Sport

Kézilabda: megérkezett Szegedre a Pick szlovén kontingense + FOTÓK

Kézilabda: megérkezett Szegedre a Pick szlovén kontingense + FOTÓK

2016. május 31., kedd
Kézilabda: megérkezett Szegedre a Pick szlovén kontingense + FOTÓK
pick_sajttaj003kf

Kedd délelőtt Szegeden mutatkozott be a sajtó munkatársai előtt a MOL-Pick Szeged két új szlovén játékosa, az irányító Stas Skube és a jobbszélső Mario Sostaric.

Az A Cappella Cukrászda és Kávéház teraszán tartott sajtóbeszélgetésen az újdonsült BL-győztes Kielcébe távozó

Dean Bombac

pótlására igazolt

Skube

elmondta, két dolog motiválta abban, hogy Szegedre igazoljon. Egyrészt

Juan Carlos Pastor

vezetőedző személye, akinek a keze alatt biztosítottnak érzi a fejlődését. Másrészt pedig a Bajnokok Ligájában való folyamatos szereplés lehetőségét nevezte a legvonzóbb körülménynek, ami miatt a váltás mellett döntött. A 26 éves irányító az RK Trimo Trebnje csapatánál kezdte felnőtt pályafutását, ahonnan 2013-ban szerződtette a Velenje. Elmondta, nem gondolkodott sokat, hogy elfogadja-e a Pick ajánlatát, hiszen korábbi együttese egyfajta ugródeszkaként szolgált a karrierjében. A légiós élet sem lesz nehezére, elvégre családjával együtt költözik a Tisza-parti városba. Kifejtette, szeretné folytatni azt a kiváló teljesítményt, amit a szlovén játékosok,

Luka Zvizej

és Bombac korábban bemutattak Szegeden, sőt, arra fog törekedni, hogy még többet adjanak hozzá a csapathoz Sostariccsal, mint az elődök. Stas Skube a szurkolóknak azt üzente, megígéri, hogy minden edzésen és mérkőzésen a maximumot fogja kihozni magából. Szeretne minél több mérkőzést megnyerni új kenyéradójánál, egyben reméli, összejöhet végre a drukkerek által is várva várt aranyérem valamely sorozatban. A szélső

Sostaric

kérdésre kifejtette, egy szerencsés véletlennek köszönheti, hogy kézilabdázó lett belőle: általános iskolás korában egy tornatanárja állította be a csapatba, mert szükség volt balkezes játékosra. Felnőttként a Branik Maribor és a Velenje színeiben is nemzetközi tapasztalatot szerzett, utóbbi gárdában lettek csapattársak Skubéval. Elmondta, örül annak, hogy Szegeden is együtt játszhat majd a honfitársával, másfelől alapvetően is érdekesnek találta azt a projektet, amelyet a Pick az elkövetkező időszakban meg kíván valósítani. Kitért rá, eddig csak jókat hallott a csapatról, amellyel szeretne magas szinten teljesíteni a BL-ben. Hozzátette, számára még furcsa, hogy elhagyja szülőhazáját, de úgy érezte, ideje volt a váltásnak a pályafutása érdekében. Magasabb szintre szeretett volna lépni, ami véleménye szerint ezzel az átigazolással meg is valósult. Mario Sostaric is csatlakozott kollégája véleményéhez: reméli, hogy minél hamarabb sikerül beilleszkedniük az új közegbe, hogy aztán olyan produkciót tudjanak majd nyújtani, ami elnyeri a szurkolók tetszését is. Úgy fogalmazott, elődeik, Zvizej és Bombac magasra tették a lécet, de ők mindent meg fognak tenni, hogy eljussanak az ő szintjükre, sőt, még annál tovább is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.