makai kicsit túlhúzta a rúgókat, másfél métert tévesztett a jobb kapufához képest.
31'
Kasza Ferencé az első sárga a meccsen, Fülekit buktatta hátulról. Jó helyről jár a szabadrúgás is - éppen középről, 24 méter a távolság.
29'
"Gyerünk, mert jön az eső!" - nógatja a játékosokat egy néző. Talán a felek túlzottan is elkényeztették a publikumot az első húsz perc lendületes iramával, de tény, hogy mostanra egyik csapat sem rohan már annyira.
25'
A vendégek két védője egymásnak szaladt egy felívelésnél, Bernát jutott így kis híján labdához 16 méterre a kaputól, de a visszazáró Szabó Attila még éppen idejében kisegítette a társakat.
21'
Mostanra kezdi felvenni a ritmust Tiszasziget, Drágity jól láthatóvá is tette ezt az imént egy futtából keresztbe ellőtt próbálkozással. A kezdeti dorozsmai rohamok után kiegyenlítődni látszanak az erőviszonyok.
17'
...fémes csengés után a fejét fogja Makai - a jobbszélső tekerése a rövid oldali kapufát trafálta telibe!
17'
Réczi szabálytalan belépőjét követően kissé balról, 18 méterről jár szabadrúgás a fekete mezeseknek.
12'
Ismét Fülekinek szól a taps, ezúttal egy rövid felszabadítást tűzött rá kapásból egy dorozsmai szögletet követően. A labda nagyjából 4-5 méterrel gurult el a kapu mellett, de ez az eset is hűen jellemezte az első tíz perc eseményeit, hiszen egyelőre a vendégek akarata érvényesül jobban a pályán.
10'
Mi maradt ki?! Farkas bizonyult kissé ingatagnak az Ottlikkal való küzdelemben közben az ötös sarkánál, Molnár le is csapott a labdára, de lapos centerezését a hosszún Illés nem tudta kapu felé irányítani kapásból. Óriási ziccer volt pedig.
9'
Megjött a dorozsmai szurkolók hangja, miután Füleki fineszes passzából Illés már csak a kapussal találta magát szembe. Eközben viszont már harsant a bírói síp les miatt.
7'
Egyetlen visszahúzós csellel két védőt vert át a tizenhatos sarkánál Ottlik, és bár ez a megoldás mindenképpen dicséretet érdemel, az azt követő lövés már nem okozott igazán nagy fejtörést Weszelovszkynak.
5'
Bitang erős szabadrúgást külsőzött kapura Drágity mintegy 22-23 méterről, Udvarinak az volt a szerencséje, hogy az életerős bomba éppen középre tartott, de így is csak öklözni tudott a hálóőr.
1'
Bernát Péter az új szabályoknak megfelelően immár egyedül is játékba tudta hozni a labdát, hátrapasszával a Tiszasziget kezdte a mérkőzést.
16.58: Üdvözöljük olvasóinkat, a csapatok már felsorakoztak, pillanatokon belül kezdődik a mérkőzés. A hazaiak tiszta kékben, a vendégek tiszta feketében állnak ki a mai napon. Tiszaszigeten egyébként igen fülledt az idő, dacára annak, hogy a Napot felhőt takarják el. A mérkőzés Soós István sípjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

A Tiszasziget 2014-es feljutása óta immár zsinórban a harmadik szezonját kezdheti meg a megyei I. osztályban, míg a Kiskundorozsma a 2012/2013-as idény után léphet ismét pályára a legmagasabb megyei ligában. Bár az újonc lényegében csak erősödött a nyári átigazolási időszak folyamán, legnagyobb fogására, Szőke Péterre ugyanakkor egyelőre nem számíthat az első körben, miután a Mórahalomról elcsábított sokszoros gólkirály családi okok miatt külföldön tartózkodik. A papírforma persze egyébként is hazai sikert jósolna, elvégre Bernát Péterék abszolút meghatározó tagjai a bajnokságnak, Tiszaszigetről a tavalyi pontvadászatban például csak az Algyő, Ásotthalom, Mórahalom trió tudott győztesen távozni. Ráadásul a csapat jelenleg is jó formában van, amit hűen tükröz, hogy a Kistelek kiejtésével a héten bejutott a Magyar Kupa főtáblájára is. Mindettől függetlenül kár lenne előre inni a medve bőrére, már csak azért is, mert a szezonkezdet mindig tartogat meglepetéseket. Arról nem is beszélve, hogy a két gárda legutóbbi egymás elleni bajnokiját még 2014 májusában a dorozsmaiak nyerték meg két góllal - éppen idegenben!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.