Sport

A lósport jegyében telik a hétvége Algyőn

A lósport jegyében telik a hétvége Algyőn

2016. augusztus 11., csütörtök
A lósport jegyében telik a hétvége Algyőn
fogathajtas13kf

Augusztus tizenharmadikán és tizennegyedikén rendezik az Algyői Lovasnapokat a település lovaspályáján: a díjugrató és akadályhajtó versenyek mellett ezúttal főzőverseny is szerepel a programban.

A hétvégén rendezik az Algyői Lovasnapokat: a kétnapos esemény szombaton kilenc órától a Pusztai ételek főzőversenyével indul, ezzel egy időben pedig kezdetét veszik a díjugrató versenyek is. A programot színesíti kutyás bemutató, majd az első nap végén a Jaffa trióval tartanak pusztabált, míg másnap a fogatok zenés felvonulását követően az akadályhajtó versenyeket rendezik. „Ezzel a programmal bővítettünk, civil szervezeteket és vállalkozásokat próbáltunk megszólítani, hogy 5-10 fős csapatokkal jöjjenek ki erre a főzőversenyre. Abban bízunk, hogy ezzel is több embert tudunk kivonzani erre a rendezvényre, illetve a résztvevők családtagjai, gyerekei hátha beleszeretnek a lovassportba” - fogalmazott portálunknak a szervezők nevében

Gubacsi Szilárd

. Gubacsi Szilárd elmondta, mind a díjugratásban és a fogathajtásban is gyűlnek a nevezések, bíznak abban, hogy szombatra 80-100 nevező lesz, míg vasárnapi akadályhajtásra harminc fogatot várnak. A rendezvény az érdeklődők számára ingyenes, valamint szintén díjmentes a pónilovaglás, a sétakocsikázás, valamint a gyerekeket is várják szintén belépő nélküli ugrálóvárral, és rodeóbikával. Bár a meteorológia kedvező időjárást jósol, de rossz idő esetén is mindenképpen megtartják a rendezvényt. A szervezők ezúton is köszönik a támogatók, és mindazok segítségét, akik hozzájárultak ahhoz, hogy megvalósulhassanak a hétvégét felölelő lovasnapok, így fő támogatóként Algyő Nagyközség Önkormányzatának, valamint a hozzá tartozó vállalkozásoknak köszönik a segítségüket.

Az Algyői Lovasnapok plakátja

lovas2016m-1

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.