Sport

Eb-fesztivál a SZVSE-pályán + FOTÓK

Eb-fesztivál a SZVSE-pályán + FOTÓK

2016. május 30., hétfő
Eb-fesztivál a SZVSE-pályán + FOTÓK
ledbox_szvse05_gs

Jövő hét végén kezdetét veszi a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság, amelyen hosszú idő után a magyar válogatottnak is szurkolhatunk. A városban egy egyedülálló kezdeményezéssel is várják a szurkolókat, családokat, sportbarátokat: a SZVSE-pályán felállított LED-falon a Vasutas-stadion lelátóján ülve izgulhatjuk végig a meccseket.

Országos szinten is egyedülálló kezdeményezéssel várják a labdarúgást szeretőket a SZVSE-pályán: a SZVSE Euro 2016 Fesztivál keretein belül a Vasutas-pályán felállított LED-fal előtt a lelátón ülve szurkolhatjuk végig a Franciaországban zajló labdarúgó-Európa-bajnokság küzdelmeit a torna teljes ideje alatt, azaz június 10. és július 10. között. „Egy családbarát rendezvény szeretnénk kialakítani, minél több gyerekkel, egyúttal szeretném összehozni a gyerekeket a Csongrád megyei futballistákkal, akikkel lehetne beszélgetni, találkozni. Új és egyedi az elképzelésünk, ilyet még az országban sem nagyon csináltak. Néztem már én is kocsmában vagy kültéren meccset, de stadionban még én sem” – fogalmazott portálunknak

Kuczora Csaba

, szervező. A szervezők célja, hogy a szurkolók mellett baráti társaságok vagy éppen munkahelyi közösségek is közösen szurkolnának a Vasutas-stadion lelátóján, így a szegedi embereket összehozhatja a foci európai ünnepe a SZVSE-pályán. A fedett lelátóval szemben egy 16 négyzetméteres LED-fal várja a szurkolókat. Ahogy a szervezők kiemelték: esetükben nem egy vendéglátóipari egység zárt közösségébe zsúfolják a szurkolókat, e mellett pedig egy igazi stadion teljes infrastruktúráját használják fel rendezvényükhöz. A fesztivált az Eb ideje alatt kiállítók, árusok és a focihoz kötődő rendezvények színesítik. A fesztivál Facebook-oldalán pályázni is lehet: olyan, 11 fős csapatok által készített egyedi szurkolói öltözetet, rigmust, koreográfiákat, kreatív csapatmunkákat tartalmazó kisfilmeket várnak, amellyel megmutatják, hogy milyen egyedi és ötletes módon tudnak szurkolni a magyar válogatott sikereiért a szurkolói közösségek. A legjobb pályázatokat a társadalmi zsűri az Eb-döntő szünetében értékeli és a szponzorok által felajánlott ajándékokkal jutalmazza. Szombaton, a Bajnokok Ligája döntőjével a főpróbát is megtartották: a Real Madrid-Atletico Madrid mérkőzésen debütált a Vasutas-pályán felállított LED-fal, amely kiválóan vizsgázott Cristiano Ronaldóék büntetőkkel való győzelme alkalmával – jövő péntektől pedig már az Eb-n szurkolhatunk a SZVSE-pályán!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.