Sport

Labdarúgás: esélyt sem hagyott a Komlónak a SZEOL + FOTÓK

Labdarúgás: esélyt sem hagyott a Komlónak a SZEOL + FOTÓK

2016. május 8., vasárnap
Labdarúgás: esélyt sem hagyott a Komlónak a SZEOL + FOTÓK
szeol-komlo039kf

Magabiztosan nyerte meg a vasárnapi rangadót a SZEOL SC, amely négyet vágott a második félidőben kilenc fővel játszó Komlónak. Tóth Ákos csapatának még négy pontra van szüksége a biztos feljutáshoz.

Az eltiltott

Forró Attila

mellett a sérült

Grünvald Attilára

és

Ondrejó Tamásra

sem számíthatott a Komló elleni bajnokin a SZEOL SC vezetőedzője,

Tóth Ákos

:

Gajág Gergő

és

Nikola Maksimovic

viszont vállalni tudta a játékot. A szegediek számára az volt a tét az idei utolsó előtti hazai meccsen, hogy amennyiben nyerni tudnak, akkor a Komlót kiütik a feljutásért vívott harcból, egyben négy körrel a vége előtt kilenc ponttal meglépnek az üldöző Budafok előtt. Mindkét együttes nagy elánnal kezdett, az első negyed óra magas ritmusát végül egy szegedi szöglet törte meg: komoly helyzetet ugyan egyik fél sem tudott kialakítani, de a szöglet utáni nem tudtak felszabadítani a vendégek, majd a hosszún üresen maradt Gajág kapásból a léc alá vágta a labdát, 1-0. Öt perccel később a másik középhátvéd,

Rácz László

is betalálhatott volna, sőt, megeshet, hogy lövése el is jutott a gólvonal mögé, de közeli lökete után

Pokorni Péter

még kiszedte a labdát, azonban nagyon úgy tűnt, hogy mindezt már a vonal mögül tette, minden esetre

Csonka Bence

nem ítélt gólt. A Komló jóformán a nagy bedobások után jutott legközelebb a szegedi kapuhoz, majd mindkét csapatnak kényszerű cserét kellett végrehajtania: előbb a vendégeknél

Preiningert

váltotta

Nagy Norbert

, majd Gajág Gergő is jelezte, hogy nem tudja folytatni, így

Makra Zsoltnak

kellett beállni még a szünet előtt. Hogy még kedvezőbb legyen a SZEOL helyzete, arról nem sokkal a lefújás előtt

Stefan Tomisic

tett: átvétele után remekül lőtte ki a bal felső sarkot a tizenhatoson belülről, így megnyugtató, kétgólos előnnyel mehetett az öltözőbe a SZEOL. A térfélcserét követően sem tudott újítani a Komló, a szegediek pedig mintegy negyed órát követően még előnyösebb helyzetbe kerültek: egy komlói támadás végén előbb egy tizenhatoson belüli faultért, majd egy kezezésért is büntetőt reklamáltak a vendégek, a partjelző intésére a szöglethez készülődő Nagy Norberthez kifutó Csonka Bence játékvezető pedig előbb számára, majd

Károly Viktornak

is felmutatta a piros lapot reklamálásért, így kettős emberelőnybe is kerültek a szegediek. Innentől kezdve bár rendületlenül ment előre a Komló, de a SZEOL kedvére alakíthatott ki helyzeteket,

Kéri Tamás

labdaszerzése és sprintje után pedig az előzékeny Stefan Tomisic átlépte a labdát az érkező Nikola Maksimovic előtt, aki közelről a kapuba pofozta a labdát, 3-0. Sorra alakította ki lehetőségeit a SZEOL, végül

Puskás Csaba

lőtte be a negyediket, kialakítva ezzel a végeredményt: Beretka Péterék talán a vártnál jóval könnyebben verték meg a Komlót, és ezzel egy nagy lépést tettek a másodosztályú tagság felé. Ahhoz, hogy ezt elérjék, a szegedieknek a hátralévő négy meccsen négy pontot kell szerezniük - már abban az esetben, ha a Budafok megnyeri a hátralévő összes meccsét, így elképzelhető, hogy ennél kevesebb pont is elég lesz a feljutáshoz, főleg úgy, hogy a Budafok még elutazik a bajnok Kozármislenyhez. A kiválóan futballozó SZEOL megérdemelt győzelmet aratott ma, és a szükséges hét pontból hármat már bezsebelt. A legfőbb cél elérésnek érdekében legközelebb jövő vasárnap Bölcskén tehet újabb lépéseket Tóth Ákos együttese.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 400 néző
2016. május 8., 17.30
SZEOL SC
Komlói Bányász SK
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Csonka Bence •* Asszisztens: Csatári Tibor, Flinta Zoltán.
4
-
0

Labdarúgó NB III Közép csoport, 30. forduló:

SZEOL SC - Komlói Bányász SK 4-0 (2-0)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 400 néző. Vezette: Csonka Bence (Csatári Tibor, Flinta Zoltán)

SZEOL:

Leindler - Buzási, Rácz, Gajág (Makra, 43'), Müllerlei (Végh, 70'), Kéri, Puskás, Fülöp, Maksimovic, Tomisic (Kántor, 80'), Beretka.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Komló:

Pokorni - Vágner, Szalontai, Károly, Preininger (Nagy N., 38'), Ferencz, Halasi, Szlama (Kovács P. - a szünetben), Bölcsföldi (Mészáros, 70'), Bata, Márkvárt.

Vezetőedző:

Varga Balázs.

Gólszerzők:

Gajág (17'), Tomisic (45+1'), Maksimovic (66'), Puskás (85')

Sárga lap:

Kiállítva:

Károly (58'), Nagy N. (58') Tóth Ákos:

"A jó ló a derbi napján futja a jó időt, mára sikerült a legösszeszedettebb játékunkat produkálni, és egy nagyon erős ellenfelet tudtunk fölényesen megverni. A két kiállítás nyilvánvalóan eldöntötte a mérkőzés sorsát. Egyre közelebb kerülünk a céljainkhoz, ami még azonban nincs meg. Az álmaimban szerepel egy olyan jövő, hogy mi az NB II-ben játszunk, a Szeged 2011 az új stadionban az NB I-ben játszik, a Mórahalom és a Vásárhely személyében pedig két erős klub lenne az NB III-ban Csongrád megyében. Remélem, ez az álom egyszer valóra válik."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+1'
Vége, Csonka lefújja, roppant magabiztosan húzta be a Komló elleni rangadót a SZEOL SC, amely ezzel egy újabb nagy lépést tett az NB II felé!
90'
Buzási is feliratkozhatott volna a góllövők közé: egy jobb oldali élesen belőtt labdára érkezett a szegedi, aki be is dobta magát, de így sem érte el a labdát.
85'
GÓÓÓÓÓL! Szépen megjáratta a labdát a Komló tizenhatosa előtt a SZEOL, majd Puskás előtt nyílt egy kis terület a tizenhatoson belül, aki el is lőtte a labdát, ami Pokorni kezei alatt be is csúszik a bal alsóba, 4-0.
81'
Beretka léphetett ki teljesen üresen a félpályánál, majd bevárta Maksimovicot, aki önzetlenül visszapasszolt társához, azonban Beretka 15 méteres lövése pont középre érkezett, így Pokorni kiütötte azt.
80'
Tomisic kap vastapsot a nézőktől: kihasználja harmadik cserelehetőségét is Tóth Ákos, az egyik gólszerzőt Kántor váltja.
79'
Szép elképzelés volt: Beretka kisszöglete után élesen lőtte a kapu elé a labdát, Maksimovic próbálta kapura csúsztatni, nem is tévedett sokat, de már lest is intett az asszisztens.
77'
Leindler vetődése kap tapsot a közönségtől: Bata 20 méteres szabadrúgását védi szép mozdulattal a SZEOL kapusa. A Komló harci modorára ugyanakkor nem lehet panasz, kilenc emberrel is becsülettel mennek előre a vendégek.
73'
Újabb szegedi helyzet: Beretka elöl még ugyan időben mentenek, a lecsorgóra érkezik Tomisic, aki egy tolást követően ballal laposan lő öt méterről, de pont Pokorni kezeiben hal el a labdája.
71'
Ó, ezt most csúnyán fölé rúgta Végh! A bal oldali akciót követően középen lendületből érkezett Végh Ariel, aki kapásból lőtt, de méterekkel a kapu fölött kötött ki tizenhatoson belülről elengedett kapáslövése.
69'
Mindkét csapat cserél: a vendégeknél Bölcsföldi helyére Mészáros áll be, míg a SZEOL-ban Müllerleit Végh Ariel váltja.
68'
Kedvére támadhat a SZEOL: lényegesen könnyebb persze a szegediek helyzete, hiszen immáron háromgólos előnye mellett kettős emberelőnyben is játszanak a szegediek.
66'
GÓÓÓÓL! Kiválóan végigvitt támadás végén megszerzi a harmadikat is a SZEOL! Kéri szerzett labdát a szegedi tizenhatosnál, majd a vendég büntetőterületig nyargalt vele, egy visszacsel után laposan középre passzolt, ahol Tomisic átlépte a labdát, az érkező Maksimovic pedig a kapuba passzolt nyolc méterről, 3-0!
61'
Maksimovic vezet végig egy kontrát, majd befele tör, és egy igazítás után 18 méterről kapura is lő: labdája azonban jóval a komlói kapu fölött köt ki.
58'
KIÁLLÍTÁS! MÉGHOZZÁ RÖGTÖN KETTŐ IS! Partjelőze intésére fut ki Csonka a szöglethez készülődő komlóihoz, majd előbb felmutatja a pirosat Károlynak, ezt követően Nagy Norbertnek is felmutatja a piros kártyát! Kettős emberelőnyben a SZEOL!
57'
Valósággal letámadják Csonka Bencét a komlóiak: egyszerre két tizenegyest reklamálnak a vendégek, előbb egy tizenhatoson belüli fault, majd egy kezezés okán.
52'
Ráczot figyelmezteti utoljára Csonka Bence: ez volt a második faultja, a harmadik már lapot fog adni a játékvezető.
50'
Maksimovic húzza meg a bal oldalon, majd középre is tudja kanyarítani, de magas ívű labdájára nem érkezik senki a hosszún.
49'
Ígéretes szegedi kontrát akaszt meg Csonka Bence sípszavával: bár mintha szabálytalanul szerzett volna labdát Rácz, de indításával Tomisic léphetett volna ki teljesen zavartalanul a jobb szélen, azonban visszafújta ezt a sporttárs, és játékvezetői labdával folytatódott a meccs.
46'
A szünetben cserélt a Komló: Kovács Péter állt be Szlama helyére.
46'
Folytatódik a mérkőzés.
SZÜNET
45+3'
Lefújja Csonka Bence az első félidőt: remek 45 percet produkált a SZEOL, amely nem engedte komoly helyzetig a Komlót, a szünet előtt lőtt góllal pedig jó helyzetbe is került a folytatást illetően.
45+1'
GÓÓÓÓL! De még milyen szép gól! Tomisic kap egy labdát a jobbösszekötő helyén, majd egy átvételt követően ballal gyönyörű szépen kilövi a hosszú felső sarkot, 2-0!
44'
Müllerlei lőhetett volna Maksimovic beadása után, amit Tomisic készített le neki, de jobbal nem találta el jól a labdát.
43'
Kényszerű cserét kell végrehajtani Tóth Ákosnak is: Gajág Gergő nem tudja folytatni, a helyére Makra Zsolt áll be.
41'
Buzási lőhetett volna a tizenhatos vonaláról, a kapuval szemben egy lecsorgó után, de pont odaér a blokk.
38'
Nem tudni, ez volt-e eredetileg is a szándék, de Preininger helyére Nagy Norbert áll be.
34'
Preininger ütközött Kérivel, őt kell ápolni hosszasan. Ez lehet, hogy felülírhatja Varga Balázs terveit, mert már magához hívott egy cserét.
32'
Bata ugrott volna ki egy nagy bedobás utáni visszalőtt labdánál, de megállította őt a partjelző zászlaja. Ezek a bedobások jelentik a legnagyobb veszélyt eddig a vendégektől.
26'
Egyelőre nehezen tud a szegedi kapu előterébe kerülni a Komló: ahhoz, hogy ne szálljon ki végleg a feljutásért vívott harcból a vendég csapat, ma nem szabad kikapnia, kérdés, mikor kezd majd el jóval nyíltabban játszani a Komló.
22'
Majdnem ott a második! Sőt, talán bent is volt, de Csonka továbbot int! Megint egy bal oldali szöglet után veszélyeztet a SZEOL, Rácz a felső lécet találja el az ötösről, majd az onnan levágódó labdát a vonalon, vagy talán onnan is túlról fogja meg Pokorni, de folytatódhat a játék, nem ítél gólt a játékvezető!
17'
GÓÓÓÓÓL! Vezet a SZEOL! Egy bal oldali szögletnél rosszul ér hozzá a vendégek védője, a hosszúra csorgó labdát pedig kapásból a léc alá vágja Gajág, 1-0!
13'
Mostanra kicsit lehiggadt a meccs, egyelőre komoly helyzet nélkül a csapatok, mindkét védelem jól zár, és bár láthatóan egyik csapatnak sem lenne jó a döntetlen, azért még nem kockáztatnak túl sokat.
6'
Buzási centerezésére robbant volna Beretka, de védője még éppen tisztázni tudott előle az ötösön belül. Elég magas iramban kezdenek a felek, nem óvatos tapogatózásokkal telnek az első percek.
4'
Kéri magasan hazatett labdájára csapott volna le a tavaly még szegedi Bata, de Leindler átvétele után már nem volt területe arra, hogy az üres kapuba gurítson. Agresszívan kezd a Komló.
1'
A szegediek kezdték a meccset. A Komló szürkében, kék számozással lép pályára, míg a SZEOL fehér felsőben, fekete nadrágban játszik ma. A kezdőrúgást a klub szurkolója és támogatója, Almási László és unokája, Pleskó Patrik végezte el.
17.23 - Tóth Ákos együttesében végül vállalni tudta a játékot Gajág Gergő, Ondrejó Tamás viszont ezúttal sérülése miatt kimaradt a keretből. Először a kezdő tagja a télen igazolt Müllerlei Szabolcs, a SZEOL mestere a kispadról a meccs során Dongó Dénes kapus mellett Végh Arielt, Kántor Mátét, Makra Zsoltot, Kormányos Kolost és Varga Richárdot küldheti be a meccs során. 17.19 - Köszöntjük olvasóinkat a Felső Tisza-parti stadionból! Szikrázó napsütés fogadta a csapatokat, akik a bemelegítés utolsó gyakorlatait végzik. A mérkőzés Csonka Bence sípszavára 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.