Sport

Kosárlabda: a Szolnokkal játszik az ötödik helyért a Szedeák U16

Kosárlabda: a Szolnokkal játszik az ötödik helyért a Szedeák U16

2016. május 14., szombat
Kosárlabda: a Szolnokkal játszik az ötödik helyért a Szedeák U16
szedeak_sopron028kf

Magabiztosan győzte le a Szombathelyi Kosárlabda Akadémiát a Naturtex-SZTE-Szedeák az U16-os bajnokság országos döntőjének harmadik napján: Antal András tanítványai így a Szolnok ellen játszhatnak vasárnap az ötödik helyért.

Miután csupán kilenc ponttal maradt le az elődöntőről a csoportmeccsek után a Naturtex-SZTE-Szedeák U16-os együttese a debreceni országos döntőben, szombaton a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia ellen léphetett pályára, a győztes az ötödik, míg a vesztes a hetedik helyért folytathatta. Jól kezdett a Szedeák, amely hamar tízpontos előnyt épített ki magának, a nyolcadik percben Szatmári Zsombor kosara után volt kétszámjegyű a különbség. (18-8) Bár a negyed végére közelebb tudott lépni a Szombathely, de jött Szatmári, és egy triplát beszórva tartotta távol a szegediek ellenfelét. 9-2-vel nyitotta a második negyedet Antal András együttese, ezt követően rátalált a ritmusra a vasi együttes, de Meleg Gergővel nem bírtak, akinek büntetőivel tartotta a megnyugtató különbséget a Szedeák a nagyszünetre is. (43-30) A fordulást követően is megmaradt ugyanolyan koncentráltnak a Szedeák: a kiválóan játszó Meleg Gergő vezérletével húsznál is több ponttal vezettek a szegediek, és végül 90-72-re, magabiztosan nyerték meg az ötödik helyért vívott csata első felvonását. A Szedeák így a nyolcasdöntő zárónapján, vasárnap 11 órától a Szolnok ellen játszik az ötödik helyért.

U16-os bajnokság, Országos döntő, az 5-7. helyért

Naturtex-SZTE-Szedeák – Szombathelyi Kosárlabda Akadémia 90-72 (23-14, 20-16, 30-24, 17-18)

Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok.

Szedeák:

Pinnyei 8, MELEG 30, SZATMÁRI 9/3, Banda 7/3, VARGA Á. 16. Csere: Halápi 2, Polányi 4, Balogh S. -, Cservák -, Kass 9, Gardi -, Patkós Á. 5.

Vezetőedző:

Antal András.

Szombathely:

Józsa 4, DANCSECS 22/9 Körmendi B. 8/6, Körmendi M. 2, Dokmanovic 4. Csere: VERASZTÓ 18/12, Friedl -, Bogár 2, Oláh G. 4, Gaál 6/6, Bacon -, Gyuk 2,

Vezetőedző:

Váradi Kornél.

Kipontozódott:

Körmendi M. (31').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.