Sport

Labdarúgás: a saját feladatukra kell koncentrálniuk a SZEOL kapitánya szerint

Labdarúgás: a saját feladatukra kell koncentrálniuk a SZEOL kapitánya szerint

2016. május 19., csütörtök
Labdarúgás: a saját feladatukra kell koncentrálniuk a SZEOL kapitánya szerint
szeol-komlo022kf

Szezonbeli utolsó hazai mérkőzését vívja vasárnap a Honvéd II. ellen a feljutásra pályázó SZEOL SC: a szegediek számára még négy pont kell ahhoz, hogy biztosan az NB II-ben kezdhessék meg a következő szezont, ennek elérése érdekében nagyot léphetnek egy győztes hazai szezonzáróval, és adott esetben már ünnepelhetnek is. A kispestiek elleni meccs előtt a gárda csapatkapitányát, Puskás Csabát kérdeztük.

Idénybeli utolsó hazai mérkőzését játssza vasárnap a SZEOL SC: Beretka Péterék számára még négy meccset tartogat a 2015/16-os szezon, amelyek alatt ha hozzák a meccsenkénti egy pontos átlagot, azaz legalább négy pontot szereznek, akkor kiharcolják a másodosztályú bajnokságban való szereplést. Ehhez nagyot léphetnek már vasárnap a Honvéd II elleni mérkőzésen, győzelmük pedig akár már az ünneplést is elindíthatja, hiszen amennyiben szombaton az üldöző Budafoki MTE-Újbuda FC nem tud nyerni a Szentlőrinc ellen, akkor már vasárnap is döntésre vihetik a dolgot – erre persze ezt követően még három idegenbeli meccsen is lesz lehetőségük. A hazai szezont az ellen a Honvéd II. ellen zárja a csapat, amellyel szemben az őszi szezon hajrában 4-1-re maradt alul, így van miért visszavágnia a SZEOL-nak az utolsó hazai meccsén. „Bennem maradt egy kis tüske, még ha nem is feléjük, hanem azzal a meccsel kapcsolatban, érzésem szerint a játékvezető is partner volt akkor a Honvéddal. Mindenki úgy gondolja, hogy ezt most vissza kell adnunk vasárnap, ahogy ezt a Kozármisleny ellen is tettük. Ellenük is kikaptunk idegenben úgy, hogy ki kellett volna állítani a kapusukat, ott is úgy éreztük, hogy adósok vagyunk, remélem, így lesz ez most is” – fogalmazott portálunknak a SZEOL SC csapatkapitánya, Puskás Csaba. A szegediek az elmúlt hétvégén kényszerű pihenőjüket töltötték, hiszen bár elutaztak Bölcskére, de már meccset nem játszottak: a játékvezető döntése alapján játékra alkalmatlan volt az erősen felázott pálya, a meccset majd május 25-én pótolják. Ezzel együtt Tóth Ákos tanítványainak helyzete nem változott, hiszen bár a Budafok megnyerte saját mérkőzését, a négy nap alatt megszerzett négy pont ugyanúgy elég lehet majd a feljutásért vívott harcban. „Csak a saját érzéseimről tudok beszélni, én játszottam volna mindenféleképpen. Láttam, hogy nagyon rossz volt a pálya, de fejben már rákészültem, hogy itt küzdenünk kell és nem a szépség és a labdabirtoklás fog dominálni. Elfogadom, hogy rossz volt a pálya minősége, én szívesebben lejátszottam volna ezt a meccset, de ez így alakult, meg kell nyernünk a további meccseinket” – tért ki a hétvégén elmaradt meccsre Puskás Csaba.

szeol_monor19_gs

Bár a riválisokhoz képest a legjobb helyzetből várhatja a bajnoki hajrát a SZEOL SC, a gárda kapitánya hozzátette, ugyan nem akarja elkiabálni a dolgot, de úgy áll hozzá, hogy még minden megtörténhet a hátralévő négy meccsen. „Nem akarok beszélni arról, hogy elszállhatunk, de effektíve még benne van ez is, hiszen sokszor láttunk már csapatokat, amelyek rossz sorozatba kerültek. Akár egy meccsen is eldőlhet a dolog, sok függhet attól is, hogy hogyan jövünk ki a következő meccsünkből. Kikapnunk egyáltalán nem szabad, úgy gondolom, négy meccsből négy pontot azért meg tudunk csinálni, főleg, hogy nem a legerősebb ellenfelek ellen kell ezt megtennünk. A Budafoknak is vannak még nehéz meccsei, elutazik még a Kozármislenyhez is. Azt beszéltük a srácokkal, jobb lenne minél hamarabb lezárni a dolgot, és önfeledten játszani azt követően a minél több győztes meccsért, jó lenne mind a négyet megnyerni. Persze nem baj, ha csak kettőt nyerünk, de a legjobb, ha négy győzelemmel zárnánk” – válaszolta a szegediek középpályása. A többi csapathoz képest plusz három pontot szerzett a SZEOL SC, hiszen az NB III Közép csoportjának mezőnyéből egyedüliként legyőzte a már bajnok Kozármislenyt, ami jelentős előnyt jelent a második helyért vívott küzdelemben is. „Amikor a Kozármislenyt megvertük, akkor Ákos

(Tóth Ákos, a SZEOL SC vezetőedzője – a szerk.)

is azt mondta és mi is úgy gondoltuk, hogy ez csak egy bónusz, ami jól jöhet még, hiszen ahogy gondoltuk is, és végül így is alakult, nem nagyon verte meg a Kozármislenyt senki, borítékolható, hogy ellenük vesztesen hagyják el az ellenfelek a pályát, ez nekünk csak plusz volt. Ez a győzelem egy plusz lökést adott, voltak mélypontok az évközben, volt, amikor akadozó játékkal sikerült nyernünk, vagy a döntetlennek is örülhettünk. Akkor egy jó erőt képviselő Kozármislenyt tudtunk megverni, ellenpéldának viszont ott a vásárhelyi meccs, ahol esélyesebbként játszhattunk, de végül a döntetlen megfelelő eredmény volt, nem úgy sült el az a meccs. Ezért kell minden olyan meccset megnyerni, amit meg lehet, hogy az ilyen gyengébb napokra, vagy amikor az ellenfél is jobban elkapja a fonalat, akkor maradjon még tartalékunk” - fejtette ki Puskás Csaba.

szeol_monor13_gs

A szegediek kapitánya hozzátette, bízik benne, hogy vasárnap vissza tudnak vágni a kispestieknek, ezzel pedig győzelemmel zárják az idényt, ami a hazai pályán való szereplést illeti. "Nagyon rosszul kezdtünk a Honvéd elleni idegenbeli meccsen, majd nem adtak meg egy gólunkat és egy tizenegyest sem, szépítésünk után kezdtünk feljönni, de kiállították Buzási Petit, ott már éreztem, hogy akkor elszálltunk. Igazából abban a meccsben is több volt, bár kikaptunk 4-1-re, ami már csúnya véget mutat, de kettős emberhátrányban játszottunk, viszont meg volt az esélyünk a szebb eredmény elérése, nem egy verhetetlen csapat jön Szegedre. Viszont ha nem küzdünk, akkor ez önmagától nem fog jönni. Valamilyen szinten előnyben vagyunk, ezt kell kihasználnunk, ahogy tettük ezt a Budafok ellen is: nekünk nem kell ész nélkül, fejetlenül nekimenni az ellenfeleinknek, nekik kell hajtani. Így volt ez a Komló és a Budafok ellen is, ezt a lélektani előnyt ki kell használnunk” - mondta Puskás Csaba. A SZEOL középpályása kiemelte, nagyon fontos kérdés, hogy a stabilitásukat megtartsák a szezon hátralévő részére, egyúttal pedig arra kell törekedniük, hogy ne kerüljenek hátrányba a meccseken. "Ha futni kell az eredmény után, akkor minden borul. Úgy már könnyebb gólt kapni, nekünk is akkor jó, ha mi vagyunk előnyben, és mi tudjuk irányítani a dolgokat. A Komló ellen szerkezeti változás is volt a sérülések miatt, de a lényeg az volt, hogy maradjon meg az a stabilitás, ami 1-2 meccs kivételével jellemzett minket a szezonban. Szerintem ebben van a kulcs, aztán pedig valamit biztosan találunk, ez benne van a támadóinkban, vagy akár a pontrúgásainkban is bízhatunk. Ha nem is szép focival, de hozzuk ezeket a meccseket, akkor elégedett leszek” - fogalmazott a SZEOL kapitánya. A szegediek szeme szombaton minden bizonnyal Szentlőrincre tapad majd, mivel a rivális Budafok szombaton Szentlőrincen lép pályára, az ott született eredmény pedig mindenképpen hatással lesz a SZEOL-Honvéd II. meccsre is. Ahogy ezzel kapcsolatban Puskás Csaba elmondta, természetesen figyelni fogják a szombati meccs eredményét, de a saját dolgukra kell koncentrálniuk elsődlegesen. Mind e mellett persze jót tenne számukra, ha ott is valami szegedi szempontból kedvező eredmény születne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.