Sport

Labdarúgás: új győztest avatnak szerdán a SZEGEDma.hu kupában

Labdarúgás: új győztest avatnak szerdán a SZEGEDma.hu kupában

2016. június 7., kedd
Labdarúgás: új győztest avatnak szerdán a SZEGEDma.hu kupában
szegedma_megyeimagyarkupa_labdarugas01_gs

Nagy lehetőség kapujában áll a szerdai, SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupa döntőjének mindkét résztvevője: a Kiskundorozsma és a Sándorfalva is egyaránt első alkalommal szerepelhet a fináléban, a deszki döntő során kiderül, melyikük ünnepelhet kupagyőzelmet a szezon végén.

Fináléjához érkezett a SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupa idei sorozata: a szerdai, deszki döntőbe a megyei II. osztályban a feljutást elérő Kiskundorozsmai ESK, valamint a megyei I. osztályban végül hetedik helyen végzett Sándorfalva SK jutott el. A két csapat közel négy éve találkozott egymással utoljára tétmeccsen: akkor vendégként is nyerni tudott a Sándorfalva megyeegy utolsó fordulójában (0-2), viszont az ősszel pontosan ez az eredmény született a Sándorfalva pályaválasztásával is, így egy-egy siker jegyezhető fel mindkét fél számára a legutóbb idényből az egymás elleni mérleg kapcsán. Legutóbbi döntetlenjükig még messzebbre, egészen 2010 augusztusáig kell visszamennünk: akkor a nyitófordulóban találkozott a két csapat, és a jelenleg is a Kiskundorozsmát erősítő

Marjanucz Ionel

90. percben szerzett góljával egy pontot el tudott csípni Sándorfalváról csapatának – szerdán azonban amennyiben nem születne döntés 90 percet követően, büntetők döntenek a kupa sorsáról, amelyet egyaránt első alkalommal vihetne haza a Kiskundorozsma és a Sándorfalva is.

Felhasználná megszerzett tapasztalatait a Dorozsma

dorozsma_szentmihaly03_gs

Előbbi az idei kiírás meglepetés-csapata címre is esélyesként pályázhat, hiszen útja során három magasabb osztályú csapatot, az UTC-t, az Algyőt és az Ásotthalmot is búcsúztatva jutott el a döntőig, így az előző két szezonnal ellentétben, amikor egyaránt a negyeddöntő jelentette a végállomást a Dorozsma számára, most túljutva ezen a ponton, egészen a végsőkig menetelt a gárda. Tavaly a Hódmezővásárhelyi FC (0-11), míg egy évvel korábban a SZEOL SC (1-7) ütötte el Fazekas István tanítványait attól, hogy még tovább jussanak, idén azonban a megyeegyes csapatok nem találtak fogást Gofjár Csabáékon. A Kiskundorozsma sikerét még nagyobbíthatja, hogy a Téli Bajnokságban is hasonló bravúrt elérve jutottak el szintén a döntőig: akkor viszont a Csongrád nagy falatnak bizonyult az együttes számára.

Online

Szerdán 18 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Kiskundorozsmai ESK - Sándorfalva SK SZEGEDma.hu Csongrád megyei kupadöntőről. Szurkoljon velünk!

„Tisztában vagyunk vele, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de amíg a labda gömbölyű, és vissza tudjuk hozni azt az összetartást, ami az egész félév alatt jellemezte a társaságot, akkor úgy gondolom, bármi megtörténhet egy meccsen. Egy biztos, feltett kézzel nem kívánunk nekivágni ennek a meccsnek. Bízom benne, hogy sikerült tanulnunk az elmúlt félév összes hibájából, jelesül a Téli Kupa döntőjéig is eljutottunk, de ott finoman fogalmazva is kivégzett bennünket a Csongrád. Ott elhittük, hogy mindenre képesek vagyunk, úgy, hogy nem teszünk meg mindent érte. A nagy lelkesedésünk akkor az öltöző ajtajáig tartott, bízom benne, hogy még egyszer nem esünk ebbe a hibába” - tekintett a szerdai döntőre

Fazekas István

, a Kiskundorozsmai ESK vezetőedzője. A Dorozsma a szezon során már több megyei I. osztályú csapattal is kibabrált a kupasorozatokban, ezek a tapasztalatok pedig mindenképpen jól jöhetnek a csapat számára a Sándorfalva elleni döntőben is. „Erre próbálunk építeni, nyilván minden csapat más, még a megyeegyben is. Hozzánk képest gyorsabban, magasabb szinten futballoznak, mivel jelen állás szerint jövőre mi is ebben az osztályban indulunk, minimum tanulásnak is jó lesz ez a mérkőzés” - tette hozzá Fazekas István. A dorozsmaiak kerete a hét közben szervezett mérkőzésen a munkanap miatt is alakulhat, ugyanakkor a félévet bő, 21 fős kerettel dolgozhatta végig a csapat, így Fazekas István bízik benne, hogy minőségben és mennyiségben is megfelelő csapattal állhatnak ki a kupadöntőn.

Kozmetikázhatnak az idényen Sándorfalván

Nem feltétlenül az elképzelések szerint alakult a szezon hajrája Sándorfalván: bár a csapatnak volt esélye akár a dobogóra is felállni az idény végeztével, a hatpontos levonást követően a gárda a hetedik helyre futott be a megyeegy idei kiírásában. Bár az utolsó két bajnokit magabiztosan, 9-0-s gólaránnyal tudták le Tóth Lukácsék az Ásotthalom és a Kistelek ellen, az előtte három meccsen át tartó nyeretlenségi széria nagyban megnehezítette a gárda dolgát. Tavaly a második, míg 2014-ben a harmadik fordulóban búcsúzott a sorozattól a Sándorfalva, most azonban sikerrel vette az egymás utáni akadályokat, bár az első két körben gólokban dús meccseken búcsúztatta ellenfeleit (a Móravárosi Kinizsit 4-3-ra, a Tápét 5-4-re verte

Antal Róbert

együttese), az elődöntőben már magabiztos játékot mutatva múlta felül az FK 1899 Szegedet, így eljutva a deszki döntőig.

sandorfalva_fk11_gs

„A szezon lezárásaként megpróbáljuk megnyerni a kupát, komolyan fogjuk venni a döntőt, ha már idáig eljutottunk a szoros vagy nem szoros meccseken. Mindent egy lapra feltéve, szépen akarjuk befejezni a szezont. Kialakult a játékunk, nem tervezek ezen változtatni. A Dorozsmát megnéztem a Zsombó elleni mérkőzésükön, valóban egy jó, szervezett csapatról van szó, egy meccs dönt, amin bármi lehet. Mindkét csapat idegenbeli környezetben fog játszani, remélem, hogy mi fogunk ebből kijönni győztesen” - fogalmazott portálunknak Antal Róbert, a Sándorfalva SK vezetőedzője. A várttól tehát egy leheletnyivel elmaradt a bajnoki szereplést illetően a gárda, viszont kupadöntő egy olyan pozitív töltetet adhat a szezon végeztével, amely akár kihatással lehet majd a következő idény elejére is – nem mellesleg a nyári szünetre is jobb szájízzel vonulhatnának Sándorfalván egy szerdai sikerrel. „A bajnokság végééig nem foglalkoztunk ezzel, most már viszont csak ez a meccs van hátra számunkra. Nem kérdés, meg szeretnénk nyerni a kupát, ennek megfelelően is állunk hozzá, szeretnénk ezzel búcsúzni az évtől. Fontos lenne a siker az év végén, hiszen a bajnokság vége nem úgy sikerült, ahogy azt mi elterveztük, nem biztos, hogy miattunk, inkább rajtunk kívülálló okokból. Jobb lett volna kicsikét előrébb végezni, ebből a szempontól is nagyon szeretnénk nyerni szerdán” - nyilatkozta a sándorfalviak mestere. A sándorfalviak mestere minden játékosára számíthat szerdán, így teljes kerettel utazhat el a deszki fináléra. Az MLSZ Csongrád Megyei Területi Igazgatósága ezúttal is 80, 60, 40, illetve 20 ezer forint jutalomban részesíti az 1-4. helyen végző együtteseket.

A két csapat útja a fináléig

1. forduló:

Kiskundorozsmai ESK - Ujszegedi TC 4-1 (1-1) - Móravárosi Kinizsi SK - Sándorfalva SK 3-4 (1-3)

2. forduló:

Deszk SC - Kiskundorozsmai ESK 1-3 (1-1)

- Sándorfalva SK - Tápé ESK 5-4 (3-4)

Nyolcaddöntő:

Kiskundorozsmai ESK – St. Mihály FC 2-1 (1-1) - Apátfalva SC – Sándorfalva SK 1-2 (0-1).

Negyeddöntő:

Kiskundorozsmai ESK – Algyő SK 1-0 (0-0) - Kiszombor KSK – Sándorfalva SK 3-5 (2-2).

Elődöntő:

Kiskundorozsmai ESK - Ásotthalom TE 1-0 (0-0) -

Sándorfalva SK - FK 1899 Szeged 3-0 (1-0)

A SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa eddigi győztesei:

Tisza Volán SC Szeged

(2011),

Csanádpalota FC

(2012),

Mórahalom VSE

(2013),

Tisza Volán SC Szeged

(2014),

Hódmezővásárhelyi FC

(2015).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.