Sport

Labdarúgás: hátrányból felállva ikszelt az újonccal a Szeged-Grosics

Labdarúgás: hátrányból felállva ikszelt az újonccal a Szeged-Grosics

2016. augusztus 24., szerda
Labdarúgás: hátrányból felállva ikszelt az újonccal a Szeged-Grosics
szeged_2011_csakvar02_gs

Bár a második félidőben jelentős mezőnyfölényben játszott, végül meg kellett elégednie az egy ponttal Mosonmagyaróváron a Szeged 2011-Grosics Akadémiának.

A kevésbé attraktív első felvonás után hamar megtört a gólcsend, a szünetről visszatérve már az 53. percben megszerezték a vezetést a hazaiak, amint a bosnyák származású

Mahir Jasarevic

használt ki egy védelmi megingást. (1-0) A szegediek innentől kezdve sebességet váltottak, be is szorították ezáltal az újoncot. A presszingnek a 69. minutumban lett meg az eredménye, ekkor

Germán Tamás

mattolta

Tarczy Pált

a kapufa segítségével. (1-1) Bár a vendégek a folytatásban sem vettek vissza a tempóból, a mosonmagyaróváriak stabilan védekeztek, így végül pontosztozkodással zárult a mérkőzés. A Szeged-Grosics nyeretlenségi szériája ezzel már négy találkozóra bővült. A Klausz-legénység legközelebb a Siófokot látja majd vendégül hazai pályán vasárnap 17.30-tól. A klub szerdán kiadott közleménye szerint az őszi bajnoki mérkőzésekre szurkolói kártyával ingyenes lesz a belépés a gyulai Grosics Akadémián.

Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal park, 600 néző
2016. augusztus 24., 17.30
MTE 1904
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Molnár Attila •* Asszisztens: Kepe Arnold, Király Zsolt
1
-
1

Férfi labdarúgó NB II, 6. forduló:

MTE 1904 - Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-1 (0-0)

Mosonmagyaróvár, Wittmann Antal park, 600 néző. Vezette: Molnár Attila •(Kepe Arnold, Király Zsolt).

MTE:

Tarczy - Koszó, Deák, Baranyai, Galambos, Jasarevic (Bohner 79'), Mayer (Horváth M. 86'), Schmatovich, Bartos, Magasföldi (Zsirai 73'), Laki.

Vezetőedző:

Király József.

Szeged-Grosics:

Szántai - Áchim, Tóth, Farkas, Zabari, Horváth A., Király (Coroian 78'), Pászka, Mészáros, Germán, Andorka (Zádori 78').

Vezetőedző:

Klausz László.

Gólszerzők:

Jasarevic (53'), ill. Germán (69').

Sárga lap:

Tóth (23'), Király (44'), Horváth A. (50'), Mészáros (89'). Király József (a nemzetisport.hu alapján):

"Nehéz mérkőzésre számítottam, az ellenfél rendkívül veszélyes volt, még többet kell tennünk, hogy itthon is győzni tudjunk. Tovább kell dolgoznunk a jobb eredmény érdekében."

Klausz László (a nemzetisport.hu alapján):

"Nem úgy alakult a mérkőzés, de jelen pillanatban az egy pontnak is örülünk. A második félidőben láttam egy-két biztató jelet."

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+3'
Mészáros tekert még be oldalról egy szabadrúgást, amit aztán Tarczy öklözött a mezőnybe, Molnár Attila pedig hármat fújt a sípjába. Hátrányból felállva mentett pontot a Szeged-Grosics Mosonmagyaróváron egy lelkesen küzdő ellenféllel szemben, ugyanakkor Klausz László legénysége immár négy kör óta nyeretlen. Folytatás hétvégén hazai pályán a Siófok ellenében.
89'
Mészáros buktatta ellenfelét, ezért is villant a lap.
86'
Utolsó cserelehetőségüket is kihasználták a hazaiak: Horváth Máténak jut pár perc játék Mayer helyén.
82'
Továbbra is a szegedi együttes dominál, Király József tanítványai hősiesen védik az állást, de közben érzékelhetően fáradnak.
79'
Ha egy üzlet beindul... Ismét a hazaiak változtattak, Jasarevic helyett Bohner szállt be a meccsbe.
78'
Klausz László is változtatásra szánta el magát, rögtön kettősre: Andorka és Király helyét Zádori és Coroian vette át.
73'
Itt az első csere: a csatár Magasföldi helyett egy védő, Zsirai Martin állt be.
72'
A kapott gól láthatóan megfogta a kék mezeseket, a szegediek továbbra is gőzerővel presszingelnek, jelenleg már a fordításért!
69'
GÓÓÓL!!! Ott az egyenlítés! Andorkától kapott vissza egy kényszerítőt Germán, betört vele a tizenhatoson belülre, majd kilőtte a hosszú alsó sarkot, a labda a kapufa segítségével jutott a hálóba! 1-1!
64'
Beszorítja ellenfelét a Szeged-Grosics, ugyanakkor egyelőre ez nem eredményezett még komolyabb gólszerzési lehetőségeket a vendégek részéről.
56'
Mondani sem kell talán, innentől nagyon nehéz dolga lesz Germánéknak a jól kontrázó mosonmagyaróváriakkal szemben.
53'
Gól... Vezetnek a hazaiak! Egy mélységi indításra jó ütemben indult el Áchim, miközben Szántai is elhagyta a kapuját, de a két játékos nem értette meg egymást tökéletesen, így Jasarevic nevető harmadikként lecsapott a labdára, és bevezette azt az üres kapuba. 1-0.
50'
Újabb sárga kártya a szegedi oldalon, ezúttal Horváth Attila kapta egy visszarántás nyomán.
46'
Folytatódik a meccs, egyik oldalon sem történt csere a szünetben.

SZÜNET

45+1'
Egymás után két hazai szöglet zárta a félidőt, ugyanakkor egyik sem hordozott magában igazi veszélyt. Az első 45 perc nem volt túl látványos, egyelőre egyik fél sem vállal több kockázatot a kelleténél. Továbbra is nagy kérdés, melyik együttes tudja majd megszerezni a vezetést.
44'
Egy nyomatékosabb belépő nyomán Király Patrik is besárgult.
40'
Ügyesen húzta meg a bal oldal Zabari, beadása átszállt a hosszúra, ahol Pászka egy átvétel után Germánt kereste. A csapatkapitány balos lövése ugyanakkor nem sikerült túl erősre, de Tarczy így is csak második szándékból tudta megfogni a labdát.
36'
Nem volt rest elvállalni a lövést 25-ről sem Pászka, nem is tévesztett sokat vertikálisan, de Tarczy adrenalinszintje így sem ugrott meg igazán az esetnél.
34'
Nagyjából 20 méterről végezhetett el szabadrúgást a mosonmagyaróvári alakulat. A kissé jobbról járó pontrúgást végül jobbal tekerte a rövid felső sarok irányába Magasföldi, de Szántai egyrészt rajta volt a lövésen, másrészt a labda végül az oldalhálóban kötött ki.
25'
Igazán kellemes az idő Mosonmagyaróváron, nincs azért olyan komoly kánikula, mint ami a júniusi és júliusi hónapokra jellemző, a játékvezető mégis ivószünetet rendelt el.
23'
Tóth Gábor szabálytalan eszközökkel akasztott meg egy jobb oldalon futó hazai támadást, amiért megkapta a meccs első sárga lapját.
18'
Az első negyedóra elteltével egyre inkább átveszi a kezdeményezést a Szeged-Grosics, úgy tűnik, a vendéglátók tervezetten igyekeztek megnyomni a félidő első harmadát. Szerencsére ezzel nem tudták meglepni a Klausz-legénységet.
14'
Kis híján Zabari lódult meg a kapu felé Germán indításával, de közben már emelkedett a partjelző zászlaja, Molnár Attila pedig igazat adott asszisztensének.
11'
Rövid ápolásra szorult Szántai egy ütközés következtében. Egy oldalról érkező lapos beadást Mészáros vágott ki a rövidnél, ekkor azonban már kivetődött a vendégek hálóőre, aki így pont összetalálkozott az egymással bajlódó Farkas, Laki párossal. Szerencsére Szántai Levente folytani tudja a játékot.
8'
Többnyire mezőnyben gyűrik egymást a felek, habár a hazaik láthatóan igyekeznek támadólag fellépni a mérkőzés ezen szakaszában. Ugyanakkor Klausz László csapata ezúttal is szervezett védelmet tudhat a magáénak, így egyelőre helyzetek nélkül peregnek a percek.
2'
A kék mezben szereplő MTE aktívan veti magát a játékba, az imént máris dolga akadt Szántainak Jasarevic ígéretesen kanyarodó beadásánál. A szegediek egyébként tiszta fehérben játszanak.
1'
A hazaiak indították útjára a labdát.

17.25:

Üdvözöljük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés Mosonmagyaróváron! Klausz László két helyen változtatott a múlt hétvégi, ZTE elleni kezdőhöz képest: az Andrei Ion Coroian, Zádori Krisztián páros helyett ezúttal a Pászka Lóránd, Andorka Péter duó lesz ott a pályán az első perctől kezdve. Szántai Levente tartalékja a mai napon is Molnár Péter lesz, továbbá a cserepadon foglal még helyet Jagodics Bence, Povázsai Zsolt, a 17 esztendős Balogh Gusztáv, valamint a héten igazolt Ivancsics Gellért is.

A mérkőzés Molnár Attila sípjelére 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.