Sport

Kosárlabda: Vágvölgyi Ákossal a keretében harcolhatja ki a A-csoportos tagságot az U20-as válogatott

Kosárlabda: Vágvölgyi Ákossal a keretében harcolhatja ki a A-csoportos tagságot az U20-as válogatott

2016. július 15., péntek
Kosárlabda: Vágvölgyi Ákossal a keretében harcolhatja ki a A-csoportos tagságot az U20-as válogatott
szedeak-alba012kf

Pénteken kezdődik az A-csoportos, U20-as kosárlabda Európa-bajnokság, amelyen érdekelt a magyar válogatott is. Pór Péter szövetségi kapitány keretében helyet kapott a Naturtex-SZTE-Szedeák játékosa, Vágvölgyi Ákos is.

Tavaly Székesfehérváron harcolta ki az A-csoportos szereplés lehetőségét a magyar U20-as kosárlabda-válogatott: a feljutással járó harmadik hely elérésében nagy szerepe volt a Naturtex-SZTE-Szedeák centerének,

Révész Ádámnak is

. A finnországi kontinenstornát július 16-24. között rendezik, a magyar csapat az A csoportban kezdi meg a szereplését, méghozzá ezúttal is egy szegedivel a keretében:

Pór Péter

szövetségi kapitány ugyanis beválogatta a 12-es, utazó keretbe a Szedeák játékosát,

Vágvölgyi Ákost

. A magyar csapat a csoportmeccsek során először Németországgal, majd Litvániával, végül pedig Törökországgal találkozik, az első meccset szombaton 18.30-kor játsszák a mieink. A 16 csapatos A csoportból az utolsó három együttes esik ki a B csoportba, így a magyar csapatnak az lehet a célja, hogy biztosítsa tagságát a legjobbak között.

A magyar U20-as válogatott kerete

Andrássy Géza (Vasas) Antóni Csanád (Pécs) Demeter Attila (Pécs) Horváth Kristóf (MTK) Kis Raul (ZTE) Krivacsevics Marko (Vasas) Mócsán Bálint (MAFC) Olasz Ádám (ZTE) Peringer Balázs Pongó Marcell (Ulm) Szabó Domokos (Salgótarján) Vágvölgyi Ákos (Naturtex-SZTE-Szedeák)

A magyar csapat programja

július 16., szombat 18.30 - Magyarország-Németország július 17., vasárnap 20.45 - Litvánia - Magyarország július 19., kedd 16.15 - Törökország-Magyarország

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.