Sport

Labdarúgás: a szünet után fordított és bent maradt a HFC + FOTÓK

Labdarúgás: a szünet után fordított és bent maradt a HFC + FOTÓK

2016. június 5., vasárnap
Labdarúgás: a szünet után fordított és bent maradt a HFC + FOTÓK
hfc_esmtk48_gs

A második félidőben húsz perc alatt fordított, így bent maradt az NB III-ban a Hódmezővásárhelyi FC.

Komoly tétje volt még az ESMTK elleni szezonzárónak a Hódmezővásárhelyi FC számára, hiszen Kökény Tamásék számára legalább egy pontra még szükség volt annak érdekében, hogy ne a többi pályán született eredménytől függjön a sorsuk a biztos bent maradást illetően. A tét rá is nyomta a bélyegét a meccsre: a félidő első fele gyakorlatilag említésre méltó esemény nélkül telt el, majd a kemény ütközeteket megszakítva

Kocsis Gergő

eresztette meg az első kaput eltaláló lövését. Ezt követően volt egy erősebb öt perce az ESMTK-nak, de ekkor sem tudott nagyobb lehetőséget kialakítani a vendég csapat, amely azonban a szünet előtt mégis előnybe került: egy jó helyről járó szabadrúgáshoz

Boda József

állt oda, akinek csavarására már nem ért le

Bordás Dániel

, így a Liza vezetett a szünetben. A fordulást követően nagy elánnal kezdett a HFC, a vásárhelyiek erőfeszítéseit szintén egy pontrúgás koronázta meg: gyakorlatilag ugyanabból a szögből végezhetett el szabadrúgást

Bartyik Norbert

, csak valamelyest távolabbról: lövése azonban hasonlóan a kapuban kötött ki, mint Boda szabadrúgásánál, csak a felső sarokban landolt a labda, 1-1 - mindez már a bent maradást eredményezte a HFC-nél. A gól megfogta a vendégeket, akik addigi egyik legjobbjukat,

Kocsis Dávidot

is elvesztették sérülés miatt. Húsz perccel a vége előtt jött az újabb fordulat a meccsben: egy vásárhelyi szögletet követően

Kökény Tamás

került a földre, a lerántásért büntetőt ítélt

Bálint Attila

játékvezető: a tizenegyest

Tóth Imre

magabiztosan rúgta a vendégek kapujába, így fordított a HFC, 2-1. Sőt, a középkezdést követően végleg el is döntötte a meccset

Major László

csapata, a labdaszerzést követően

Szabó Dávid

nézhetett farkasszemet a még rendezetlen védelem mellett

Sebastian Bonicával

, majd a kapus lába között a labdát a kapuba rúgva megszerezte a harmadik hazai találatot, 3-1. A hajrában már komolyabb esemény nem történt - a HFC egy remek második félidőt produkálva bedarálta az ESMTK-t, így győzelmével bebiztosította jövő évi harmadosztályú tagságát. Sikerével a Hódmezővásárhelyi FC 33 pontot szerzett az NB III Közép csoportjában, amivel a 15. helyre futott be a 17 csapatos mezőnyben.

Hódmezővásárhely, 400 néző
2016. június 5., 18.00
Hódmezővásárhelyi FC
ESMTK
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Bálint Attila •* Asszisztens: Pogonyi Ferenc, Zahorecz Roland.
3
-
1

Labdarúgó NB III Közép csoport, 34. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC - ESMTK 3-1 (0-1)

Hódmezővásárhely, 400 néző. Vezette: Bálint Attila (Pogonyi Ferenc, Zahorecz Roland)

HFC:

Bordás - Tóth J., Tóth I., Kökény, Marton, Markovic, Lazinica, Szilágyi, Bartyik N. (Brizik-Bodrogi, 89'), Tóth A. (Mezei, 77'), Szabó (Mihálffy, 86').

Vezetőedző:

Major László.

ESMTK:

Bonica - Lázár, Nemes, Vass, Tóbiás, Kiss D., Túri, Bányai (Mag, 86'), Kocsis G., Kocsis D. (Németh Z., 61'), Boda.

Vezetőedző:

Turi Zoltán.

Gól:

Bartyik (52'), Tóth I. (72', büntetőből), Szabó (73') ill. Boda (41')

Sárga lap:

Tóth J. (48'), Bartyik (52'), Lazinica (57'), Mezei (90+3') ill. Tóbiás (54'), Nemes (71'), Bányai (85') Major László:

"Nagyon nehéz helyzetben lévő csapatot vettem át, ezzel együtt nagyon nagy felelősség volt rajtam és a csapaton is, mert olyan körülmények vannak Vásárhelyen, aminek köszönhetően elképzelhetetlen volt, hogy kiessen a csapat. A félidőben megpróbáltam megnyugtatni a srácokat, arra kértem őket, hogy ne szaladjanak ki, mert egy kontra végzetes lehet. Az őszi tizenegy pont dupláját szereztük tavasszal, de ilyen nehéz félszezonom még nem volt. Mindenkinek köszönöm a segítséget, köszönöm azt, hogy ilyen körülmények között dolgozhattunk, mert Csongrád megyében Hódmezővásárhelyen van a legjobb infrastruktúra. Bízom benne, hogy a jövő szezon sokkal könnyebb lesz, mint az idei."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+6'
Vége, Bálint lefújja! Második félidőben mutatott játékával legyőzi az ESMTK-t, így biztosan jövőre is NB III-as a Hódmezővásárhelyi FC!
90+4'
Sportszerű jelenet, a vásárhelyi kispad ápolja a vendégek sérüléssel bajlódó játékosát, Kocsis Gergőt.
90+3'
Mezei is sárgát kap egy korábbi faultja után.
90'
Öt perc ráadást jelez Bálint Attila játékvezető.
89'
Kihasználja utolsó cserelehetőségét is Major László: Bartyik Norbert helyett Brizik-Bodrogi István áll be.
86'
Változtat mindkét csapat hajrára: a HFC-ben Szabó helyére Mihálffy áll be, míg a vendégeknél, az imént lapot kapott Bányait Mag váltja.
85'
Bányai kap lapot a korábbi faultjáért - jól alkalmazta most az előnyszabályt a játékvezető.
85'
Mezei pattogós lövését fogja Bonica.
82'
A két kispad szólalkozik össze, miután a pályán belülről is röpködnek a szavak kifelé: kezd kicsit paprikássá válni a hangulat, pedig eddig igen sportszerű meccs volt.
77'
Cserél a HFC: Mezei áll be a hazaiaknál, míg Tóth Attilának ér véget a találkozó.
73'
GÓÓÓÓÓL! A középkezdés után labdát szerez a HFC, Szabó Dávid leválik a védőről, csak Bonica vele szemben - nem hibázza el a ziccert, 3-1 a Vásárhelynek - ezzel valószínű eldőlt, és bent marad a HFC!
72'
GÓÓÓÓÓL! Tóth Imre állt oda a büntetőhöz, aki higgadtan a bal alsóba lőtte a labdát, Bonica a másik irányba mozdult el, fordít és vezet a HFC, 2-1!
71'
Nemes kapott sárgát a büntetőt követően.
71'
TIZENEGYES! Tóth Attila szögletét követően eltűnik középen Kökény, Bálint Attila pedig a mészpontra mutat!
66'
Kicsit leült a meccs az utóbbi percekben, főleg az első negyed óra igen eseménydús időszakát követően. Közben Kocsis Dávidot még mindig ápolják, hordággyal hagyja el a pályát.
61'
Kényszerű cserét kell végrehajtania az ESMTK-nak, egy légi párbaj során megsérült Kocsis Dávid, aki nem is bírja folytatni a játékot, Németh Zoltán váltja őt.
57'
Beindult a kártyaparti: Lazinica is besárgul talpalásért.
56'
Marad támadásban a HFC: Markovic jobbra tett félmagas labdáját kapásból íveli a hosszúra Lazinica, de az ott érkező Szabó egy centivel lemaradt.
54'
Tóbiás kap sárgát, miután hosszasan rángatta ellenfelét.
52'
A gólját mezét levéve ünnepli Bartyik, amiért felmutatja a sárgát számára a játékvezető.
52'
GÓÓÓÓÓÓL! Egyenlít a HFC! Egy picivel távolabbról lőhetett szabadrúgást a Vásárhely, mint Boda a gólja előtt, de Bartyik remekül tekeredő lövése a bal felsőben landolt, 1-1!
48'
Tóth Józsefé a meccs első sárgája, aki Bodával szemben késett el belépőjekor.
46'
Nagy lendülettel kezd a Vásárhely: Bartyik rögtön meglép a védőjétől a jobb oldalon, de lapos beadását az előtt kivágják, hogy kapura lőhette volna azt az érkezők közül valaki.
46'
Folytatódik a meccs, a szünetben egyik mester sem változtatott övéin. Idő közben elkezdett csöpörögni az eső.
SZÜNET
45+1'
Véget ér az első félidő: Boda szabadrúgásával vezet az ESMTK, a biztos bent maradáshoz jóval több kell a HFC-től a szünet után!
45'
Egy perc hosszabbítást jelez Bálint Attila.
41'
Gól, vezet az ESMTK! Boda végezhetett el szabadrúgást 18 méterről, a kapuval szemben: ballábas tekerése a bal alsóban kötött ki, Bordás rajta volt, de nem ért le, 0-1. Innentől kell nagyon mennie a HFC-nek!
38'
Lazinica szerzett labdát a félpályánál, majd a balon induló Tóth Attilát ugratta volna ki, de ez is hosszú volt, így felszedte a labdát Bonica.
36'
A kisebb erzsébeti mezőnyfölényt követően újra kiegyenlített játék zajlik a pályán: erről a pontról nehezen mozdul el a meccs, persze ez az egy pont tulajdonképpen teljesen jó a HFC-nek is.
29'
Egyre veszélyesebb az ESMTK: Marton mellett Kiss Dávid tudta megtolni a labdát a jobb szélen, de kapu előtt keresztbe lőtt labdája túlságosan mély volt a társnak.
26'
Az első kaput eltaláló lövés a vendégeké: Boda centerezése után Kökény csúsztat, a lecsorgó labdát pedig a kapuval szemben tíz méterről Kocsis Gergő lőtte laposan kapura, de Bordás magabiztosan fogta a labdát.
24'
A meccs során először jut el a vásárhelyi tizenhatoson belülre az ESMTK, de a beívelt labdáknál hiba nélkül teszi a dolgát a vásárhelyi védelem.
18'
Markovic fejelhet az ötösről egy jobb oldali szöglet után: labdája azonban jóval a kapu fölött kötött ki.
17'
A helyzet változatlan: bár a HFC-nél van többet a labda, de komolyabb helyzet egyelőre nem alakult ki a meccsen.
11'
Kemény párharcokkal tarkított mezőnyjáték zajlik az utóbbi percekben: az látszik, hogy attól függetlenül, hogy az ESMTK számára már nincs tétje a mai meccsnek, közel sem veszik félvállróla dolgot.
4'
Máris felhördül a publikum: Markovic agresszív labdaszerzése után Szilágyi ugratta volna ki Bartyikot laposan, de labdája egy leheletnyivel hosszabb volt a kelleténél.
1'
A hazaiak kezdték a meccset. A HFC tiszta pirosban, az ESMTK pedig fehér szerelésben lép pályára.
17.51 - A mérkőzés kezdete előtt a klub dobogón végzett utánpótlás-csapatait köszöntötték. 17.47 - Köszöntjük olvasóinkat Hódmezővásárhelyről, az idei utolsó bajnoki mérkőzés következik a HFC számára, amelyen nem kisebb a tét, mint a biztos bent maradás bebiztosítása - ehhez legalább egy pontra szükség lesz az ESMTK ellen Major László tanítványainak. A mérkőzés Bálint Attila sípszavára 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.