Sport

Labdarúgás: nem hozott gólt a hétközi rangadó Dorozsmán + FOTÓK

Labdarúgás: nem hozott gólt a hétközi rangadó Dorozsmán + FOTÓK

2016. május 18., szerda
Labdarúgás: nem hozott gólt a hétközi rangadó Dorozsmán + FOTÓK
szeged2011_morahalom18_gs

Csak küzdelmet láthattak a nézők Kiskundorozsmán: a listavezető harcos játékkal, egy ponttal tér haza a Szeged 2011 B vendégeként.

Mindkét csapat számára fontos meccset rendeztek szerdán este Kiskundorozsmán: a Szeged 2011 B a dobogóért küzd, míg a Mórahalom számára szintén minden pont sokat érhet a bajnoki címért vívott harcban. A Szeged 2011 összeállítása ezúttal

Szántai Leventével

kezdődött, mellette

Zelenyánszki László

,

Berde István

és

Zádori Krisztián

kapott lehetőséget az első csapat keretébe tartozó játékosok közül. A szegediek kezdték aktívabban a meccset, ugyanakkor labdabirtoklási fölényük ellenére nem tudtak eljutni

Halász Krisztián

kapujáig - mi több, a homokhátiak voltak veszélyesebbek, főleg

Szalma Gergelynek

köszönhetően, de komoly erőpróba elé nem tudták állítani Szántai Leventét. A kiegyenlített küzdelmet követően a félidő utolsó tíz percét megnyomta

Popovics Pál

együttese, ugyanakkor a legnagyobb lehetőség Zelenyászki László távoli kísérleténél adódott a hazaiak előtt. A játék képe a második félidőre sem változott: hiába volt többet a labda a Szegednél, nem tudtak a vendégek védelme mögé kerülni, miközben a Mórahalom gyorsan felépített támadásaiból próbált helyzetet kialakítani. A patthelyzetről a 70. percben mozdulhatott volna el a meccs, de Berde István fejesére leért Halász Krisztián, a kipattanót pedig nem tudta már kapura tenni Zádori Krisztián - erre válaszként hét perccel később

Magyar György

pazar indításával lépett ki a bal szélen

Pócs Tamás

, de beadására hiába érkezett remek ütemben

Dalibor Crkvenjakov

, éppen Szántai Levente kezeibe fejelte a labdát. Az utolsó tíz percben feljebb tolta védelmét a Szeged 2011, de ez sem okozott zavart a mórahalmi védekezésben - így egy főleg küzdelmet, sok párharcot hozó, de ugyanakkor igen magas iramú meccsen érintetlenek maradtak a hálók. Ezzel, valamint a Szentes és az Ásotthalom sikerével lépéshátrányba került a Szeged 2011 B, amely az ötödik helyről várhatja a folytatást, hétvégén pedig Csongrádon próbálhatja meg megtörni három meccs óta tartó nyeretlenségi sorozatát. A Mórahalom maradt a tabella tetején, ugyanakkor az Algyő szűk sikerét követően előnye csak három pont - ráadásul Mészáros Tiborékra hétvégén homokháti rangadó vár az Ásotthalom ellenében hazai környezetben.

Szeged-Kiskundorozsma, műfű, 200 néző
2016. május 18., 18.00
Szeged 2011 B
Mórahalom VSE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Kócsó Tibor Zsolt •* Asszisztens: Nagy Gábor, Szeri Tamás.
0
-
0

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 30. forduló

Szeged 2011 B - Mórahalom VSE 0-0

Szeged-Kiskundorozsma, műfű, 200 néző. Vezette: Kócsó Tibor Zsolt (Nagy Gábor, Szeri Tamás)

Szeged 2011 B:

Szántai - Rebők, Dudás, Berde, Fodor, Hoffmann (Mannheim, 53'), Zelenyánszki, Povázsai, Lajkó, Coroian (Kalmár, 71'), Zádori.

Vezetőedző:

Popovics Pál.

Mórahalom:

Halász - Bokányi, Szücs, Barát, Pócs T., Mészáros T. (Vojnic-Zelic, 81'), Magyar, Zsoldos, Szalma, Crkvenjakov, Pócs D. (Zámbó, 69')

Játékos-edző:

Magyar György.

Sárga lap:

Mannheim (83') ill. Magyar (25') Popovics Pál:

"Elégedett vagyok a csapatommal, a játék szépségében a legjobbak vagyunk a bajnokságban. Ha meglesz a kellő rutinunk a végjátékhoz is, biztos vagyok benne, hogy az eredmények is jönni fognak."

Magyar György:

"Felkészültünk arra, hogy az ellenfelünk egy fiatalabb átlagéletkorú, többet edző, futós csapat. Tekintve, hogy szerda-szombat ritmusban játszunk, próbáltam forgatni is a csapatot. Annak örülök, hogy az ellenfél 90 perc alatt nem jutott helyzetig, jól védekeztünk és ültek a kontráink is. Ha a statisztikai adatokat nézzük, talán többet is lőttünk kapura. Tudtuk, hogy erős csapattal játszunk, az őszihez mérve is egy dinamikus meccsre számítottunk, ahol meg kell dolgozni a pontért. Azt kértem a srácoktól, hogy gól nélkül hozzuk le a meccseket, és próbáljuk meg befejezni a kontrákat. Ez sikerült, egy jó csapattal sikerült döntetlent játszanunk. Négy forduló van hátra, nekünk van egy homokháti rangadónk, próbálom forgatni a csapatot, ez kellett is, mert itt igazán el lehetett fáradni."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+1'
Kócsó nem tesz rá sokat: le is fújja a rangadót, amelyen nagyon kevés igazi lehetőség alakult ki, és bár kezdeményezőbb volt a Szeged 2011, de nem tudta feltörni a vendégek védelmét, így a listavezető egy ponttal távozik Kiskundorozsmáról.
90'
Az utolsó perchez érkeztünk: a Mórahalom már semmit nem fog kockáztatni, a vendégeknek teljesen jó az iksz, míg a Szeged 2011 szeretné megnyerni a meccset.
85'
Beszorul ismét a Mórahalom: zsinórban két szögletet is elvégezhet a Szeged 2011, de nem tudják ezeket helyzetre váltani.
83'
Mannheim buktatja a meginduló Bokányit, ezért felmutatja a sárgát Kócsó játékvezető.
81'
Változtat Magyar György: Vojnic-Zelic váltja Mészárost a vendégeknél.
79'
Berde távoli szabadrúgását öleli magához Halász.
77'
Ez ziccer volt a mórahalmiak részéről is! Magyar tartott meg egy labdát, majd remekül ívelt a meginduló Pócs Tamás elé balra, akinek centerezésére érkezett Crkvenjakov, fejese azonban pont a középen álló Szántai kezeibe érkezett.
74'
Zsoldos szerzett labdát Berdétől a félpályánál, majd vezette, végül el is lőtte jó húsz méterről: kellemetlen, pattogós lövését könnyen fogta Szántai.
71'
Cserél a Szeged 2011: Coroiannak ez volt az utolsó labdaérintése, helyére Kalmár áll be.
70'
A meccs eddigi legkomolyabb lehetősége! Coroian ívelte középre a labdát a jobb szélről, majd Berde nyolc méterről fejelte azt kapura, a lapos labdára leért Halász, a kipattanó azonban elcsorgott Zádori mellett, aki tisztán lőhetett volna, ez nagy helyzet volt!
69'
Először cserél a Mórahalom: Pócs Dániel számára ér véget a meccs, akit Zámbó Dániel vált.
65'
Több mint egy óra játékot követően sem változott a helyzet - egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy pontosztozkodás lesz a vége, hiszen egyik csapat sem tud igazán a másik fölé nőni. Persze kérdés, hogy az idő teltével melyik csapatnak lesz annyira fontos a meccs, hogy többet kockáztasson.
59'
Sikerül is - eddig simán elhajlott, most viszont teljes egészében áll a szögletzászló, így folytatódhat a meccs.
58'
Az egyik szögletzászlóval akad némi probléma, meghajlott, ezt jelezte Kócsó játékvezetőnek az asszisztens, ezt próbálják most orvosolni.
56'
Magyar lőtt szép mozdulattal egy szöglet utáni visszafejelt labda után mintegy 16 méterről, léc alá tartó bombáját magabiztosan fogta Szántai.
53'
Hoffmann jelezte, hogy nem tudja folytatni, a helyére Mannheim Dorián érkezik a Szeged 2011-nél.
49'
Támadólag lép fel az első percekben a Szeged, de továbbra sem találják a rést a mórahalmi védelmen.
46'
Folytatódik a meccs, a szünetben egyik fél sem cserélt.
SZÜNET
45+1'
Minimális hosszabbítás után fújja le Kócsó sporttárs az első félidőt: kiegyenlített játékot hozott az első játékrész, bár kapura valamelyest veszélyesebb volt a Mórahalom, de egyelőre egyik csapat sem tudott ziccerbe kerülni - az első gólnak, már ha lesz, óriási jelentősége lehet a folytatásban.
44'
A sarokrúgás után Zádori tette vissza balról, de ezt kivágta a vendégek védelme.
43'
Zelenyánszki kínálta meg jó harminc méterről Halászt, léc alá tartó löketét szögletre ütötte a mórahalmi kapus.
39'
Kicsit csapkodóvá vált most a játék, sok a felívelés, ugyanakkor ezekbe egyre több hiba csúszik, nehezen tudnak most eljutni a kapuikg a csapatok.
35'
Most egy kicsit beszorul a Mórahalom: igaz, a jól tömörülő vendégekkel szemben nem tud komoly lehetőséget kialakítani a Szeged 2011.
30'
Nagyot mentett most Dudás, aki Bokányi megelőző fejese után a kiugró Crkvenjakov elöl tisztáz az utolsó pillanatban, a mórahalmi támadóval szemben csak Szántai lett volna, ha nem tud tisztázni a szegedi védő - igaz, ezt követően visszafújt egy lest Kócsó játékvezető.
26'
Coroian löbbölte volna Zádori elé a labdát, azonban elképzelése csak egy picit lett hosszú, így Halász begyűjtötte a labdát.
25'
Magyar kap sárgát, amiért akadályozza a szöglet után a labdát lehúzó, majd kézből kirúgó Szántait.
23'
Szalma lépett ki a jobb szélen és futotta le Fodort, majd lágyan az ötös bal sarkára ívelt, Magyar visszafejelt labdáját azonban még megpróbálta átvenni Crkvenjakov, erre pedig már nem volt ideje. Főleg a mezőnyben pattog egyébként a labda, sok kemény párharc tarkítja a lendületes meccset.
16'
A beívelt szögletet elsőre kifejeli a szegedi védelem, majd az ismétlést Szücs bólintja mellé.
15'
A meccs első szöglete is a vendégeké: Crkvenjakov tudott befordulni Berde mellett az alapvonal mellett, de centerezését kifejelték.
12'
Ismét egy mórahalmi kísérlet: egy villámgyorsan felépített támadás végén a jobbösszekötő helyén üresen maradt Szalma egy igazítást követően lőtt a tizenhatosról, de lapos lövése elpattogott Szántai kapujának jobb kapufája mellett.
8'
Pócs Tamás végezte el a szabadrúgást, de nem talált kaput ballábas kísérlete.
7'
Mindazok ellenére, hogy a Szeged 2011-nél van többet a labda, megint a Mórahalom veszélyeztet: Szalma lesi le Szántai röviden kirúgott labdáját, majd végül egy veszélyes szabadrúgást is kiharcol ebből - jóformán a kapuval szemből, 18 méterről lőhetnek a vendégek.
3'
Az első lövés a Mórahalomé, a homokhátiak egy bedobást szereznek meg a hazaiak tizenhatosával egyvonalban, majd egy csel után Crkvenjakov lőtt, de labdája jóval Szántai kapuja fölött kötött ki.
1'
A fekete mezben pályára lépő Mórahalom kezdte a játékot, a Szeged 2011 B tiszta fehérben játszik ma. Borongós, ugyanakkor kellemes idő fogadta a csapatokat, a meccset pedig a műfüves pályán játsszák.
A mérkőzés Kócsó Tibor Zsolt sípszavára 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Sűrű hetek várnak a Csongrád megyei I. osztályban szereplő csapatokra: két hét alatt négy meccset játszanak a megyeegyes gárdák, ezen, majd a következő szerdán is rendeznek hétközi fordulót. A 30. fordulóból kiemelkedik a Szeged 2011 B-Mórahalom mérkőzés: az NB II-es együttes fiókcsapata két nyeretlen meccs után fogadja a listavetőt, öt fordulóval a vége előtt pedig minden esélye megvan arra, hogy a dobogón végezzen, ugyanakkor erre négyen is pályáznak, a Mórahalom-Algyő kettős mögötti sűrű élmezőnyben pedig minden pontnak jelentősége lehet - a hatodik helyen álló együttes mindössze két ponttal szerzett kevesebbet a hét közben Kistelekre látogató Szentesnél. A Mórahalom viszont azt követően, hogy átvette a vezetést a bajnokságban, mostanra ötpontos előnyt is kiépített magának, és az egyik legkomolyabb kihívása előtt áll a bajnokság hajrájában. Magyar György tanítványai az elmúlt hat meccsüket kivétel nélkül megnyerték, így bombaformában utazhatnak Kiskundorozsmára, viszont nem mehetnek biztosra, hiszen az ősszel is csupán egy góllal, 2-1-re tudták legyőzni a Szeged 2011 B alakulatát. Parázs csatára és kiélezett meccsre van kilátás tehát szerdán este, amely mindkét fél számára fontosnak ígérkezik!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.