Sport

Asztalitenisz: különleges csapatversenyt rendezett a MOAC

Asztalitenisz: különleges csapatversenyt rendezett a MOAC

2016. május 9., hétfő
Asztalitenisz: különleges csapatversenyt rendezett a MOAC
P1070404

Rapid DC címmel rendezett a Móravárosi-szakiskola tornatermében különleges lebonyolítású versenyt a Móravárosi Asztalitenisz Club (MOAC).

Ebben a versenyformában a két játékosból álló csapatok két egyéni és egy páros mérkőzésen döntötték el egymás között a továbbjutás kérdését a sorsolásnak megfelelően. A csapatgyőzelemhez hivatalos DC-versenyeken három győzelem kell, a rapidon ehhez szerencsés esetben már kettő is elég volt. Azonos tudású csapatok esetén, a megfelelő taktikai erősorrend eltalálása (ki kivel kezdi az első mérkőzést) is döntő fontosságú tényező lett. A kétfős csapatokat 4-es, 5-ös csoportokba sorsolták, ahol a csapatok körmérkőzéssel döntötték el a főtáblára jutás pozícióit. A táblán ezután már egyenes kieséssel dőlt el a továbbjutás és a győzelem kimenetele. Itt az első kör vesztesei, még próbálkozhattak a vigaszágon. A DC előtt páros versenyszámmal melegítettek a versenyzők, melyet a két összeszokott pár,

Bácsi

és

Kerekes

nyert meg. Rutinjuk a döntőben is jól kamatozódott, mert fölül múlták a szintén nagyon erős

Szelei

,

Wang

párost. Ez a versenynap két ember összetartásáról, kölcsönös segítéséről, szituációs együtt gondolkodásáról, döntési gyorsaságáról és igazi küzdeni tudásáról szólt. Masszív erős mezőny jellemezte a versenyt, melyet az igazol a legjobban, hogy a

Bódi

,

Tóth

páros, korszerű, olykor szemet gyönyörködtető játéka is, csak a vigaszágak megnyerésére volt elég. Minden játékos igen sok mérkőzést játszott, így ez a torna nagyon jól szolgálta a versenyzők formában tartását.

Végeredmény:

Főtábla

1. Bácsi Bernát - Kerekes Róbert(Volvox) 2. Szelei Ákos - Wang Xiao Zong (ATSK) 3. Horváth Klára - Velez Roland (MOAC) 4. Radics Béla - Nagy László (Démász-MOAC)

Vigaszág

1. Tóth József - Bódi Zoltán (MOAC) 2. Varga Zoltán - Tutrai Ádám (MOAC) 3. Katona Mátyásné (Árpádhalom) - Dömötör Gyula - Győrki László (MOAC) 4. Bakai Balázs - Mihály Norbert (Makó)

Páros "A" Döntő

1. Kerekes Róbert - Bácsi Bernát (Volvox) 2. Nagy László - Radics Béla (MOAC-Démász) 3. Wang Xiao Zong - Szelei Ákos (ATSK) 4. Varga Zoltán - Tutrai Ádám (MOAC)

Páros "B" Döntő

1. Tóth József - Bódi Zoltán (MOAC) 2. Katona Mátyásné - Dömötör Gyula (Árpádhalom-MOAC) 3. Szanka Csaba - Zsoldos Alexandra (MOAC-HMVH) 4. Bakai Balázs - Mihály Norbert (Makó)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.