Sport

Íjászat: Egyéniben versenyben a magyarok a riói indulásért, csapatban nincs kvóta

Íjászat: Egyéniben versenyben a magyarok a riói indulásért, csapatban nincs kvóta

2016. június 13., hétfő
Íjászat: Egyéniben versenyben a magyarok a riói indulásért, csapatban nincs kvóta
banda_arpad_nimes

A hétfői rangsoroló alapján mindhárom magyar versenyző folytathatja szereplését az íjászok utolsó olimpiai kvalifikációs versenyén, melyet a vasárnapig tartó antalyai világkupa keretében rendeznek meg. Csapatban viszont nem lesz riói kvóta.

A legjobb magyar teljesítményt 654 FITA-körrel

Banda Árpád

érte el a rangsorolóban a viadal honlapja szerint: a kvalifikációban jelen állás szerint a 16. kiemeltként várja a pénteki viadalt, ám ez még módosulhat, ha a csütörtöki csapatverseny után esnek ki előle kvótát szerzett versenyzők. Banda egyedüli magyarként a szerdán kezdődő világkupa-versenyben is részt vehet, ide a 66. helyen jutott be, ellenfele az orosz

Vitalij Popov

lesz az első fordulóban.

Buzás Károly

630 körrel 62.-ként, míg

Gajdos Csaba

610-zel 93.-ként rangsorolt a kvalifikációs versenyre. A 104 fős világkupában egyikük sem szerepelhet, miután a 157., illetve a 197. pozícióban fejezték be ennek selejtezőjét. Csapatban az 1894 FITA-kör a kvalifikációs versenyre a 35., a világkupára a 43. helyre volt elég a rangsorolóban, s mivel mindkét sorozatban a legjobb 16 nemzet vesz részt, így eldőlt, hogy csapatban nem szerez kvótát Magyarország. Az antalyai viadalon nemenként három egyéni és három csapatkvótát osztanak ki. Rióban a csapatban is szereplő országok három versenyzőt indíthatnak az egyéni versenyben, más nemzetek viszont csak egy íjásszal vehetnek részt a játékokon. A kvalifikáció a nemzetre vonatkozik. A kvótás helyre bárki nevezhető, aki július 11-ig teljesíti a minimális selejtezős pontszámot, amely a férfiaknál 630 FITA-kör. Ezt eddig a magyar versenyzők közül Banda Árpád, valamint Buzás Károly lőtte meg. Legutóbb az 1996-os atlantai játékokon vett részt magyar íjász.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.