Sport

Labdarúgás: a hét gólocska - mesés győzelmet aratott a Szeged-Grosics a Cigánd felett

Labdarúgás: a hét gólocska - mesés győzelmet aratott a Szeged-Grosics a Cigánd felett

2016. augusztus 7., vasárnap
Labdarúgás: a hét gólocska - mesés győzelmet aratott a Szeged-Grosics a Cigánd felett
cigand_szeged2011

Egészen könnyed, hétgólos győzelmet aratott az ötödik perctől emberelőnyben játszó Szeged 2011-Grosics Akadémia az újonc Cigánd vendégeként Balmazújvárosban.

A Klausz-legénység igen hamar tetemes előnyre tett szert, negyedóra elteltével már 0-3 állt a helyi eredményjelzőn. Ezt az ötödik perc eseményei alapozták meg, amikor a gólhelyzetben kilépő

Zabari Dávidot

hátulról ellökte

Varga Krisztián

. A játékvezető erre válaszul felmutatta a védőnek a piros lapot, a megítélt büntetőt pedig

Germán Tamás

értékesítette. A 10. minutumban aztán Germán lekészítését

Andrei Ion Coroian

külsőzte kapásból a hosszúba, majd nem sokkal később újfent a csapatkapitány adott gólpasszt, ezúttal a kapust is kicselezve betaláló Zabarinak. A cigándiak tíz emberrel játszva nem tudták felvenni a kesztyűt,

Fogarasi Zoltán

fiai a felezővonalat is csak ritkán lépték át, miközben a szegediek kulturált passzjátékkal tartották kézben a meccset. A 26. mégis majdnem összejött a szépítés, de

Nagy Róbert

ügyes emelését

Tóth Gábor

kifejelte a gólvonalról. A félidő hajrájába érkezve

Király Patrik

tette még hangsúlyosabbá csapata előnyét egy szépségdíjas távoli bombával, majd Zabari futott be gyorsaságát kihasználva egy röviden hazatett labdát. (0-5) Szünetben a hazaiak hármat cseréltek, egyebek mellett a kapuba is új ember érkezett. Ugyanakkor a játékban nem következett be gyökeres változás: a Szeged-Grosics taktikus, fegyelmezett játékkal tartotta előnyét a kapuja elé betömörülő Cigánd ellen. Sőt, a 76. percben már hat volt közte, amint

Pászka Lóránd

tüzelt 18-ról a hosszú felső sarokba. Az i-re pontot pedig

Balogh Gusztáv

tette fel, aki a 88. minutumban 17 évesen 6 hónaposan és 19 naposan szerezte meg első találatát a felnőtt másodosztályban Zabari önzetlen átadásából. A Szeged 2011-Grosics Akadémia tehát második mérkőzését is megnyerte az NB II új idényében, egyszersmind története legnagyobb különbségű sikerét aratta az osztályban. Germánék legközelebb jövő szerdán lépnek pályára, amikor is a Csákvárt fogadják Gyulán.

Balmazújváros, 250 néző
2016. augusztus 7., 17.30
Cigánd SE
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Böcskei Balázs •* Asszisztens: Máyer Gábor, Kulcsár Judit
0
-
7

Férfi labdarúgó NB II, 2. forduló:

Cigánd SE - Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-7 (0-5)

Balmazújváros, 250 néző. Vezette: Böcskei Balázs •(Máyer Gábor, Kulcsár Judit).

Cigánd:

Vereckei (Egyed - a szünetben) - Szilágyi, Csicsvári, Raducu, Varga, Sipos, Nagy (Balogh A. - a szünetben), Kis (Angyal - a szünetben), Baksa, Jóni, Roszel.

Vezetőedző:

Fogarasi Zoltán.

Szeged-Grosics:

Szántai - Áchim (Geiger 63'), Tóth, Farkas, Mészáros, Király (Pászka - a szünetben), Horváth, Coroian, Zabari, Germán, Zádori (Balogh G. 52').

Vezetőedző:

Klausz László.

Gólszerzők:

Germán (6' - tizenegyesből), Coroian (10'), Zabari (12', 43'), Király (37'), Pászka (76'), Balogh (88').

Kiállítás:

Varga (5'). Klausz László:

"Már a SZEOL ellen az első fordulóban is megvoltak a helyzeteink, most azonban be is mentek a ziccerek. Maximálisan elégedett vagyok a fiatalok teljesítményével is. Hét gólt lőni az NB II-ben önbizalom növelő dolog, de nem szabad ebből messzemenő következtetéseket levonni."

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+1'
Vége, Böcskei Balázs lefújta a mérkőzést. A Szeged-Grosics egészen magabiztos játékkal, hét gólt lőve nyerte meg második fellépését is a bajnoki szezonban.
88'
GÓÓÓL!!! Lassan megszámolni is nehéz! Zabari kényszerítőzött egyet Germánnal, majd a tizenhatoson belül ügyesen passzolt ziccerbe, így Baloghnak már csak a kapust kellett legyőznie. 0-7! Balogh Gusztáv 17 évesen 6 hónaposan és 19 naposan szerezte meg első találatát a felnőtt másodosztályban!
76'
GÓÓÓL!!! Ott a hatodik! Pászka vállalkozott lövésre mintegy 18 méterről, kissé balról, és végül ballal irtózatosan nagy gólt ragasztott a hosszú felső sarokba! 0-6!
75'
Coroian igyekezett váratlant húzni egy távoli átlövéssel, de nagyjából egy méterrel a bal kapufa mellé zúgott a kísérlete. A Cigánd egészen visszaáll a saját térfelén, a vendégek pedig keresik a rést a falon. Csendesen peregnek a percek Balmazújvárosban.
69'
Pászka és Balogh játékában érezni a potenciált az újabb gólra, gólokra, de a szegediek összességében láthatóan gondolnak már arra is, hogy pár nap múlva, jövő szerdán komoly feladat vár rájuk a Csákvár ellen hazai pályán.
63'
Utoljára Geiger is beszállt a vendégeknél, Áchim helyét vette át a védelem szélén.
60'
Jó ütemű passzt kapott a védelem mögé Balogh, végül azonban Egyed még éppen meg tudta előzni a fiatal támadót.
57'
Majdnem ott a szépítés! Sipos csúsztatott veszélyesen keresztbe a rövidről egy szögletet.
54'
A Cigánd védelme rendezettebb képet mutat eddig a második félidőben, Fogarasi mester tanítványai stabilabban állják a Szeged passzokra épülő, nyugodt játékát.
52'
Újabb szegedi csere: beállt a 17 éves Balogh Gusztáv, Zádorit váltotta csatárposzton.
46'
Király Patrik helyét a 20 esztendős, utánpótlás válogatott Pászka Lóránd vette át a második felvonásra.
46'
Folytatódik a mérkőzés, Klausz László egyet cserélt a szünetben, a hazaiak pedig hármat, közte 15-ös számmal Egyed Balázs állt a kapuba.

SZÜNET

45'
Böcskei Balázs hosszabbítás nélkül lefújta az első félidőt, amely után talán nem felelőtlenség kijelenteni, el is dőlt a három pont sorsa.
43'
GÓÓÓL!!! Lassan elfogynak a jelzők! Zabari befutott egy rövid hazaadást, hogy aztán mesterien emelje át a kiszolgáltatott helyzetben lévő Vereckei Dánielt. 0-5!
39'
Nagyon nehéz helyzetben vannak a hazaiak, akik láthatóan nem tudnak felnőni ehhez a mai feladathoz, bár azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a Szeged már az 5. perctől kezdve emberelőnyben futballozhat.
37'
GÓÓÓL!!! Szépségdíjas találat - Király Patrik mintegy 23-24 méterről lőtte ki a pókokat a felső sarokból! 0-4!
31'
Továbbra is a Szeged akarata érvényesül a pályán, Germánék ügyesen járatják a labdát, esetenként pedig már az az ember érzése, hogy túl is játsszák a támadásokat, annyira törekszenek a tökéletességre. Az imént például Germán került helyzetbe, de lövés helyett inkább megcsinált még egy lövőcselt, majd Coroian elé próbált passzolni, így viszont közbe tudtak avatkozni a cigándi védők.
26'
Óriási mentés! Tóth Gábor! A Cigánd eddig jószerével a felezővonalat is alig lépte át, most viszont Nagy Róbert egy az egyben mehetett Szántaira. Át is emelte a hálóőrt, de Tóth a gólvonalról kifejelte a játékszert!
21'
Kis híján ott a negyedik! Zabari lépett meg megint a bal oldalon, beadása el is jutott az ötösnél Germánhoz, aki viszont eltörte a labdát, így nagy helyzetben nem talált célt vele.
19'
Taktikusan tartja a labdát a Klausz-legénység, a magabiztos passzjátékot ráadásul a jó minőségű balmazi pálya is csak támogatja. Egyelőre nagyon nem úgy tűnik, hogy ma itt bármilyen gondja lehet még a győzelem megszerzésével a fehér mezes alakulatnak.
12'
GÓÓÓL!!! Egyértelműen megroggyant a Cigánd! Germán remek ütemben lőtt be a védelem mögé egy felpasszt, a rendkívül agilisan játszó Zabari pedig a kapust is kicselezve továbbított a hálóba! 0-3! Parádés kezdés!
10'
GÓÓÓL!!! Ott a második! Zabari ment alapvonalig a balon, visszapasszát Germán egy lövőcsel után Coroian elé készítette le, aki külsővel védhetetlenül ragasztotta a labdát a hosszú sarokba! 0-2!
6'
GÓÓÓL!!! Germán nem hibázta el a büntetőt, ő nem is szokta! A csapatkapitány találatával 0-1 az állás!
5'
A hazai védő ráadásul ugyebár gólhelyzetben lévő ellenfél ellen szabálytalankodott, így villan egyből a piros is! Emberelőnyben a Szeged-Grosics!
5'
Tizenegyes! Zabari startolt rá egy elé visszapörgetett kényszerítőre a tizenhatos vonalánál, de Varga Krisztián hátulról fellökte a szegedi szélsőt. Böcskei sporttárs habozás nélkül a mészpontra mutatott!
1'
Elkezdődött a mérkőzés, a labdát a vendégek hozták játékba.

17.28:

Lassacskán érkeznek a főszereplők is a gyepre - a szegediek tiszta fehérben, a hazaiak sárga-fekete összeállításban állnak ki. Az időjárás egyébként igen kedvező a futballhoz a Hajdú-Bihar megyei városban, mert bár a Nap erősen tűz, a hőséget könnyed szélfúvások enyhítik.

17.20:

Üdvözöljük olvasóinkat, hamarosan kezdődik az összecsapás Balmazújvárosban! A vendégeknél egyetlen poszton történt változás az egy héttel korábbi, SZEOL elleni kezdőhöz képest. Ennek értelmében Andorka Péter helyett ezúttal Andrei Ion Coroian lesz ott a pályán a szegedieknél az első perctől kezdve, ami feltételezni engedi, hogy talán Klausz László ezúttal egy kevésbé nyílt felállásra voksol az NB III Keleti csoport tavalyi bronzérmesével szemben. A csapat kispadján egyébként Andorka mellett Molnár Péter kapus, továbbá Geiger Norbert, Jagodics Bence, Pászka Lóránd, Farkas Aurél, valamint az egész NB II-es mezőny legfiatalabb játékosa, a 17 éves Balogh Gusztáv foglal helyet.

A mérkőzés Böcskei Balázs sípjelére 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.