Sport

Átadták a megújult palánkokat a műjégpályán + FOTÓK

Átadták a megújult palánkokat a műjégpályán + FOTÓK

2016. június 16., csütörtök
Átadták a megújult palánkokat a műjégpályán + FOTÓK
jegpalya_sajttaj006kf

Megújult a szegedi műjégpálya palánkrendszere: a mintegy harminc éves szerkezetet teljesen, a mai kor követelményeinek megfelelően felújították, és további fejlesztések is várhatóak a létesítményben.

A csütörtöki sajtótájékoztatót a Tornádó Team sportolói, illetve a Toldy utcai óvoda tanulói által tartott bemutató nyitotta a műjégpályán. Ezt követően

Szentgyörgyi Pál

(MSZP) gazdasági alpolgármester elmondta, korábban ugyan már volt egy próbálkozás azt illetően, hogy felújítsák a palánkokat, ez akkor nem sikerült. Az időszerű csere végül a Tisza Volán SC jégkorong-szakosztályának segítségével, egy TAO-pályázatnak köszönhetően valósulhatott meg: a beruházás 30%-át az önkormányzat állta. A gazdasági alpolgármester hozzátette, további fejlesztések várhatóak a létesítményben, elsőként várhatóan jövőre a hűtési rendszer is korszerűbbé válhat, ami közel 130 millió forintos beruházás lesz. A műjégpálya egyik nagy problémája, hogy kevés jégidőt tud biztosítani a sportolóknak, elsősorban ezen segíthet az új berendezés, amellyel megpróbálnak megfelelni a műjégpálya közönségének.

Lippai Pál

, a Tisza Volán SC jégkorong-szakosztályának leköszönő vezetője kifejtette, a közeljövőben az 1994-ben épült tetőszerkezet is megújulhat annak érdekében, hogy megfelelő hőszigetelés legyen, valamint új eredményjelzővel is gazdagodhat a pálya. "Ezek a fejlesztések nem csak a jégkorong sportot, hanem a többi sportágat, valamint a közönségkorcsolyázást is szolgálják" - mondta Lippai Pál.

Kővári Árpád

, a Tisza Volán SC elnöke úgy nyilatkozott, három éve kezdődött el a munka a jégpálya felújításával kapcsolatban, és példaértékű a város és a klub összefogása ebben az ügyben.

Joób Márton

(MSZP) a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnöke pohárköszöntőjében elmondta: terveik szerint minden évben tartanának hasonló sajtótájékoztatót, hiszen ez azt jelentené, hogy évről-évre fejlődne a létesítmény. A felújításnak köszönhetően akár nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmas lehet a szegedi létesítmény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.