Sport

Karate: nemzetközi mezőnyben mérettették meg magukat a Bodor-egyesület növendékei

Karate: nemzetközi mezőnyben mérettették meg magukat a Bodor-egyesület növendékei

2016. május 25., szerda
Karate: nemzetközi mezőnyben mérettették meg magukat a Bodor-egyesület növendékei
13244824_10210003074582000_5059534107241082910_n

Május 19. és 22. között a Temesváron megrendezett II. International Karate Union Európa-bajnokságon szerepeltek a szegedi Bodor Karate és Rekreációs KHSE fiatal versenyzői.

A seregszemlén számos ország képviseltette magát több száz versenyzővel, így Anglia, Wales, Skócia, Írország, Észak-Írország, Portugália, Olaszország, Franciaország, Szlovénia, Szerbia, Montenegró, Csehország, Lengyelország, Oroszország, Ukrajna, Románia és Magyarország. A gyermekeknél 11 éves korig Európa-játékokat rendeztek, míg a 12 éves korosztálytól már Európa-bajnoki címekért lehetett küzdeni. "Egy fiatal, 2013-ban alakult karate világszervezettől kaptuk a meghívást, amely révén lehetőséget kaptunk, hogy Magyarországot, Szegedet képviseljük. Jelenleg 40 ország és közel 60 ezer regisztrált karatéka tartozik a szervezethez. Büszke vagyok a csapatra, mindenki igyekezett a maximumot kihozni magából. Most

Csengének

sikerült az éremszerzés, legközelebb igyekszünk több éremmel hazatérni. Számunkra ez egy újabb mérföldkő volt, és a sikert elkönyveltük, de tudjuk, hogy az őszi hazai WKF versenyekre kell koncentrálnunk, amelyekre a nyári edzőtáborokkal megkezdjük a felkészülést" - értékelte a szegedi csapat szereplését

Bodor Gábor

, az egyesület elnök-vezetőedzője.

A szegedi karatékák eredményei:

Séllei Csenge

(8-9 évesek) - küzdelem: 5 küzdelemmel a dobogó legfelső fokára állhatott fel, I. helyezést ért el román, olasz, ukrán ellenfeleit verve. A dobogóra kerülés most nem sikerült, de szintén helytálltak: Roka Dario, Juhász Bálint.

Felkészítő edzők:

Bodor Ádám 1. dan, Kis Péter Tamás 1. kyu, Bodor Gábor 3. dan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.