Sport

Harminc ország kick-boxosai érkeznek a budapesti világkupára

Harminc ország kick-boxosai érkeznek a budapesti világkupára

2016. május 10., kedd
Harminc ország kick-boxosai érkeznek a budapesti világkupára

Harminc ország közel 1500 versenyzője vesz majd részt a csütörtöktől vasárnapig a MoM Sport Uszoda és Sportközpontban sorra kerülő kick-box világkupán.

Galambos Péter

, a Magyar Kick-Box Szövetség elnöke az eseményi keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a világszervezet, a WAKO hat szabályrendszerében küzdenek majd a viadalon, amelyből mindössze négyet rendeznek az évben. Először Írországban, majd Ausztriában találkoztak a sportág legjobbjai, a magyarországi világkupa a harmadik a sorozatban, amely júniusban Olaszországban zárul. A világkupán ranglista-pontokért is küzdenek a versenyzők, ezek azért fontosak, mert az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon jobb kiemelést ér a minél előkelőbb helyezés. Galambos Péter hangsúlyozta, a sportág korábbi világkupa-versenyeit hatalmas sikerrel rendezték meg Szegeden, illetve Debrecenben, azonban a WAKO szigorú feltételei, illetve a versenytársak külön kérése miatt hozták a fővárosba a viadalt.

Jároszkievicz Krisztián

, a világkupa egyik főszervezője kiemelte, az eseményen közel 300 kategóriában avatnak majd győzteseket, a kadett korcsoporttól a veteránokig. A küzdelmek során nagyjából 600 magyar versenyzőért szoríthatnak majd a szurkolók, megjegyezte, köztük harminc olyan sportoló van, aki világ- vagy Európa-bajnoki győzelemmel is rendelkezik, így az ő végső sikerükre számítani lehet. Szintén a szervezésben tevékenykedik ezúttal a nyolcszoros világbajnok

Mórádi Zsolt

, aki megjegyezte, közel egy éve készülnek már erre az eseményre.

Juhász Gábor

, a magyar szövetség alelnöke elmondta, az M4 Sport közvetíti majd a küzdelmeket, a sportcsatorna szombaton 16 órától tűzi műsorára a döntőket. Hangsúlyozta, megpróbálják úgy alakítani a programot, hogy a szurkolók lehetőleg a leglátványosabb kategóriában, elsősorban a legjobb a magyar versenyzők csatáit követhessék figyelemmel. A hatszoros világbajnok Gömbös László hangsúlyozta, nem tartozik az izgulós versenyzők közé, de fantasztikus érzés számára, hogy ezúttal hazai környezetben, Budapesten, a család és a barátok előtt mutathatja meg tudását.

Habash Antoine

, az első magyar K-1 világbajnok kiemelte, a felkészülése elejét egy kisebb sérülés hátráltatta, de tökéletesen felépült, rengeteg edzéssel hozta magát formába, s bízik benne, hogy ennek meg is lesz az eredménye Budapesten. A világkupán hat szabályrendszerben rendeznek majd küzdelmeket. Ringben a full-contact (teljes erejű akciók engedélyezettek folyamatos küzdelemben, a bírók a menetek végén pontoznak, az ellenfél kiütése szabályos), a low-kick (full-contact szabályok szerinti küzdelem, de a comb is támadható) és K1 (low-kick szabályrendszer szerinti küzdelem, ahol néhány, a thai-box-ban is használatos technika alkalmazása, mint például a térdrúgás is megengedett) szabályrendszer küzdelmeit bonyolítják le, míg tatamin a point-fighting (félerejű, kontrollált akciók engedélyezettek, a bírók minden találatnál megállítják a küzdelmet és megítélik a találatért járó pontokat), a light-contact (félerejű, kontrollált akciók engedélyezettek folyamatos küzdelemben, a bírók a menetek végén pontoznak) és a kick-light (megegyezik a light-contact szabályokkal, de a comb is támadható) legjobbjai harcolnak egymással. A világkupára a belépés ingyenes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.