Sport

Euro 2016: Alkoholtilalom Lyonban a mérkőzések napján

Euro 2016: Alkoholtilalom Lyonban a mérkőzések napján

2016. június 13., hétfő
Euro 2016: Alkoholtilalom Lyonban a mérkőzések napján

A lyoni prefektúra hétfőn bejelentette, hogy a városban tilos alkoholtartalmú italok értékesítése a labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseinek napján.

A közép-franciaországi városban hétfőn játsszák az első rangadót, 21 órakor Belgium és Olaszország nemzeti válogatottja a nemrég felavatott 59 ezer férőhelyes új stadionban csap össze. A prefektúra mindkét országból 15 ezer szurkolóra számít. A résztvevő csapatok szurkolói csoportjainak mindennemű alkoholtermék értékesítése tilos - jelentette be hétfőn a prefektúra. Az utasítás alkalmazásához a kereskedők kérhetnek rendőri beavatkozást, amennyiben szükségesnek látják. Az intézkedés előzménye, hogy a szombati angol-orosz csoportmérkőzés előtt huligánok randalíroztak és verekedtek több napon át Marseille-ben, Lyonban ugyanakkor eddig "semmilyen komoly incidens" nem történt - hangsúlyozta a prefektúra. "Tudjuk, hogy vannak durvább belga szurkolók, de azt is tudjuk, hogy tegnap este például a lyoni ultrák keresték az összetűzéseket a belgákkal, ezért felléptünk" - fogalmazott Michel Delpuech prefektus a France Info hírrádióban. Hétfő délelőtt a belga és az olasz szurkolók is nemzeti lobogókkal vonultak Lyonban, de incidensek nem voltak, az emberek jókedvűen énekeltek. A három napig tartó marseille-i erőszakhullám miatt

Bernard Cazeneuve

belügyminiszter felszólította az illetékeseket, hogy a mérkőzéseknek otthont adó városokban korlátozzák az alkoholtartalmú italok értékesítését. Ez a meccsek előtti estén és a mérkőzések napján a közterületekre és a stadionok környékére vonatkozik. Eddig Lensban tiltották be a tömény italok árusítását a város központjában, más szeszesitalok értékesítését pedig korlátozták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.