Sport

Tenisz: kiesett az első kiemelt, Jani Réka Luca elődöntőzhet

Tenisz: kiesett az első kiemelt, Jani Réka Luca elődöntőzhet

2016. június 17., péntek
Tenisz: kiesett az első kiemelt, Jani Réka Luca elődöntőzhet
tenisz_gellert11_gs

A nyolcaddöntőben kiesett az 50 ezer dolláros összdíjazású Naturtex Womens Openen a fehérorosz Aliaksandra Sasnovich: a magyar indulók közül Jani Réka Luca az elődöntőben lép pályára pénteken.

A Gellért Szabadidőközpontban zajló tornán a szlovák Tamara Zidansek búcsúztatta a világranglista 98. helyezettjét, Aliaksandra Sasnovichot két tie-breakes játszámát követően. A magyarok rangadóját Gálfi Dalma nyerte a nyolcaddöntőben, aki a 6-4, 2-6, 6-1-nél a meccset feladó Bondár Annát verte. Jani Réka Lucának a románd Alexandra Cadantu sem okozott gondot (6-3, 6-4), míg a negyedik kiemelt belga Ysaline Bonaventure megszenvedett a macedón Lina Gjorcheskával. A negyeddöntők során a Sasnovich-ot búcsúztató Zidansek 6-1 után feladta a meccset Viktoriya Tomova ellen, míg Gálfi Dalma ugyan egyenlíteni tudott az első szett után Bonaventure-el szemben, de a döntő szettben nem tudta hozni korábbi játékát, így kiesett. Jani Réka Luca ugyan rosszul kezdett a cseh Jesika Maleckovával szemben, de előbb rövidításben egyenlített, majd 6-2-vel behúzta a harmadik szettet is, így elődöntőbe jutott - ahol ellenfele a görög Maria Sakkari lesz, aki az orosz Alexandrovát verte a négy közé jutásért. Az elődöntőt 11 órakor játsszák a Gellért Szabadidőközpontban.

Az elődöntő műsora

Jani Réka Luca - Maria Sakkari (2) Viktoriya Tomova - Ysalnie Bonaventure (4)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.