Sport

Labdarúgás: nyolcgólos derbin nyert a Kiskundorozsma + FOTÓK

Labdarúgás: nyolcgólos derbin nyert a Kiskundorozsma + FOTÓK

2016. június 11., szombat
Labdarúgás: nyolcgólos derbin nyert a Kiskundorozsma + FOTÓK
kiskundorozsma_deszk13_gs

Fordulatokban és izgalmakban is bővelkedő szezonzárón az ezüstérmes Kiskundorozsma győzelemmel zárta az idényt a Deszk ellen.

Az utolsó fordulót rendezték a Csongrád megyei II. osztályban: a Kiskundorozsma még bizakodhatott, hogy amennyiben a Hódmezővásárhelyi FC II. nem szerez otthon pontot az Üllés ellen, ellenben Fazekas István tanítványai legyőzik a tavasszal remekelő Deszket, akkor még felérhetnek a dobogó tetejére. Nem így indult azonban a meccs: a kilencedik percben Gallai Gábor vezetést szerzett a csere nélkül felálló Deszknek, amiből csak nehezen tért magához a Dorozsma. Végül a hazaiak hat perc alatt megfordították a meccset, és jóval inkább benne volt az is, hogy kettőre növelik előnyüket - ehhez képest a félidő hajrájában Gallai két újabb villanásával mégis a Deszk mehetett előnnyel szünetre. A fordulást követően is volt még csavar a meccsben: kilenc perc alatt újabb két gólt szerzett a Kiskundorozsma, amely ezzel ismét előnyben volt a meccsen. (4-3) Nem a védelmekről szólt a szezonzáró, amely mintegy húsz perccel a vége előtt dőlt el, amikor a csereként beálló Gofjár emelte át a deszki portást, kialakítva ezzel az 5-3-as végeredményt. Mivel a HFC II. hozta saját meccsét, így a Kiskundorozsma maradt a második helyen, és ezüstéremmel zárja a szezont, míg a Deszk kieső, 15. helyen fejezte be a 2015/16-os szezont remek tavasza ellenére - köszönhetően a 26 pontos levonásnak.

Kiskundorozsma, 150 néző
2016. június 11., 17.00
Kiskundorozsmai ESK
Deszki SC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Brezovai Zoltán •* Asszisztens: Lászlai Róbert, Minda Gábor.
5
-
3

Labdarúgó Csongrád megyei II. osztály, 30. forduló:

Kiskundorozsmai ESK - Deszki SC 5 - 3 (2-3)

Kiskundorozsma, 150 néző. Vezetette: Brezovai Zoltán (Lászlai Róbert, Minda Gábor).

Kiskundorozsma:

Udvari - Molnár K., Makai, Mészáros, Farkas F., Ottlik, Füleki, Marjanucz, Géczi (Kozma, 62'), Fekete (Farkas Á., 56'), Illés (Gofjár, 66').

Játékos-edző:

Fazekas István.

Deszk:

Fazekas - Tóth A., Vér, Győri, Huszti, Békési, Nagy K., Szentmártoni, Papp B., Major, Gallai.

Vezetőedző:

Lehota István.

Gólszerzők:

Fekete (22',52'), Ottlik (28'), Marjanucz (54'), Gofjár (68') ill. Gallai (9', 39', 44') Fazekas István:

"Nagyon-nagy szerencsénk volt azzal, hogy a Deszk még jobban elfogyott a végére, mint mi. Bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk minden ellenfélhez alkalmazkodni, korábban megtettük ezt jobb csapatok ellen is, ma pedig egy kevésbé jobb felállásban játszó ellenfél alá is sikerült menni. Bár nem így terveztem, de elég kemény eligazítás volt a félidőben az öltözőben, bíztam benne, hogy a srácok a féléves teljesítményük legalább egy szeletét elő tudják varázsolni, valamint abban, hogy hosszabb a kispadunk. Ha nyögvenyelősen is, de sikerült behúzni a meccset. Mondtam is a srácoknak, hogy annál rosszabb érzés nem lenne, ha valami csoda történne Vásárhelyen, mi viszont nem nyernénk. A másik fontos motivációnk az volt, hogy eredményesen zárjuk a bajnokságot, nem mindegy, hogy milyen eredménnyel zárunk egy szezont."

Lehota István:

"Látszott, hogy tét nélküli utolsó meccs volt. Régen vagyok a szakmában, de ilyen még nem fordult elő velem: először is nem volt mezünk, tizenegyen voltunk, a cserekapusom végig kellett, hogy játsszon, és három ifistával álltunk fel, így minden adott volt ahhoz, hogy kikapjunk. Ha normálisan felálltunk, akkor vertük a Vásárhelyt vagy a Dorozsmát is, ekkor nem volt gond - Nagymágocson viszont ugyanez volt, mint ma, csupán egy cserém volt. Ma valóban látszott, hogy kinek volt hosszabb a kispadja. Papíron kiesést ér a helyezésünk, de bízunk abban, hogy nem esünk ki. Nevetségesnek tartanám, ha egy olyan csapat, amelyik annyi pontot szerzett, mint mi, kiesne. Deszken adottak a feltételek, minden korosztályunk részt vesz a Bozsik-programban, a pályánk és az öltözőnk is rendben van."

Online közvetítésünk

VÉGE
90'
VÉGE! Brezovai hosszabbítás nélkül lefújja. Fordulatokban igencsak gazdag zárómeccsen nyer a Kiskundorozsma és ezzel megszerzi az ezüstérmet.
87'
Farkas távoli lövését csak kiütni tudta a kapus, a kipattanóra ugyanő érkezett, de már nem volt helye átemelni.
82'
Gofjár kilépett a jobboldalon, majd centerezésre visszakerült hozzá és éles szögből leadott lövése kevéssel kerülte el a jobb keresztlécet.
76'
Udvarinak kellett jó ütemben kijönnie a kapujából: Gallai szöktette laposan Majort, akivel szemben csak a kapus állt, ám Udvari jól jött ki, és tisztázott.
74'
Ritka időszak, de most nem igazán forognak veszélyben a kapuk: a fáradni látszó Deszk ugyanakkor két veszélyes támadójának köszönhetően bármikor képes odakerülni a kapu elé, míg a Dorozsma is rendre át tud menni a deszki középpályán.
68'
GÓÓÓÓÓL! Elhamarkodott kijelentés lenne azt mondani, hogy eldőlt, minden esetre kettővel meglép a Dorozsma! Gofjár szakad el a védőjétől középen, majd félmagasan Fazekas kapujába lő a tizenegyespont magasságából, 5-3!
Nincs meglepetés a másik meccsen: a HFC II. továbbra is magabiztosan vezet az Üllés ellen.
66'
Cserél a Kiskundorozsma: Illés Tibort Gofjár váltja a hazaiaknál.
64'
Füleki 25 méterről is kapura tűzi a szabadrúgást: a bal alsóba tartó labdát szögletre üti a deszki hálóőr.
62'
Ismét cserélnek a hazaiak: Géczi jön le, az ő helyére Kozma áll be.
56'
Változtat a Dorozsma: a duplázó Fekete Józsefet Farkas váltja.
54'
GÓÓÓÓÓÓL! Sőt, mit egyenlít, már vezet is a Dorozsma, elképesztő meccs! Egy jobb oldali szögletet fejelnek vissza a hazaiak, az ötös sarkánál üresen marad Marjanucz, aki közelről bepasszolja, már 4-3 a hazaiaknak!
52'
GÓÓÓÓÓL! Megint egál, 3-3! Fekete József veheti át a tizenhatos vonalán, a kapuval szemben a labdát szabadon, majd nagy erővel a léc alá lő, ezzel újra kiegyenlítenek a hazaiak!
47'
Rögtön egy nagy hazai helyzet: egy távoli lövést csak kiütni tud Fazekas, az erre érkező Illés pedig elesik a kapus mellett, de már emelkedik a partjelző zászlaja, így ha át tudta volna emelni a kapust, akkor sem érvényes a gól.
46'
Folytatódik a mérkőzés.
SZÜNET
45'
Véget a fordulatokban gazdag első félidő: bár egyenlítését követően inkább a Dorozsmának állt a zászló, azonban gyorsan fordítani tudott a Deszk is, amely Gallai mesterhármasával a szünetben vezet az idény utolsó mérkőzésén.
44'
GÓÓÓÓÓÓL! Hány fordulat van még a meccsben?! Vezet a Deszk, 2-3! Major vezette jó harminc méteren keresztül a labdát, átfűzte magát négy védőn is, betört a tizenhatoson belülre, majd a legurított labdáját Gallai laposan a bal alsóba vágta, 2-3!
39'
GÓÓÓÓÓL! Ehhez képest az első helyzetét gólra váltja a Deszk, mióta hátrányba kerültek, ezzel újra egál, 2-2! Gallait nem fogják szorosan középen, így át tudja venni a beadást, egy csellel elküldi a védőjét, majd laposan a bal alsóba gurít, ez védhetetlen Udvari számára, kissé a semmiből, de kiegyenlít a Deszk!
37'
Egy kicsit leült most a meccs az utóbbi, eseménydús időszakot követően: a Deszk kezdeti lendülete alábbhagyott, és most fájhatnak igazán azok a lehetőségek, amiket a meccs elején kihagytak a vendégek.
32'
Ottlik lábában is ott maradt a harmadik: Géczi bal oldali beadását teljesen üresen veheti át a kaputól mintegy három méterre Ottlik, aki fordulás után lő, de labdája elzúg a kapu előtt keresztbe.
30'
Majdnem ott a harmadik! Makai távoli bombáját kitolja Fazekas, majd a kipattanót Géczi átíveli az ötös jobb sarkára, Illés be is fejeli, de már les miatt érvénytelen a gól.
Időközben a Vásárhely II. nagyon magabiztosan vezet az Üllés ellen: 4-0 már a listavezetőnek.
28'
GÓÓÓÓÓL! Itt az eredménye, fordít a Dorozsma, 2-1! Ottlik lép ki a jobbösszekötő helyén, és ő is okos megoldást választ: átpöcköli a labdát Fazekas fölött, a védők már nem érnek vissza, már a hazaiaknál az előny!
26'
Szépen építette fel most a támadását a Dorozsma: egy érintőt követően Géczi léphetett ki a bal oldalon, azonban ő rögtön elcsavarta: a rövid alsóba tartó labdára leért Fazekas. Az egyenlítés óta lendületbe jött a Dorozsma.
22'
GÓÓÓÓÓL! Egyenlít a Dorozsma, 1-1! Fekete kap egy kiváló mélységi passzt középen, a leshatárról kiugorva pedig kicselezi Fazekast is, és a kapuba gurít, 1-1!
20'
Szentmártoni jó húsz méteres szabadrúgása a keresztléc felett alig fél méterrel kötött ki.
18'
Az első komolyabb hazai helyzet: Makai indult meg középen, a védőket kicselezve pedig egészen a tizenhatoson belülre jutott, de lapos lövését lábbal védi Fazekas. Az elmúlt percekben inkább a Deszknél volt a labda, a vendégek higgadtan, megfontoltan játszanak.
13'
Megint Szentmártoni! Ismét megfeledkezik róla a dorozsmai védelem a bal oldali beadást követően, közeli fejese ezúttal a másik, jobb oldali kapufa mellett zúg el - egyelőre a vendégek támadásban jóval élesebbek.
A Dorozsma bajnoki címe még távolabb azzal a ténnyel, hogy a rivális Hódmezővásárhely is megszerezte a vezetést az Üllés ellen. Online közvetítésünket itt követhetik!
9'
GÓÓÓÓÓÓL! Méghozzá micsoda gólt lőtt Gallai! Egy felpasszolt labdát sarokkal tesz maga elé a támadó, majd lefutja a hazaiak védelmét, és okosan, Udvari fölött átemeli a labdát egy leheletfinom mozdulattal, vezet a Deszk, 0-1!
7'
Ez sem volt kisebb helyzet: Nagy Krisztián keresztlabdája után Gallai fejeli vissza a jobb oldalra, egy pattanás után Szentmártoni lő, de nem találja el jól a labdát - mérges is Udvari a társakra, hiszen elég tisztán hagyták a deszki támadót.
3'
Az első lehetőség a csere nélkül kiálló vendégeké: egy bal oldali beadást Tóth Attila fejel az ötösről centikkel a bal kapufa mellé.
1'
A piros mezes Deszk kezdte a játékot - a hazaiak fehér felsőben, kék nadrágban játszanak. Szikrázó napsütés, lengedező szél - ideális időjárás az idény utolsó mérkőzéséhez.
A mérkőzés Brezovai Zoltán sípjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

A tavasz két legjobb csapata találkozik az utolsó fordulóban Kiskundorozsmán: a dorozsmaiak mellett a Deszk is csupán egyetlen vereséget szenvedett a téli szünet óta, így igazán színvonalas meccsre van kilátás kettejük csatáján. A deszkiektől 26 pontot levontak, így csupán az utolsó előtti helyen állnak 14 győzelmük ellenére és a szezon utolsó meccsétől függetlenül már biztosan itt is végeznek, míg a Kiskundorozsma még akár bajnok is lehet - igaz, ehhez arra is szükség lenne, hogy a listavezető Hódmezővásárhely vereséget szenvedjen odahaza az Ülléstől, és még a gólarány sem mindegy, tehát egy minél nagyobb arányú sikerre lenne szüksége Fazekas István tanítványainak. A két csapat meccse abból a szempontból is érdekes lehet, hogy a SZEGEDma.hu Csongrád megyei Magyar Kupában éppen a Dorozsma búcsúztatta a Deszket saját közönsége előtt a sorozat korábbi szakaszában, így van miért visszavágnia Lehota István együttesének - igaz, az őszi utolsó bajnokin ezt már megtette a héten a kupában a döntőt elvesztő csapat ellen a Deszk. Közel sem lefutott meccs vár ránk tehát a megyekettő utolsó fordulójában!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.