Sport

Tánc: Kecskeméten brillíroztak a Kozmosz Egyesület növendékei

Tánc: Kecskeméten brillíroztak a Kozmosz Egyesület növendékei

2016. június 9., csütörtök
Tánc: Kecskeméten brillíroztak a Kozmosz Egyesület növendékei
IMG_0327

Május 22-én Kecskemét adott otthont a IV. Dance Universum Országos Táncversenynek. Az akrobatikus rock and roll tánc oktatással foglalkozó szegedi Kozmosz Egyesület közel 100 lelkes diákjával vett részt a megmérettetésen.

Bár az utazás miatt korán kezdődött a nap, a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokba érkezést követően a fiatalok mégis izgatottan, nevetgélve, lelkesen vették fel csillogóbbnál villogóbb táncos ruhakölteményeiket, vagy a tánciskola logóját viselő egységes pólót. Alig fél óra alatt mindenki készen állt a megmérettetésre; szikrázó sminkgyöngyök kerültek az arcocskákra, csillámlakk a hajfonatokra, A legfiatalabb – alig hat esztendős – picúrok az elsők között adták elő a már jól begyakorolt koreográfiájukat, majd profikat megszégyenítő fegyelmezettséggel drukkolták végig a további versenyszámokat, melyekben szintén Kozmoszos iskolatársaik táncoltak. A formációk sorra léptek az arénába, ahol összeszedetten, rutinosan, igazi csapatként dolgoztak, s ez igaz volt mind az óvodás, mind a nagy iskolás korcsoportra is. A gyerekek izgatottságánál talán csak szüleiké volt nagyobb, akik kiabálva, sípolva, tapsolva és topogva drukkoltak kozmoszos csemetéiknek, és ezzel olyan lelket vittek a versenyzésbe, amelyet a többi tánciskola drukkerei akarva sem tudtak volna túldübörögni. Az eredményhirdetésnél új erőre kapott a tánciskola szurkolóinak lelkesedése, hiszen diákjai szép eredményeket értek el: oklevelek, ajándékok és érmek garmadával térhetett haza a táncosokból és szüleikből álló szegedi csapat. Egy biztos, a szegedi Kozmosz Egyesület versenyzőit és drukkereit mindenki megjegyezte a kecskeméti Dance Universum Országos Táncversenyen.

Eredmények:

Lengyel Csongor - Kecskeméti Evelin 3.hely Dumagépek 1.hely Kenguruk 7.hely Szuper-rock 2.hely Belevalók 6.hely Kozmi csapata 5.hely Csillám csajok 3.hely Tengerészek 3.hely Csajosokk 1.hely Jenei Barnabás - Takács Vivien 1.hely Prágai Patrik - Gábor Blanka 3.hely Baricsa Gergő - Vajda Józsa 1.hely Csányi Gergő - Pipicz Nikolett 3.hely Silló Balázs - Baricsa Dóra 4.hely Neon-X 3.hely Rock Ladies 1.hely Atombogyók 3.hely Grease - Villám zselé 1.hely + legjobb előadás

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.