Sport

Hátország: parádés továbbjutás, összesítésben 7-0-ra verte a Debrecent a SZEAC U14

Hátország: parádés továbbjutás, összesítésben 7-0-ra verte a Debrecent a SZEAC U14

2016. június 5., vasárnap
Hátország: parádés továbbjutás, összesítésben 7-0-ra verte a Debrecent a SZEAC U14
szeac_u14_fb

Néhány napon belül másodszor is meggyőző különbséggel verte a Debreceni Sportiskola fiataljait, ezáltal bejutott az NB I-es tagságért zajló rájátszás második körébe az L-IT SZEAC U14-es csapata.

Hasonlóan a

szerdai odavágóhoz

, ezúttal is hajdúsági rohamokkal indult a találkozó,

Zékány Botondnak

két nagy bravúrt is be kellett mutatnia az összecsapás korai szakaszában. Ezt követően azonban magára talált a szegedi együttes, amely a 27. percben megszerezte a vezetést

Vincze Zsombor

látványos egyéni akciója végén: a támadó két védőt is kicselezett, majd a tizenhatoson belülre törve

Szabó Sándor

kapus lábai között továbbított a hálóba. (0-1) A hazaiak még szinte fel sem ocsúdtak, máris újra készülődhettek a középkezdésben, az első félóra végén ugyanis egy kisszöglet után

Holcsik Bálint

mesterien bombázott a léc alá a tizenhatos sarkától. (0-2) Fordulás után sem állt le a SZEAC-henger. Az 50. percben a nem sokkal később lecserélt Vincze villant ismét, amint egy kontra lezárásaként előbb oda-vissza befűzte védőjét, majd okosan kilőtte a hosszú alsó sarkot. (0-3) Az i-re a pontot a hajrába érkezve Molnár Bálint ügyes átlövése tette fel, amely a jobb alsó sarokban landolt. (0-4)

Paksi Péter

legénysége kettős győzelemmel, 7-0-ás összesítéssel abszolválta a párharcot, így folytathatja útját a jövő évi NB I felé. A csapat a következő körben az Egri Sportcentrum SE fiataljaival méri össze erejét a fináléért. A másik ágon az FC Dabas és a Szolnoki MÁV FC küzd meg egymással.

Fiú labdarúgó U14-es NB II rájátszás, 1. forduló 2. mérkőzés:

Debreceni SI - L-IT SZEAC 0-4 (0-2)

Debrecen, DVSC-stadion, műfű. Vezette: Veres János (Sztányi Tibor, Kiss Petra).

Debrecen:

Szabó – Gellén, Lipők, Kontra (Sustyák 46'), Varga, Mak, Zubora (Németh 52'), Simon (Borsi 75'), Kenderesi, Nagy (Prokisch 50'), Burai.

Vezetőedző:

Jankovics Sándor.

SZEAC:

Zékány - Kovács, Mészáros, Ottlik, Nagypál, Fazekas (Kalmár 46'), Török, Veszelka (Ábrahám 57'), Holcsik (Molnár 52'), Csányi (Barna 52'), Vincze (Gera 57').

Vezetőedző:

Paksi Péter.

Gólszerzők:

Vincze (27', 50'), Holcsik (29'), Molnár (70').

Sárga lap:

Gellén (18'), Kontra (30'), Simon (33'), ill. Vincze (27'). Paksi Péter:

"Bár az eredményt tekintve nagyon egyértelműnek tűnhet a győzelmünk, valójában azonban mindenkinek a maximumot kellett nyújtania ehhez a sikerhez. Műfüvön játszottunk, ráadásul a debreceniek megkapták azt a játékvezetői hátszelet is, amire számítottunk. A csapat ugyanakkor ezt is elbírta, és rendkívül jó hozzáállással, jól futballozva, magabiztosan nyerte meg a mérkőzést! Egyáltalán nem volt ez sétagalopp, de egészen kiváló teljesítmények voltak ma a csapatunkban."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.